CBS lanceert ‘CBS in uw buurt’

CBS lanceert ‘CBS in uw buurt’

CBS lanceert 'CBS in uw buurt'Vandaag werd in het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Statistiek in Voorburg de website cbsinuwbuurt.nl gelanceerd. Het gaat om een eerste stap van het CBS om het grote publiek van dienst te zijn aldus het persbericht.

Op de website is informatie te vinden over onder meer de huizenprijzen (WOZ-waarde) van huizen, inkomens en leeftijdopbouw. Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is de website niet alleen leuk voor nieuwsgierige burgers. Hij noemde die ‘nuttig’ voor ondernemers en ‘cruciaal’ voor beleidsmakers. Op de website kan (nog) niet de criminaliteit in de verschillende buurten met elkaar worden vergeleken. Het CBS hoopt hierover nog een akkoord te bereiken met de politie. Volgend jaar komt er een website voor ondernemers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Een Mac hebben is fijn:

  "Welkom bij CBS in uw Buurt

  Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, raden wij u aan gebruik te maken van minimaal Internet Explorer 6 , Firefox 1.5 of hoger

  Wilt u toch gebruik maken van deze website, dan kunt u hier verder gaan naar de Hompage." (Ja, hompage, geen homepage)

  geplaatst op
 • @Niek: In Safari?

  De site lijkt nu overigens te redirecten naar http://www.b-b.nl ??

  geplaatst op
 • @Niek: Site op met Safari prima te bezoeken. Gewoon na de klik even wat langer wachten.

  geplaatst op
 • @Roy en Fred:
  Jup, in Safari. En de site werkte inderdaad redelijk als je doorklikte. Maar goed, compatibiliteit is ook geen vies woord.

  Echter, ik krijg die melding nu niet meer. Het schijnt nu Safari-proof te zijn!

  geplaatst op
 • Ik had zelf nergens last van!. Het viel mij trouwens op dat het een beta release is. Dan is het niet fair om te zeuren als niet alles al helemaal bug-free is. :) Er wordt nog aan gesleuteld, meanwhile kunnen we met zijn allen genieten van deze nieuwe gratis functionaliteiten.!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.