• Mobile
  wordt gesponsord door

3FM Serious Request met mobiele verslaggevers

3FM Serious Request met mobiele verslaggevers

Ook dit jaar is radiozender 3FM weer begonnen aan 3FM Serious Request. Het glazen huis staat in Den Haag: DJ’s Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra zitten de komende zes dagen opgesloten. Niemand minder dan Z.K.H. Willem Alexander kwam ze vanmorgen om 09.00 persoonlijk opsluiten. Door platen aan te vragen kunnen luisteraars geld doneren voor het goede doel. Dat is dit jaar ‘Schoon drinkwater wereldwijd.’

Om de actie heen worden verschillende lokale acties georganiseerd, waar live verslag van wordt gedaan door acht verslaggevers. Uit het persbericht van Vodafone: ‘Vodafone verzorgt hierbij mobiele internetverbindingen, zodat alle bijdragen snel en gemakkelijk naar het Glazen Huis verstuurd kunnen worden.’ Want Vodafone wil graag ‘op een maatschappelijk verantwoorde manier zijn producten en diensten inzetten om zo te kunnen bijdragen aan een betere samenleving.’ Mooie kerstgedachte, niet?

Het is de bedoeling, dat de verslaggevers live filmpjes gaan maken voor op internet, en ook live in de uitzending komen. De acties zijn hier te vinden op de site van Serious Request waar je ‘zelf in actie kunt komen’.

Twee jaar geleden, op de kop af, had 3FM ‘een aardige MSN-primeur,’ schreef Richard Osinga. MSN-gebruikers konden de live webcam van het glazen huis van 3FM als ‘MSN-activity’ volgen. Joost Bon van MSN Nederland zei op die dag: ‘Vermoedelijk is het de eerste keer ter wereld dat live streams samen in Messenger bekeken kunnen worden.’ De techniek staat, nog steeds, voor niets… ;-)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ik zat te twijfelen of ik iets zou bloggen over de 3FM actie van buienradar.nl, dus post ik het maar in deze post van Matthijs aangezien die ook over de Serious request van 3FM gaat.

  Buienradar.nl heeft een speciale actiepagina geopend waar je pixels kunt kopen. Dit idee van pixels kopen is op zich niet nieuw, want in september 2005 was een Engelse student met milliondollarhomepage.com de eerste. Als je nu zoekt op [url=http://www.google.nl/search?q=pixel+kopen]"pixels kopen"[url] in Google vind je genoeg andere sites die het doen. Maar volgens mij zijn dat geen sites met miljoenen unieke bezoekers per maand....

  Dus: prima actie van buienradar.nl als je het mij vraagt. Als hun actie slaagt hebben ze wel 262.144 euro opgehaald voor 3FM

  geplaatst op
 • maybe old news. Maar alle muziek die gedraaid wordt op 3fm is weer gekozen door de luisteraar. Geeft een mooi inzicht in de kwaliteit van UGC-content. Vind zoiezo dat de muziek op de Nedelandse radio vaak veel beter kan

  geplaatst op
 • @fl.: Maken en schrijven de luisteraars ook zelf de liedjes, dan? ;-) Lijkt me niet...

  geplaatst op
 • @mattijs nee dat niet (of course) maar ze stellen wel het programma samen. Ze kopen zelfs zendtijd.
  Ik vind het een mooi inzicht geven in wat ze willen horen (pull)

  geplaatst op
 • @fl.: Vind het geen UGC. Geeft idd inzicht in wat ze willen horen, true. Maar dat is het wel.

  geplaatst op
 • @matthijs strikt genomen idd niet.. maar wel interessant toch?

  geplaatst op
 • <quote>op een maatschappelijk verantwoorde manier zijn producten en diensten inzetten om zo te kunnen bijdragen aan een betere samenleving</quote>.
  Mooie kerstgedacht? Ordinaire reclame zal ze bedoelen! Zie ook dit verhelderende stukje:
  http://www.koelman.com/2007/hongeren-in-het-glazen-huis/

  geplaatst op
 • @Anja: In plaats van verhelderend vind ik dat stukje zuur en zonder oplossingen... Hoeveel hadden ze vorige jaar ook weer opgehaald, 3 miljoen ofzo?

  geplaatst op
 • Misschien is deze quote van Jan Jaap van de Wal nog duidelijker. Ondermeer over Ruud Gullit die een miljoen euro(!) per jaar verdient als ambassadeur voor de Postcodeloterij. Weet je meteen waar je goedbedoelde bijdrage naartoe gaat. Die wordt verbrast in de PC Hooft:

  "ik heb geconstateerd dat er reizen voor hem worden georganiseerd omdat hij nu eenmaal een contract heeft. Het is dus niet: we gaan helpen en we zetten Ruud in, maar: we hebben Ruud, waar zullen we nu eens heen gaan? Iets soortgelijks geldt voor Caroline Tensen die, op kosten van de Postcodeloterij, in een goed hotel logeert en dan de volgende dag gaat huilen met een negerkindje op haar arm. Dan gaat het dus niet meer over dat kindje. Dan gaat het over Caroline Tensen."

  Zo is het ook met Serious Request. Het gaat niet over mensen in de derde wereld zonder schoon drinkwater, het gaat over drie miljonair-dj's die o zo tevreden met zichzelf zijn. Bah!

  O ja, fijn dat ze aan het eind van de week - pak hem beet - drie miljoen euro hebben opgehaald. Is dat veel? Dat zijn de Nederlandse kosten voor drie dagen vechten in Afghanistan. Het is maar net waar je prioriteiten liggen.

  Water voor de arme mensen in de derde wereld, jaja. Maar zo gauw iemand zonder water uit de derde wereld naar Nederland komt, is het opeens een gelukszoeker (lees: economisch vluchteling). Bah, het is allemaal zo hypocriet.

  geplaatst op
 • Sjee, slecht geslapen anja?
  Volgens jouw theorie kunnen mensen met een bekende kop of stem en waar ze goed voor betaald worden niet ingezet worden om goede doelen te promoten.
  Zet die azijnzure gedachte eens van je af en wees blij dat er een paar mensen zijn die zoveel mensen bewust maken van wereldproblemen en dat zij aangespoord worden om hier en geld voor te geven.

  Als jij betere plannen hebt hoor ik het graag, if not, hou dan deze pessimistische kritiek voor je en lees je eerst een beetje beter in de doelen en werkwijze van serious request in voordat je weer commentaar dat je ooit een ander in een caberetshow hebt horen vertellen hier ongenuanceerd te posten.

  geplaatst op
 • Ik slaap inderdaad slecht wanneer ik in een serieus artikel in dagblad Trouw lees, dat Ruud Gullit 1 miljoen euro per jaar krijgt om voor een goed doel ambassadeur te spelen. Een balletje trappen met aids-kinderen in Zuid-Afrika. Goh, wat is die man toch betrokken.
  Jij noemt het pessimistisch, ik noem het realistisch.

  Het enige argument wat ik jou hoor gebruiken is: wat doe je zelf. Als je het wilt weten: Voor Serious Request in ieder geval niets. Ik doneer mijn geld liever aan kleinschalige goede doelen waar ze '1 euro in is 1 euro uit' aanhangen. Die zijn er voldoende. Gelukkig maar.

  Dat hele Serious Request is één grote nationale aflaat. Fijne kerst!

  geplaatst op
 • Mobiele verslaggevers vind ik wel een grappige term. Ik heb nog nooit verslaggevers gezien die niet mobiel waren ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.