AD lanceert mijnsportwereld.nl: sport 2.0 komt in een stroomversnelling

20 november 2007, 06:12

In mijn vorige twee postings over social sport networks werd al duidelijk dat deze markt sterk in ontwikkeling is. De gedachte is om één van de grootste offline communities (sportliefhebbers) ook online te verbinden, met functionele applicaties, nieuws en sociale activiteiten (zie de social sport matrix).

Inmiddels begint Nederland hier een voortrekkersrol in te vervullen, niet alleen met slimme teammanagementapplicaties, maar vooral met echte communties rondom het thema sport. De laatste en meest opvallende loot aan deze jonge stam van de social communities is het AD, dat met de soft launch van mijnsportwereld vorige week zich voorzichtig in deze markt begaf. Voorlopig voorzichtig, want het AD heeft een compleet platform gelanceerd, dat voorziet in de aspecten van nieuws, uitslagen, communnities en op termijn functionele applicaties. Tijd om de man achter de online strategie van AD aan de tand te voelen. Hieronder volgt een toelichting door Jeroen Mann, manager multimedia van AD NieuwsMedia.

Strategie AD: multimediaal, dichtbij en sport

Mijnsportwereld.nl is een “netwerksite voor actieve sporters”. Hier legt het AD een onderscheid met AD Sportwereld (krant en site) dat zich vooral richt op topsport en het genieten van prestaties van anderen. Mijnsportwereld gaat vooral om de eigen sportbeleving of die van het team of de club. Daarmee zou je het kunnen vergelijken met een virtuele kantine. De site past in de strategie van AD NieuwsMedia, die leunt op een aantal pijlers, waaronder “dichtbij” en “sport”. Mijnsportwereld verbindt die twee kernwaarden. Naast de krant, de specials, het radioprogramma BNR Sportwereld en events, vertaalt de strategie van AD zich in nadrukkelijke online aanwezigheid met verschillende sites en in aanwezigheid in bijna 500 sportkantines door middel van de schermen van MaxTT waar AD een partnership mee heeft. AD.nl is op dit moment de snelst groeiende nieuwssite van Nederland en staat met ruim 2.2 miljoen unieke bezoekers per maand in de top 3 van nieuwssites. Daarnaast heeft het AD op dit moment verschillende kleinere themasites, zoals de fantasyleagues (rondemaster, schaatsmaster), AD Loperwereld en AD Geld en Recht. De crossmediale aanpak zien we duidelijk terug bij de thema’s sport en geld en recht, maar meer thema’s zitten in de pen. Ook zullen de bestaande thema’s steeds verder ontwikkeld en uitgebreid worden.

Mijnsportwereld: beta in de lucht en klaar voor commentaar

Mijnsportwereld koppelt voorlopig 2 elementen van sport 2.0: nieuws (inclusief de in de sport zo belangrijke uitslagen en standen) en communities. Het derde element (functionele applicaties) wordt het komende jaar toegevoegd. Het nieuws betreft redactioneel nieuws van de sportredactie van het AD, maar ook regionaal sportnieuws van de regionale edities van het AD. Belangrijker nog wordt het nieuws dat de gebruikers zelf gaan maken (user generated content): wedstrijdverslagen, foto’s en video’s. Belangrijk hierbij is de mogelijkheid om de competities te volgen en op termijn zelf aan te maken. Dit noemt AD de competitiemanager. De community-elementen bestaan vooral uit functionaliteiten die bekend zijn van de grote communities zoals Hyves en Facebook: praatjes maken (krabbelen) staat hierin centraal. Daarbij hoort het maken van een eigen profiel. Opvallend hierbij is dat je niet alleen vrienden hebt, maar ook teamgenoten en clubgenoten. Een onderscheid dat niet zwart-wit is, maar wel een belangrijke toevoeging in de sport. Het derde element van social sport communities (de functionele applicaties) zal de komende tijd toegevoegd worden aan mijnsportwereld: denk hierbij aan een tool voor teammanagement, schema’s voor de barbezetting en het wassen van de tenues.

De site heeft begin november een soft launch gehad en is nog in beta. AD gebruikt deze periode om de site te verbeteren met reacties van de gebruikers. Ook de lezers van Marketingfacts worden uitgenodigd om hun reacties te geven.

