ING sluit vestiging in Second Life

12 februari 2008, 18:46

ING sluit vestiging in Second LifeEen jaar na de lancering besluit ING haar virtuele platform in Second Life te sluiten.

Op de site Our Virtual Holland laat Gertjan Kaaij (Gavin Market) weten dat na een jaar pionieren ING heeft besloten om haar activiteiten in Second Life (en daarmee Our Virtual Holland) af te bouwen. Belangrijkste reden is dat men de focus willen verleggen naar activiteiten die te maken hebben met de samenvoeging van ING bank en Postbank. Ontwikkelingen in virtuele werelden sluiten hier niet direct bij aan. Op dit moment wordt gekeken in hoeverre ING op groepsniveau betrokken wil blijven bij de ontwikkelingen in virtuele werelden. Tevens onderzoeken ze hoe en welke zaken ze over kunnen zetten dan wel over zullen dragen. Het streven is om op 1 maart 2008 de activiteiten afgebouwd te hebben. Een groot aantal partners van ING gaat door. Op Our Virtual Holland of op een eigen eiland.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Langace

  logies, Second Life was een hype. ING is er te laat ingestapt… en wie weet ook wel te vroeg uitgestapt. Zelf heb ik nooit is SL geloofd, voor de mensen die er werken hoop ik op het ongelijk maar dit bevestigd mijn gevoelens tegen over SL.


  12 februari 2008 om 21:54
  media

  Nog geen 2 maanden geleden dus!

  Helaas zijn vaak de mensen die direct betrokken zijn vaak niet degene die beslissen of een project wel of niet doorgaat. Ik denk dat ook binnen de ING een aantal mensen erg teleurgesteld zijn dat ze niet verder gaan.


  13 februari 2008 om 06:32
  Hanzel

  Ja! Ik pak het artikel er zojuist nog even bij en zie dat Gertjan Kaaij zelf een van de auteurs is. Ze moeten van een serieuze hogere hand teruggeroepen zijn want uit het artikel blijkt: ‘…een groot aantal besluitvormers binnen ING heeft een avatar gekregen om zelf transacties uit te voeren, te chatten en om presentaties te volgen. Negentig procent was zeer enthousiast over de mogelijkheden van SL, waarbij spaarproducten en marketing- en communicatiemogelijkheden de boventoon voerden!’


  13 februari 2008 om 06:45
  Mathijs Dordregter

  @Langace: Second life was een hype? Hoezo? In Nederland 17.500 gebruikers…. Als je dan al een hype hebt, is zelfs Buckler bier een succes verhaal!

  Eerlijk gezegd heb ik ING nooit begrepen. Een kantoor in Secon life is net zo intensief als een fisiek kantoor. De fisieke kantoren wil ING juist verminderen omdat hiermee de kosten gedrukt worden. Een bank kantoor in second life is dus eerder ouderwets te noemen dan innoverend.


  13 februari 2008 om 09:37
  Floris

  Mathijs, met ‘hype’ bedoelt Langace vast de buitenproportionele berichtgeving rondom Second Life.


  13 februari 2008 om 09:47
  media

  Een mediahype dus 😉


  13 februari 2008 om 09:56
  gertjan kaaij

  Ik sta nog steeds achter het artikel dat ik voor Informatie heb geschreven maar heb ook begrip voor de beslissing die er binnen ING genomen is om niet verder te gaan met Our Virtual Holland. Verder even een kleine aanvulling. ING blijft voorlopig wel present in Second Life. ING Asia pacifc zal voorlopig op Second Life actief blijven.


  13 februari 2008 om 11:41
  chi666

  @Mathijs: als je met 17.500 gebruikers het 8 uur journaal meerdere malen weet te halen ben je een echte hype volgens mij hoor 🙂

  Niet verassend dat het dood gaat. Heb er ook nooit in geloofd, wel in virtuele werelden, niet in second life. Het wachten is op de integratie van een virtuele wereld met twitter, linkedin en evt. wat games.


  13 februari 2008 om 13:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!