Nu.nl en Telegraaf.nl zaten fout met linken naar naaktfoto’s

17 maart 2008, 09:33

Nu.nl en Telegraaf.nl zaten fout met linken naar naaktfoto'sPresentatrice Manon Thomas is door de Raad voor de Journalistiek deels in haar gelijk gesteld. Verschillende websites waaronder AD.nl, NU.nl en Telegraaf.nl plaatsten eind vorig jaar links naar naaktfoto’s van de 44-jarige presentatrice (via: Bright).

AD kwam er goed vanaf, zij linkten ‘slechts’ naar het filmpje. Omdat Manon in eerste instantie vrij laconiek had gereageerd op het plaatsen van dit filmpje, vond men dat niet afkeurenswaardig. Telegraaf en Nu.nl zaten echter fout met linken naar naaktfoto’s aldus Rudy Veenstra op de weblog van Manon Thomas.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Cortex

  Dat wordt voortaan voor ons weblogs dus nog oppassen wat we posten of niet!


  17 maart 2008 om 14:45
  mgvandenbroek

  Nu.nl en de Telegraaf zullen zeer onder de indruk zijn. Nu de RvdJ ze bestraffend heeft toegesproken kunnen ze wel opdoeken…. Wat waren de sanctiemogelijkheden van de Raad ook alweer? Prima foto’s, overigens 😉 Mooi, ook, dat verweer van Verhagen:

  “Uiteraard moet er belang aan de privacy van klaagster belang worden toegekend; vraag is alleen welk belang het zwaarst weegt gezien het feit dat de foto’s al op diverse sites te zien waren. De balans sloeg bij onze afweging door naar het volledig, controleerbaar en waarheidsgetrouw berichten.”


  17 maart 2008 om 14:48
  MaartenThuisen

  Aha de grijze heren hebben eens weer van zich laten horen. Kan er eerlijk gezegd niet warm of koud van worden..


  17 maart 2008 om 18:47
  Willem

  Martin Hellendoorn :

  De grijzen heren waar je het over hebt zijn ook vrouwen.

  En nog belangrijker misschien , nu.nl en telegraaf.nl zitten

  zelf ook in die raad .


  18 maart 2008 om 10:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!