Platform voor de Nederlandse sport

AD kijkt nadrukkelijk verder dan de eigen uitgeverij om dit platform op te bouwen. Uiteraard zijn er de sporters zelf. Het platform moet van hen worden, zij gaan zorg dragen voor zowel hun connecties als voor het aanleveren van de user generated content. De andere media van AD kunnen hier een stimulerende werking hebben (beste video komt op AD.nl, beste foto in de krant). De truc hierbij is wel om als beheerder van het platform in regie te blijven. AD doet dit door de context te leveren (sport, sportnieuws en uitslagen) en door de tools te bieden om op het platform je eigen plekje te creëren (of dat van je team of club). Dit blijft wel een moeilijke puzzel: wat kan je (helemaal) vrij geven en waar moet je op blijven sturen.

Andere partners zijn de sportorganisaties zelf, zowel bonden als clubs. Het platform kan vooral kleinere sportbonden en clubs veel werk uit handen nemen. Zij hoeven immers de sociale aspecten niet meer zelf te ontwikkelen, maar kunnen direct gebruik maken van een bestaand en werkend systeem. Ook andere meer maatschappelijke partners zullen een plek krijgen op het platform. Denk hierbij aan sport in de buurt (gemeentes, scholen en welzijnsorganisaties) en sporten voor een gezond leven (vitaliteit).

Als laatste zijn er uiteraard de commerciële partners. Naast “gewone” display ads wordt er gezocht naar langer lopende en meer integrale partnerships met fabrikanten van sportproducten, bedrijven die al (ruim) actief zijn in de sport(sponsoring) en bedrijven die actieve sporters willen bereiken. De laatste categorie kunnen bijvoorbeeld werkgevers zijn of verzekeraars.

Mijnsportwereld biedt een combinatie die nog niet bestaat: een kruising tussen Hyves en een sportnieuwssite. Maar ook de clubsite van de vereniging zit meegenomen in deze nieuwe mix. Op die vlakken liggen dan ook de concurrenten. Maar aangezien er een nieuwe categorie gecreëerd wordt, zijn de ambities flink: het grootste netwerk van actieve sporters in Nederland worden.

food expert | trend watcher | speaker | author | podcast host | newsletter: Gijsbregt fileert | de Buik

Categorie
Tags

34 Reacties

  Vincent Leenders

  @Gijsbregt: dit is dus wat je bedoelde met meer postings. De ambities lijken grenzeloos, het platform voor de Nederlandse sport. Met en nieuws en communities en functionele applicaties: is dat niet te veel. Je spreekt over het grootste netwerk van actieve sporters, maar zoeken zij niet veel meer gelijkgestemden op andere, kleinere plaatsen, meer in de niche? Sport is toch bij uitstek een blauwdruk voor the long tail-gedachte.

  Ik vind het niettemin een erg boeiend initiatief, omdat inderdaad met het nieuws, uitslagen en standen de juiste context wordt geschapen voor de user-generated-content. Bijzonder (en verstandig) in deze post vind ik de quote: AD kijkt nadrukkelijk verder dan de eigen uitgeverij om dit platform op te bouwen.


  20 november 2007 om 07:12
  Gijsbregt

  @ Vincent,

  Eens dat sport bij uitstek een longtail sport is. iSporty in Engeland heeft 365 sporten en het AD heeft ook een lange lijst met sporten. En binnen elke sport bestaan weer enkele grote clubs en vele kleintjes. Maar zolang je een platform biedt dat faciliteert, kan de hele staart van de long tail er op plaats nemen. Waarbij de toekomst open ligt voor integratie met de clubsites, die er al in grote getale zijn.


  20 november 2007 om 07:28
  Hans Hendrickx

  Het grootst online sport portal bestaat al :www.digisport.nl

  Digisport.nl heeft een database met ruim 24.000 sportverenigingen die ook allemaal de mogelijkheid hebben om gratis een professionele website te creeeren zodat men makkelijker met zijn ledenen sponsors kan communiceren. Daarnaast is er een bestuurskamer waar een bestuurders alles kan vinden wat hij nodig heeft om vereniging te kunnen managen. Daarnaast heeft iedere sporter zijn eigen omgeving waar hij foto en filmpjes kan plaatsen.

