Registreer een .ME domeinnaam: heel persoonlijk!

Registreer een .ME domeinnaam: heel persoonlijk!

{title}Met de onafhankelijkheid van Montenegro in 2006 is de basis gelegd voor een interessante nieuwe TLD (Top Level Domein): het .ME domein. De .ME extensie is niet alleen interessant voor bedrijven met een lokale business want wat te denken van de talloze leuke combinaties die je persoonlijk met deze TLD kunt maken: call.me, email.me, kiss.me etc. Of zoals Predag Lesic van de .ME Registry het verwoordt: ‘Think about it, with a .ME domain, the Internet will, quite simply, be all about YOU. For the first time in Internet history, domain names are essentially personal.’

De eerste fase van de Sunrise, voor houders van een merkrecht, is afgelopen dinsdag gesloten. Vanaf 6 juni is het voor iedere geïnteresseerde mogelijk om in de tweede fase van de Sunrise tot 26 juni een .ME domein aan te vragen. Domeinen die tijdens deze zogeheten Landrush meerdere aanvragen ontvangen zullen worden geveild onder de aanvragers (het proces waar dotAsia nu overigens midden in zit). Vanaf 17 juli gaat de registratie volledig open en worden de .ME domeinen toegekend op een ‘wie het eerst komt, die het eerste maalt’ principe. De minimale registratieperiode is twee jaar.

Helaas heeft Afilias, de operator van de nieuwe .ME TLD een grote lijst met Premiums als ‘gereserveerd’ gemarkeerd. Deze namen kunnen dus niet tijdens de Landrush en na de openstelling worden vastgelegd. Waarschijnlijk zullen ze in een later stadium worden geveild. Poor me ;).

Bedrijven en inwoners van Montenegro kunnen gedurende de Sunrise en de openstelling een aanvraag indienen voor een CO.ME domein (bijvoorbeeld company.co.me). De .CO.ME domeinnamen zijn dus niet te registreren door bedrijven en personen zonder adres in Montenegro. Iedereen die hiervoor wel in aanmerking komt kan een aanvraag indienen op www.registruj.me. Dit kan erg interessant zijn aangezien er vrijwel geen premium .co.me domeinen zijn gereserveerd voor latere veilingen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Zou je ook fuck.me kunnen registreren? Of suck.me? Of love.me? Of careabout.me? Of comeandplaywith.me? En: moreinfoabout.me? Etc?

  geplaatst op
 • Klinkt wel heel erg als een advertorial: "Registreer een .ME domeinnaam: heel persoonlijk!" Heeft de auteur er zelf ook een berg geregistreerd voor doorverkoop?

  geplaatst op
 • @Jeroen Mirck: als het een advertorial was geweest, had er ADV gestaan in de titel. Ik heb zelf de kop aangepast, dus als het nu op een advertorial lijkt (ik hoop dat jij de enige bent, dat zal de eerste keer niet zijn ;-), dan is dat MIJN schuld en niet die van Sander. Vond het wel aardig, dat "persoonlijke".

  Zelf vind ik het een leuk nieuwtje, ik ben wel enthousiast. Ik weet niet of de auteur er zelf een berg heeft geregistreerd om door te verkopen en die verkoop via M! te stimuleren. If so: interessante zet....

  geplaatst op
 • uhm is itsallabout.me al geregistreerd? youand.me? zijn wel leuke combinaties mogelijk om je domein op te laten vallen in de menigte. Jammer dat me in het Nederlands niet echt mooi klinkt. Een .jij of .jou extensie zou mooi zijn.

  Overigens, hoezo is dit persoonlijker dan http://www.mijneigennaam.nl??

  geplaatst op
 • @Matthijs: De kop is niet van Sander? Dan trek ik mijn commentaar aan zijn adres in. Toch zou ik pleiten om de kop niet te handhaven in de huidige vorm. Hij klinkt echt te wervend, terwijl het artikel verder prima is.

  geplaatst op
 • t2,

  Voor de volledigheid: ik heb zelf geen .me domeinen geregistreerd ;)

  Sander

  geplaatst op
 • leuk leuk leuk... 17 juli staat in de agenda!

  geplaatst op
 • @matthijs en @jeroenmirck: ik ben het geheel met Jeroen eens. 'heel persoonlijk!'(en vooral dat uitroepteken) is voor het gros van de lezers een belofte, wat neigt naar reclame....Ik heb het artikel deels gelzen en toen afgehaakt, gezien ik de bui van een promotour voelde aankomen. Die klaarblijkelijk niet is gekomen....

  geplaatst op
 • Jammer dat veel mooie namen inderdaad op die 'premium' lijst staan.
  Wellicht ook maar proberen iets te registreren, ik kan wel een paar domeinen bedenken waar ik een site aan zou kunnen koppelen.

  geplaatst op
 • Na, kijk, het is ook in het nederlands, maar helaas allen paar websites:
  amuseer.me
  feliciteer.me
  geloof.me
  kleed.me
  uit.nodig.me
  onderzoek.me
  ontdek.me
  publiceer.me
  repareer.me
  reserveer.me
  schilder.me
  vertaal.me
  vervang.me
  verzend.me

  geplaatst op
 • Ik heb zelf sterk het gevoel, deels voortkomend uit eigen ervaring dat een .me domein toch een stuk moeilijker rankt dan bijvoorbeeld een .nl. Dus als ik een laarzen onderneming zou hebben waarom zou ik dan bijvoorbeeld voor http://www.laarzen.me of http://www.laars.me gaan als ik toch al weet http://www.laarzen.nl of http://www.laars.com of .net. etc hoger gaat scoren? Ik weet de exacte cijfers niet precies maar volgens mij vallen de tot dusver geregistreerde .me domeinnamen ook een beetje tegen!?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.