Ideas Worth Spreading

Ideas Worth Spreading
,

TED: Ideas Worth SpreadingDat is het doel van de mensen die dit jaar zijn uitgenodigd voor de TED conferentie in Monterey, Californië. Grote kopstukken uit de wereld van technologie, entertainment, design, wetenschap, kunst en business komen hier tezamen om andere aanwezigen te informeren, entertainen en motiveren. Het doel is helder; door de juist mix van mensen ontstaan er nieuwe initiatieven die mogelijk leiden tot een betere wereld, een interessant product of een verhelderende denkwijze. Al Gore heeft bijvoorbeeld in 2006 op de TED conferentie de basis van zijn inmiddels beroemde film ‘An Inconvenient Truth’ met het TED publiek gedeeld. Ook dit jaar is hij weer van de partij als spreker.

In totaal zijn er 1000 mensen uitgenodigd op de primaire locatie in Californië, nog eens 300 mensen kunnen live alles volgen vanuit Aspen in Colorado. De lijst met participanten loopt sterk uiteen, veel CEO’s en CTO’s van grote bekende software huizen, maar ook bekenden uit medische wereld, overheid, journalisten en artiesten zijn aanwezig. Zo liep ik net op straat tegen Robin Williams op die, zie ik net op de lijst, ook aanwezig zal zijn. Ondertussen wordt aan ons als deelnemers de mogelijkheid geboden om elke ochtend te gaan hardlopen, fietsen of mee te doen in de ochtendsessies van SRI SRI RAVI SHANKAR.

Wie ben ik en waarom zit ik daar? Het wie heb ik zojuist in mijn profiel wat over geschreven. Het waarom: vorig jaar heb ik me ingeschreven bij TED als mogelijke participant. Mijn ‘idea worth spreading’ ging over het gebruik van eenvoudige logistieke systemen op plekken van voedsel schaarste en rampen. Wanneer er tegenwoordig sprake is van voedselschaarste is het probleem vaker niet de hoeveelheid voedsel maar het op tijd leveren van voedsel. Automatisering kan hier, tot op zekere hoogte, een helpende hand bieden.

Morgen (vandaag) begint de conferentie; om 13:30 zullen de eerste sprekers hun verhaal gaan doen. Ik ben erbij en zal hier op Marketingfacts van elke dag een kort verslag doen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Veel plezier daar Eelco en ben benieuwd naar het verslag!

  Ik heb me opgegeven voor TED 2009, ik hoop dat ik er dan bij mag zijn!

  geplaatst op
 • Doe Jim trouwens de groeten! ;-)

  geplaatst op
 • Ben je dit jaar weer met hetzelfde idee afgereisd of is het, een keer een idee, altijd komen?

  En waar kunnen we meer lezen over je idee? Of is dat intellectueel-eigendom-technisch niet toegankelijk? :)

  geplaatst op
 • @Marco: Jim zit volgens op de Aspen locatie (waar, zo werd net verteld, het zo koud is dat iedereen constant binnen moet blijven). Ik zal hem via de video-link die er ligt de groeten doen ;-)

  @Gijs: De bedoeling bij TED is om je idee zo uitgebreid en bij zoveel mogelijk mensen te laten horen, dus zeker geen intellectuele eigendommen hier ;-)
  Als ik binnenkort iets meer tijd heb zal ik het idee verder toelichten! Leuk in elk geval dat het je interessant lijkt. Ik heb geen idee of ik volgend jaar weer mag komen; ik was laat met inschrijven maar wellicht heb je als returning member een streepje voor.

  geplaatst op
 • Zeer interessant!

  Ik ben werkzaam in de ontwikkelingssamenwerking en heb een ICT achtergrond. Waar die twee elkaar raken, valt nog een hoop te innoveren en ben dan ook zeer benieuwd naar je idee(en).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.