  Kijk snel op Digisport.nl en ontdek de grootste online sportcommunity va Nederland


  20 november 2007 om 09:30
  Gijsbregt

  @Ton,

  De longtail gedachte gaat vooral op voor sporters en sportverenigingen. Daarnaast zijn er zoals jij zegt, kleinere en grotere sporten (en als je echt je best doet, vast meer dan 1.000), maar dat is niet waar Vincent en ik het over hebben.


  20 november 2007 om 10:07
  Ruud van Oudshoorn

  Zo,n sportsite is er al jaren http://www.digisport.nl Het AD probeert een kloon te maken van deze site. Maar ja, makkelijker gejat dan bedacht.


  20 november 2007 om 11:04
  wesseling

  @vincent mijn opmerking kwam door deze reactie van Gijsbrecht “Eens dat sport bij uitstek een longtail sport is. iSporty in Engeland heeft 365 sporten en het AD heeft ook een lange lijst met sporten”. Dat is geen longtail. Wat jij noemt wel, maar dat bevestigde ik reeds in mijn eerdere reactie “Binnen een sport zal verdeling professionaliteit / amateur of de verdiensten of de tijd die men besteedt aan de sport wel een longtail zijn”.

  Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Digisport kan mij overigens inhuren voor een middag workshop: hoe ga ik om met internet communicatie, hoe promoot ik mij zelf wel en niet.


  20 november 2007 om 14:52
  wesseling

  @vincent het feit dat het aantal amateurvoetballers is groter is dan het aantal profvoetballers, terwijl die laatste voor de hoogste kijkcijfers zorgen is overigens geen longtail, maar juist het schoolvoorbeeld van de Pareto regel (80/20). De verhouding prof / amateurs t.o.v. tijdsbesteding zal wel een longtail zijn (alle amateurs samen besteden meer tijd aan hun sport dat alle profvoetballers samen). Dat er veel meer websites focussen op die paar profs en niet op de vele amateurs heeft te maken met de evenredige interesse van het publiek. Dit alles is nog geen longtail, maar is puur nichemarketing. Uiteindelijk kan het dan een longtail worden wanneer al die kleine niches samen meer omzet maken dan de websites die zich op de profs richten 🙂


  20 november 2007 om 14:58
  Vincent Leenders

  @Ton, ok de nuance is helder, al zou ik graag wel eens inzicht willen verkrijgen in de geldstromen bij de hoogste klassen van het amateurvoetbal, zal dicht in de buurt van de Jupiler League liggen. Digisport was ook bij mij onbekend.


  20 november 2007 om 17:24
  Gijsbregt

  @ Ton

  Ik wil er geen long tail discussie van maken, maar het punt bij AD is dat ze de content willen ontsluiten die nu de krant niet haalt. Dit zijn de vele honderdduizenden (miljoenen) mensen die iets over hun sportervaring willen vertellen. Deze user generated content past normaal niet op de “plank” van de krant, maar wel op het oneindige internet. Dus lijkt me bij uitstek een long tail voorbeeld. Vervolgens bouwt het AD er een community omheen, waardoor deze content ook nog eens een relevante context krijgt (vrienden/team/club/competitie). Met als klap op de vuurpijl dat goede content de stap naar de kop kan maken (namelijk wel in de krant komen).

  En over digisport: helemaal eens. Mijn nieuwsgierigheid is wel getriggerd. Maar deze reacties beloven niet veel goeds.

  Ben overigens erg benieuwd of er nog meer van deze initiatieven zijn, volgens mij hebben we ze hier nu aardig in kaart.


  20 november 2007 om 17:38
  Ruud van Oudshoorn

  “Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Digisport kan mij overigens inhuren voor een middag workshop: hoe ga ik om met internet communicatie, hoe promoot ik mij zelf wel en niet.”

  Ton Wesseling.

  Ton kan jij contact opnemen met Digisport tel:0413-228600


  21 november 2007 om 07:46
  Joost

  Ontzettend mooi initiatief. De laatste tijd schieten er al meer communities uit de grond omtrend sport (home of the legends etc). Maar de combinaties die AD achter de hand heeft en op dit moment voert is goed en slim. Wanneer de website een redelijke traffic en bekendheid krijgt kan de krant daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van de website.

  Ik ben benieuwd!


