Groei online mediabestedingen in VS stabiliseert

26 februari 2008, 06:23

Groei online mediabestedingen in VS stabiliseert

Interactive Advertising Bureau (IAB) en PricewaterhouseCoopers (PwC) hebben deze week de voorlopige schatting van de online mediabestedingen in de VS gepubliceerd.

Vorig jaar groeide de Amerikaanse online advertentiemarkt met 25 procent van 16,9 miljard dollar (11,4 miljard euro) in 2006 tot 21,1 miljard dollar (14,2 miljard euro) in 2007. Dat is minder dan de 35 procent in het jaar ervoor. Uitgaande van ca. 300 miljard dollar bestedingen voor de totale Amerikaanse advertentiemarkt, betekent dit een aandeel van nog geen 10 procent voor online advertising.

Net als in Nederland zien we nu dus ook in de VS een afvlakking van de groei in online mediabestedingen. Deze afvlakking is in de VS minder sterk omdat men daar in tegenstelling tot Nederland wel de searchbestedingen meeneemt (ca. 40 procent van het totaal). Search blijft één van de snelst groeiende middelen op het gebied van online advertising.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!