Slimme PR-campagne KPN bij verdwijnen Planet?

Slimme PR-campagne KPN bij verdwijnen Planet?

KPN VandaagTerwijl KPN eigenlijk nog even had willen wachten met het nieuws, wist Webwereld een intern bedrijfsdocument van KPN op de kop te tikken waaruit blijkt dat Planet vanaf juli zal verdwijnen als merk. De ISP-diensten worden overgenomen door KPN en Planet.nl zal wijken voor een nieuw portaal KPNvandaag.nl. Op een tijdelijke KPN site met uitleg voor Planet-abonnees valt te lezen dat het nieuwsaanbod op KPN Vandaag breder wordt, waarbij gebruikers kunnen kiezen uit ‘leveranciers’ als DAG, Telegraaf, AD en Parool.

En zoals altijd als er een intern bedrijfsdocument lekt, stort de media zich er op en kunnen we het nieuws inmiddels lezen op sites als Hyped, NU.nl, Emerce, AD.nl, Bright, Vue Royale en Mindz. Sites als Telegraaf, Zdnet en Tweakers hebben het nieuws ook gebracht maar zijn vergeten de bron te vermelden.

Afsluitend kunnen we concluderen dat KPN een fantastische PR-campagne heeft gevoerd waarbij het dankzij het uitlekken van een intern bedrijfsdocument meer media-aandacht heeft gekregen dan het ooit zou krijgen wanneer het zelf een persbericht de wereld in had gestuurd. Met dank aan Webwereld!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Marco, denk je werkelijk "dat KPN een fantastische PR-campagne heeft gevoerd" of is die opmerking ironisch bedoeld? En zinspeel je dan op een 1-2-tje met Webwereld?

  geplaatst op
 • Vind het toch wel leuk om hierop in te haken. Ik ken nog een leuke bron, die al in februari van dit jaar wist te melden dat de labels gesloten zouden worden, en de portal kpnvandaag als eerste noemde:

  KPNvandaag wordt nieuwe portal KPN

  Nieuwsverspreiding op internet: een prachtig scriptie onderwerp voor iemand die communicatie studeert.

  geplaatst op
 • @JJR: ik geloof eerlijk gezegd niet zo in per ongeluk uitgelekte documenten; geloof eerder in gestimuleerd uitlekken. Geloof niet dat het een 1-2 tje is met de media; mag het tenminste niet hopen voor Webwereld ;-)

  @JB: absoluut een prachtonderwerp voor sctiptie! Is er een student die het wil oppakken? Ik wil wel begeleiden!

  geplaatst op
 • Ik kan me ook nog een situatie herinneren met een bericht over de hernieuwde lancering van En.nl. Dat bericht op MF verspreidde zich ook op bijzonder curieuze wijze.

  geplaatst op
 • Beste Marco,

  Op 5 juni heeft KPN zelf het nieuwe platform KPNVandaag al publiekelijk gepresenteerd op een Customer Engagement Seminar. Het artikel van Webwereld was van 11 juni, oud nieuws dus en van uitlekken was ook geen sprake, het was al publiekelijk bekend en gepresenteerd door iemand van KPN.

  geplaatst op
 • Ik zie dat http://www.kpnvandaag.nl live is

  Dit is geen 1-2 tje met KPN :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.