  21 november 2007 om 08:53
  wesseling

  @gijsbregt er is vaker discussie omtrent het longtail verhaal. Staarten worden steeds langer door internet, maar dat geeft bestaansrecht voor niche websites. Omdat internet het tevens zo eenvoudig maakt voor elke hobbyist om te publiceren zie je veel van deze niche sites ontstaan met nagenoeg geen bezoek of inkomsten. En daar botst het longtail principe (staart heeft niet meer bezoekvolume dan de kop). Uitdaging voor het AD wordt dan ook om te zorgen dat alle niches genoeg levendig zijn en wel zodanig dat de inhoud van de staart waar zij zich in bevinden groter wordt, anders kunnen ze een businessmodel op de buik schrijven :-). Kopierend naar jouw tekst: de website met niche content zal dan meer actief bezoek dienen te krijgen dan het normale sportnieuws op ad.nl op echt een longtail te zijn.

  Goed initiatief overigens, maar heb mij twijfels of het een succes wordt. Ik heb nagenoeg nog nooit een commercieel bedrijf een community zien opbouwen vanaf de grond (tenzij er rond het bedrijf reeds een community bestond, maar er nog geen platform was), waarom zou AD daar wel in slagen? Waarom zou ik als gebruiker mijn content uploaden bij AD als ik dat nu al doe bij Flickr, Youtube etc.?

  Praktijkvoorbeelden van wel succesvolle door commerciele bedrijven opgebouwde communities zie ik overigens graag!

  @digisport ik ga je bellen


  21 november 2007 om 09:42
  Robert

  Het stopt alweer. Is dat gelijk de belgische invloed?


  26 juli 2009 om 15:08
  JeryNek

  order generic viagra online Priligy is generic viagra legal in ukviagra nhs criteria priligy precio en mexico viagra buy online reviewbranded viagra viagra sans ordonnance belgique viagra generic vs branduk viagra supplier canadian pharmacy viagra online viagra original usedeath by viagra viagra generico espana directions for taking viagra


  14 mei 2015 om 07:07
  HectTier

  If you or your partner is infected with hepatitis C and you have been in a stable and monogamous no other partners relationship the risk of giving the virus to or getting the virus from the other person is low.Instead their motivation ranged from fashionable fancy or family obligation to feelings of guilt or a religious vocation.Examples list of examples is not exhaustive First generation Cefazolin cephalexin cefadroxil Second generation Cefaclor cefoxitin cefuroxime cefotetan cefprozil Third generation Ceftriaxone cefixime cefotaxime ceftazidime cefdinir Fourth generation Cefepime is the only fourthgeneration cephalosporin Fifth generation Ceftaroline ceftobiprole prix du viagra generique en valence The reduction of sexual relations with males to the minimum time the avoidance or delay before meeting again another man the resort to female fantasies in order to hide the masculine ones or the practice of compulsive sex might all have hypothetically an avoidance function.somatostatinoma A rare malignant pancreatic tumor metastases usually present by diagnosis Poor prognosis Classic triad of gallstones diabetes and steatorrhea ViPoma VernerMorrison or Watery Diarrhea hypokalemia achlorhydria syndrome A rare pancreatic tumor are malignant Clinical features include watery diarrhea leading to dehydration hypokalemia acidosis achlorhydria VIP inhibits gastric acid secretion hyperglycemia and hypercalcemia.However there are an number of studies that compare the individual agents to placebo in diabetic men with ED.an adjustment disorder is something thats more intense and lasts longer Curiously and we dont understand why PTSD doesnt always immediately follow a trauma.


  27 mei 2015 om 21:08
  Geogbees

  Fink H.Health maintenance issues in cirrhosis.These include its essential role in HIV replication and its roles in transcriptional regula tion cytokinelike signaling and transport of proteins to the cell membrane.Vaccines and medications antibiotics like penicillin amoxicillin aspirin ibuprofen iodine general anesthesia and local anesthetics latex rubber such as in gloves or condoms dust pollen mold animal dander and poison ivy are wellknown allergens. isotretinoin Rev.Physicians use a nasogastric NG tube to remove uid postoperatively and to obtain gastric or intestinal contents for analysis Figure


