Pizza.com verkocht voor 1,5 miljoen

Pizza.com verkocht voor 1,5 miljoen

Het ANP komt vanmorgen met het bericht dat een 43-jarige Amerikaan de domeinnaam pizza.com heeft verkocht voor ruim 1,5 miljoen euro. Hij kocht de site in 1994 voor slechts 13 euro. Chris Clark bood de site ruim een week geleden te koop aan. Het eerste bod was krap 65 euro, meldden Amerikaanse media. Clark had in 1994 nog een adviesbureau. Hij wilde destijds met de site proberen een contract af te sluiten met een pizzafirma. De Amerikaan verkocht zijn zaak in 2000, maar bleef de jaarlijkse kosten van 13 euro voor de site betalen. Onlangs hoorde Clark dat de domeinnaam vodka.com in 2006 was verkocht voor bijna 2 miljoen. “Ik dacht, waarom probeer ik niet even te kijken of er interesse is voor mijn site?” Clark zei spijt te hebben dat hij in de jaren negentig niet meer domeinnamen had gekocht. Wie de site heeft gekocht, is (nog) niet bekend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Volgens mij hebben we allemaal spijt dat we in de jaren negentig niet meer domeinnamen gekocht hebben. :)

  geplaatst op
 • 1 1/2 miljoen euro vind ik 'leuk' maar niet wereldschokkend. Eigenlijk een koopje voor een dergelijke domeinnaam. Als je het wegzet tegen de traffic en verdiensten die hij tot moment van verkoop had, zal de verkoopprijs misschien zelfs zwaar tegenvallen ?

  geplaatst op
 • Ik heb nog een paar domeinnamen (zoals vendex.com en financial-plaza.com te koop), iemand interesse? ;-)

  geplaatst op
 • Lekker inhalige reactie van Clark, alsof 1.5 al niet leuk genoeg is...

  En qua type-in traffic valt zoiets wel mee hoor, http://www.alexa.com/data/details/main/pizza.com niet echt schokkend te noemen en zeker geen 1.5 waard in mijn ogen. Een goede site is meer waard dan een goede naam, hadden we hier van web1.0 al niet van geleerd?

  geplaatst op
 • Niet? Sorry, maar 1.5 valt best mee als je kijkt naar de potentie. Ontwikkelen en vervolgens jarenlang cashen met de verzekering dat je het bedrijf Pizza.com over een aantal jaar voor minimaal 10x zoveel kunt verkopen.

  geplaatst op
 • Toch goede deal!

  geplaatst op
 • Thuisbezorgd.nl kocht pas Pizza.co.uk voor 2 ton, prijs lijkt me wel juist

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.