Sedo organiseert tweede veiling voor lokale topdomeinen

Sedo organiseert tweede veiling voor lokale topdomeinen

{title}Na een behoorlijk succesvolle eerste Benelux veiling in november vorig jaar organiseert Sedo dit jaar twee veilingen voor lokale .lu, .nl en .be topdomeinen. De eerste BeNeLux veiling van dit jaar vindt plaats van 2-9 mei, en de lijst met te veilen namen is inmiddels bekend gemaakt. Een aantal toppers die inmiddels klaar staan op sedo.com zijn Huren.nl, Boxen.be en DVD.lu.

Al met al is de kwaliteit van de catalogusnamen dit keer hoger dan gedurende de eerste veiling. Met name het bedrijf Xout uit Zaltbommel lijkt de nodige mooie namen te hebben ingelegd. De hoogste prijs in november werd betaald voor veiling.nl met 46.000 euro. Op deze naam ontstond op het laatste moment nog een bied-rally die de veiling nog met ruim een uur verlengde (overigens laat veiling.nl zijn bezoekers na een half jaar nog steeds alleen een parking page zien).

Gezien de kwaliteit van de momenteel aangeboden namen zou het me niets verbazen wanneer in mei de totale veilingopbrengst ruim boven de opbrengst van de eerste veiling uitkomt! Voor de geïnteresseerden staat de lijst hier online. Om te kunnen bieden dient u eerst een account aan te maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ik vind de selectie van domeinen juist minder sterk dan de eerste veiling. Behalve huren.nl en misschien wk.nl weinig interessants.

  geplaatst op
 • Ik ben het met Romano eens. De selectie is klein en de kwaliteit niet dusdanig dat ik verwacht dat de opbrengst hoger zal zijn. Het zijn allemaal net geen top domeinen. Relatiegeschenk en Hovenier zullen zeker wat opbrengen maar geen 10.000+ bedragen.

  geplaatst op
 • Wij hebben ook domeinen aangelevert die 10x beter waren dan de meeste die in de veiling zitten, maar het was beschamend hoe ze met onze aanmeldingen om gingen. Dus hebben we alles terug getrokken.

  Ik zal de veiling volgen, maar verwacht er weinig van.

  geplaatst op
 • De totale opbrangst van de eerste veiling was ongeveer 76k euro, wat voor meer dan de helft voor rekening van veiling.nl kwam. Gezondheidszorg.nl heeft nog 16.5k euro opgebracht en de overige namen kwamen niet boven de 3.5k euro uit.

  m.i. is de kwaliteit dit keer evenwichtiger (meer premiums) en de exposure hoger. Daarop baseer ik dat de totale opbrengst dit keer hoger kan uitpakken dan de eerste veiling. (huren.nl nr1?)

  @langace, ik ben ook van mening dat aangeboden 2 char .nl's standaard moeten worden opgenomen ;-)))

  geplaatst op
 • "bezoekers na een half jaar nog steeds alleen een parking page zien"
  Vaak is parken lucratiever dan ontwikkelen, dus heel raar is het niet :)

  Daarnaast is de lijst met domeinen (uitgezonderd huren huren.nl) niet heel interessant...

  geplaatst op
 • Hi Yvo,

  Parkeren kan zeker lucratief zijn, maar op veiling.nl staan geen advertenties...
  Als je trouwens de veiling even bekijkt dan zie je dat nog geen 8 uur na de start http://www.huren.nl al op ruim 17.000 euro staat, http://www.wk.nl op bijna 8.000 euro, http://www.planten.nl op 5.000 euro, en 5 andere namen inmiddels ook de 2.000 euro zijn gepasseerd. En dan heeft de veiing nog ruim 6 dagen te gaan.

  .com scenarios zullen we uiteraard niet gaan tegen komen, maar de lijst is blijkbaar interessant genoeg voor behoorlijke biedingen.

  Sander

  geplaatst op
 • @sander: alles wel nog onder de reserve price, dus die 'biedingen' zeggen niks. Jammer dat ze niet het greatdomains systeem gebruiken dat je vooraf kan zien in welke range de reserve zit.

  geplaatst op
 • resultaat:

  kinderwagens.nl voor 10k
  relatiegeschenk.nl voor 72k
  huren.nl 66.5k

  erg mooie prijzen :)

  geplaatst op
 • Hallo allemaal,
  Ik zit sinds kort in de domein handel. ik heb rond 100 domeinen met verschillende extensies. alles staat momenteel op sedo.Ik kom nooit in aanmerking voor een veiling. en zulke slechte domeinen heb ik volgens mij ook weer niet. Ik wil graag weten welke sites in nederland de moeite waard zijn om je domeinen aan te bieden en natuurlijk ook naast sedo welke buitenlandse sites.

  Ik ben nog erg onervaren in deze handel en kan wel wat advies gebruiken.

  Vriendelijk bedankt

  Jeroen Varkevisser

  geplaatst op
 • Hi Jeroen,

  Bekende sites zijn webhostingtalk.nl, sitedeals.nl en met name domeinforum.nl.
  Wanneer je verschillende extensies hebt kan ik je ook dnforum.com, namepros.com en domainstate.com aanraden.

  Zie ook: http://www.domainbits.com/domainersphere/#more-28 voor meer info,

  Sander

  geplaatst op
 • Hallo Sander,

  Bedankt voor je informatie, ik heb mij net aangemeld bij domeinforum.nl en verder ga ik gelijk kijken naar jouw verdere info.

  Vriendelijk groet

  geplaatst op
 • Sinds enkele weken ben ik in aanraking gekomen met de domeinenbusiness. Het is een een hobby van me geworden om een interessante woordencombinatie te maken die in de smaak valt. Het is een leuke bijkomstigheid dat je in sommige gevallen een leuk centje eraan overhoudt.

  Ik zit nu op Sedo en twijfel of ik enkele van mijn domeinen op de veiling zal aanbieden. Ik heb er nog helemaal geen ervaring mee. Is het verstandig om direct al je domeinnaam aan te bieden of kun je beter een poosje wachten en hopen dat iemand in de 'domain catalog' een bod doet?

  Ik hoor het graag van jullie!

  PS: als jullie het leuk vinden wil ik nog wel even mijn domeinnamen op het forum zetten.

  Gr. Simon

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.