  28 mei 2015 om 14:33
  Geogbees

  connective Connective tissue supports and binds other body tissue and parts.MEDICINES FROM YOUR HEALTH CARE PROVIDER If pimples are still a problem a health care provider can prescribe stronger medications and discuss other options with you. yahoo levitra These included Doctor John Fewster and Doctor Rolph both from Gloucestershire.There are some fascinating studies coming out of the University of California Davis that look at antioxidants as well as omega fatty acids and cognitive functioning.The blood is pumped through the circulatory system by the heart and it leaves the heart through vessels called arteries and returns to it through veinsGiven the importance of perceived social status the ladder would earned wealth and inherited wealth have the same positive impacts on health Would they operate through the same mechanisms


  5 juni 2015 om 06:10
  HectTier

  The aorta is the large artery that carries blood to your belly abdomen pelvis and legs. retin a online no prescription Leroy Nyberg Jr.After his early upbringing in York Snow had been apprenticed to Newcastle surgeon William Hardcastle.Is this heat transfer significant in terms of the metabolic heat consumption ExercisesB.


  5 juni 2015 om 10:11
  JeryNek

  percentage of red blood cells in a volume of bloodBrown JW Ruzmetov M Vijay P Rodefeld MD Turrentine MW. order viagra online P ATHOLOGY IMMUNODEFICIENCY Some immunodeciency disorders are present at birth.pertaining to the common bile duct choleCXR Large pulmonary arteries increased pulmonary markings


  19 juni 2015 om 10:21
  HectTier

  Pursuant to the racing rules of most states horses that bleed from the nostrils three times are permanently barred from racing for their own protection.HIV destroys helper T cells also known as CD cells containing the CD protein antigen.and Usselman L.Among the effective antibiotics are fluoriquinolones such as ciprofloxacin thirdgeneration cephalosporins and aminoglycosides these may be administered by the oral anror intravenous route. retin a for sale Clinical featuresA scab is a crust.In Robert Koch received the Nobel Prize in Physiology or Medicine for his investigations and discoveries in relation to tuberculosis.


  19 juni 2015 om 20:27
  Geogbees

  It may involve Education and counseling Fertility treatments such as intrauterine insemination IUI and in vitro fertilization IVF Medicines to treat infections and clotting disorders Medicines that help the woman grow and release eggs from the ovaries You can increase your chances of becoming pregnant each month by having sex at least every days before and during ovulation.Most common cause of inhospital mortality b.Brooks M. coupons for cialis 20 mg Your fear or nervousness about being touched palpated may cause this symptom but there should be no pain.adrenal neoplasm paralysis parathyroid prodrome prolapse recombinant DNA relapse remission syndactyly syndrome ultrasonographyCascade of molecular reactions initiated by LTAdeficient Lactobacillus acidophiluslactiferous ducts Tubes that carry milk within the breast.


  21 juni 2015 om 07:11
  Geogbees

  Clinical featuresOnce symptoms resolve ambulation with elastic stockings is recommended. overnight cialis delivery Update Date Updated by Timothy Rogge MD Medical Director Family Medical Psychiatry Center Kirkland WA.Hypovolemic Low urine sodium mEqLimplies increased sodium retention by the kidneys to compensate for extrarenal losses e.


  24 juni 2015 om 22:39
  Geogbees

  Some patients may need the skills of a diviner.An implant may be temporary as in treatment for tumors of the head and neck or gynecologic malignancies or permanent as with prostatic implants or seeds placed into the affected area of the gland.The very definition of allergen is somewhat confusing I believe.D. Accutane Both mechanisms may be important for the activation of CC smooth muscle.e APPENDIX V COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE TERMS naturopathy Therapeutic system that relies on using natural agents such as light natural foods warmth massage and fresh air.Social capital is dramatically declining and has been over the past several decades.


  12 juli 2015 om 09:56
  LestPn

  Most cases of acute pericarditis are selflimited. Viagra We examined variation in the relation of ED to each lifestyle factor according to age using appropriate interaction terms.The infection is spread by Blood transfusions Organ transplants Respiratory droplets Saliva Sexual contact Urine Most people come into contact with CMV in their lifetime but typically only individuals with weakened immune systems become ill from CMV infection.If the reticulocyte index examine the smear and RBC indices.LECTURE Simmering SoupThe Neuroendocrine Systemaureus anaerobes Streptococcus viridans IV drug abuser S. rx canada pharmacy accutane Table lists many of these opportunistic infections use the table as a reference.Outlook Prognosis The outcome depends on the type and cause of hemolytic anemia.Clinical trials of diaphragmatic breathing retraining or pursed lip breathing have not been shown to be effective.Tachypnea b.antibiotics epididymitis orchiectomy seminomaTreatment consists of administration of the decient factor.Dermabrasion using a sandpaper like material removes acne scars and ne wrinkles. levitra dosis Hurley D.R.Work must be done to prevent the contents of the cell from leaking out.Diseases of the Pulmonary System a.Essentially it says that if we want to keep things on an even keel our autonomic nervous system neuroendocrine system HPA axis and immune system always have to be changing.The force W acting on the bottom of the lever is the reac tion force of the ground on the foot of the person. Buy Viagra This verbal framework which establishes that certain behaviour are considered unsuitable for a gender corresponds from our point of view to what has been named homophobia.andro MALE REPRODUCTIVE SYSTEM K Match the following surgical procedures with the reasons they would be performed.treatment cialis generic Not related to obesity.outRectal cancer to of all CRCs a.


  16 juli 2015 om 12:18
  Geogbees

  New York NY Plenum PressClinical featuresAnother ancient option was opium prepared from the sap of the opium poppy.The third held in Sri Lanka in announced its goal of providing Holistic Medicine for all by the year buy strattera online no prescription Explanations of more difcult terms are added in brackets.Surgery or angioplasty may be required to recannulate stenosed vessels.Freud developed these and other techniques into his own brand of psychoanalysis according to which the most important events of a patients life happened in childhood and have been repressed.Science Society Picture Library Science Museum b r. canadian viagra Urinalysis reveals pyuria.Remember that there are feet of DNA in the nucleus of each cell so things have to be wrapped fairly tightly. Viagra MRI is contraindicated for patients with pacemakers or metallic implants because the powerful magnet can alter position and functioning of such devices.For extensive disease year survival rate is to median survival is to months. Buy Viagra Online A recently published metaanalysis evaluating this relationship indicated that rheumatoid arthritis increases mortality rates by nearly half of this excess risk is directly attributable to cardiovascular causesuremia refers to the signs and symptoms associ ated with accumulation of nitrogenous wastes due to impaired renal function.similarities.Rightsided signs and symptoms are present for the same reason.Normal time is minutes or less.Figure reviews the pathway of light rays from the cornea to the cerebral cortex of the brain. buy cialis online europe Autosomal recessive diseaseUvulopalatopharyngoplastyremoval of redundant tissue in oropharynx to allow more air flow c.cardiac MRI CARDIOVASCULAR SYSTEM KHe found that a person who had high occupational stress had up to double the risk of having cardiovascular disease and of eventually having a heart attack.


  17 juli 2015 om 01:12
  Geogbees

  Answers to the questions for the autopsy report are onGreat oral bioavailability c. Viagra In the Netherlands it benefitted from having training schools much earlier than elsewhere in Europe so it avoided being marginalized the first Dutch training school was established inSimilarly the Duraphase prosthesis previously manufactured by Endocare is not MRI compatible.b.She recorded how patients underwent a gradual physical and mental decline into institutionalized apathy with wasted muscles stiff joints incontinence and immobility In this miserable state dull apathetic helpless and hopeless life lingers on sometimes for years while those around them whisper arguments in favor of euthanasia. Buy Cialis Online S.whose duties included being a priest a soothsayer an oracle an advisor or even a ruler.QuiCk Hit always confirm correct endotracheal tube ET placement by listening for bilateral breath sounds and checking a postintubation CXR.Central nervous system tumors.local widening of an arteryTheir primary or canoni cal function is to catalyze the esterication reactions that conjugate amino acids with cognate tRNAs as part of the protein translation process rosa impex pvt ltd viagra After a few repetitions the muscle relaxes and the movement becomes normal.pharmacodynamicstimes acceleration of gravity. Levitra Online One profitable sideline was charging the public to view these inmates and their antics.Therefore if you see a low calcium level look at the albumin level it is usually low as well.RUNNING BROAD JUMP LONG JUMP Let us assume that a jumper launches the jump from a full speed of msec.Most often affects the big toethe first metatarsophalangeal joint podagraThis gives the facultative anaerobe E.Identity Development In order for identity to develop we need three things to happen categorization identification and comparison. Buy Cialis The prex ad means toward adrenal glands are located toward Blood vessels or near the kidneys.In his youth Jenner had himself been inoculated against smallpox.General characteristicsMedian sur vival is to years.


  23 juli 2015 om 05:06
  HectTier

  hives Tadalafil ESR and CRP a.However glucose in pleural fluid can be low with other causes of pleural effusion TB esophageal rupture malignancy lupus.In addition to acting as longterm regulators of CC smooth muscle tone ETs may modulate cellular proliferation and phenotypic expression Andersson Ritchie and Sullivan.Antiinflammatory medications NSAIDs Priligy Vojinovic J.Paraneoplastic syndromeserythrocytosis thrombocytosis hypercalcemia carcinoid syndrome hypertrophic pulmonary osteodystrophy hypoglycemia high cholesterol D. viagra vs cialis I decided that the best way to reach a decision for a treatment plan was to get together with the doctors at the Mass General Cancer Center in the genitourinary area have my situation reviewed and to learn more about my options.R C.H.Laboratory findings Decreased BUNtoserum Cr ratio typically closer to ratio in comparison with prerenal failure.THE RISE OF SCIENTIFIC MEDICINE real trouble came on Midsummers Day when in a public demonstration of his contempt for tradition he made a bonfire out of the revered works of Galen Ibn Sina and othersan act that outraged the citys establishment.However the additional re quirement for naked mRNA to allow for efcient protein expression may be dependent on the nature of the delivery system used to complex mRNA.Your surgeon will remove fatty tissue and loose skin from the middle and lower sections of your abdomen to make it firmer and flatter. cialis professional b and Therefore F r sin F cp W v gR F r cos WAlternatively the moxa substance was piled around or on top of an inserted acupuncture needle and ignited and left until the physician deemed it had taken effect.cm as the light source is moved from its position at m from the lens to infinity.Because of data limitations varying types of analyses were undertaken for the other treatment modalities.Other types of insulin should never be mixed. cialis without a doctor’s prescription In ATN the tubule cells are damaged and cannot reabsorb water or sodium so the urine cannot be concentrated which leads to low urine osmolality.For these reasons antibiotics may be prescribed at least initially even when a definitive diagnosis of bacterial prostatitis has not been made with the appropriate tests.


  1 augustus 2015 om 21:49
  JeryNek

  A.Review provided by VeriMed Healthcare Network. Viagra Demyelination in posterior columns in lateral corticospinal tracts and spinocer ebellar tractsleads to a loss of positionvibratory sensation in lower extremities Hematologic Diseases and Neoplasms H e m at o l o g i c D i s e a s e s a N D N e o p l a s m s l FiGuRe Blood smear hypersegmented neutrophil vitamin B deficiency.More common than acute bacterial prostatitis true prevalence is difficult to determine because many cases are asymptomatic and are diagnosed incidentally b.The most familiar use of surfactants is as soaps and detergents to wash away oily substances. 36 hour cialis online Shortterm analysis of the effects of as needed use of sertraline at PM for the treatment of premature ejaculation.A yearold female presents to the ED with a complaint of abdominal pain.Hodgkin disease a.The microphone converts the sound to an electrical signal.Benign condition that does not require treatment B.Take any other medicine such as an antibiotic as instructed.Meanwhile in Paris French brothers Robert and Jean Judet tested a new acrylictype plastic material for the ball. accutane 20mg bestellen rezeptfrei b Zhao and Christ Staerman et al.The treatment however is easily applied to objects of finite size. cialis vs viagra Increased blood viscosity e.An echo reection of the sound waves is formed as the waves hit the various body tissues and bounce back to the transducer.To prevent problems with your feet Stop smoking if you smoke.Poiseuilles law estimation of blood pressure drop and Positive feedback Positive ion Posture Potassium ion axon potential and Potential action difference Potential energy Power defined produced by limbs required to hover to stay afloat unit and conversion Precession Pregnancy energy requirements Presbyopia lens for Pressure Bernoullis equation and blood arterial at capillaries measurement systolic and diastolic venal defined fluid gas in porous bones inside worm on eardrum Poiseuilles equation and sound unit and conversion Principia Mathematica Projectile range of Protein caloric value consumption during fasting resilin solubility of membrane protein and lipoprotein specific heat Proton Pulmonary artery Pupil defined Pure tone P wave Q Quality image sound Quantum mechanics R Radian Radiation electromagnetic food preservation by human body solar and soil therapy thermal Radioactive isotopes tracers Radioactivity Random thermal motion Random walk Real image Reduced eye Reflection total internal Refraction defined index of refractive power of cornea Resilin Resistance of air Resistivity Resistor Resolution eye microscope Resonant frequency Respiratory system diffusion process surfactants and breathing Retina cones and rods degeneration arrest image size on light intensity control of photographic film and Reynolds number Righting reflex Rods and cones Roentgen Wilhelm Conrad Rolling friction Root plant and pressure Rotational motion equations for Running broad jump center of mass motion in on curved track energy expended in metabolic rate speed Index Rupture strength Rutherford E.Its gum or sap is tapped and harvested to make frankincense.Hurt et al.The condition can be episodic with flareups and remissions associated with infection treatment and subsequent recurrence.There is concern about gagging or choking. Buy Viagra Online shows the sound pattern for a specific note played by various instruments.


  15 augustus 2015 om 16:08
  LestPn

  Best for stones that are mm but cm in diameter Percutaneous nephrolithotomy If lithotripsy fails Best for stones cm in diameterSymptoms unilateral facial anhidrosis no sweating ptosis and miosis e. Viagra Similarly adults residing in a selfranked poor food environment were significantly less likely to consume a healthy diet compared to adults who reside in a healthy food environment..Routine laboratory tests to rule out nonviral causes include CXR urine and blood cultures urine toxicology screen and serum chemistries.Science Photo Library AMI Images.Example The head lies superior to the neck.Claudius Galen c. generic cialis tadalafil Where Found Albuterol Proventil Ventolin Bitolterol Tornalate Ephedrine Ephed II Epinephrine Adrenalin AsthmaHaler Bronitin Mist Bronkaid Mist MedihalerEpi Primatene Mist EpiPen AutoInjector SusPhrine Twinject Ethylnorepinephrine Bronkephrine Isoetharine ArmaMed Isoetharine Bronkometer Bronkosol DeyDose Isoetharine DisposaMed Isoetharine DeyLute Isoetharine Isoproterenol Aerolone DeyDose Isoproterenol DisposaMed Isoproterenol Isuprel MedihalerIso Norisodrine Aerotrol VapoIso Metaproterenol Alupent ArmaMed Metaproterenol DeyDose Metaproterenol DeyLute Metaproterenol Metaprel Pirbuterol Maxair Racepinephrine AsthmaNefrin DeyDose Racepinephrine Vaponefrin Terbutaline Breathaire Brethine Bricanyl Note This list may not be allinclusive.Also reviewed by A.However it is not uncommon for symptoms to appear much later in life.A.CXR shows hazy infiltrates with bilateral linear opacities.A.c. generic viagra pills There are a number of interesting emerging treatments such as vagus nerve stimulation or transcranial magnetic stimulation which uses a metal coil to release electromagnetic impulses.Here P is the fluid pressure produced inside the worm by contraction of the circular muscles.Yet no one including Jenner his supporters and his immediate successors had any real idea how the whole thing worked.cervicitisInhaled corticosteroids for moderate to severe asthma Preferred over oral steroids due to fewer systemic side effects. buy viagra online The Bridgeman Art Library Bibliotheque Nationale Paris France Archives Charmet bl.Most cases of acute pericarditis are selflimited.The emphasis throughout the Charaka Samhita is on preventing illness by maintaining good hygiene and a healthy diet. Cialis ptysis spitting hemoptysis Blood is coughed up from the bronchial tubes and lungs occurs with bronchitis or pneumonia but also with tuberculosis cancer bronchiectasis and pulmonary embolism.Angioedema can be caused by any of the precipitants of urticaria.


  20 augustus 2015 om 17:09
  LestPn

  Elevated PSA should not be attributed to CPCPPS and warrants further investigation. generic 5mg cialis best price doi.Your scars will become flatter and lighter in color over the next to months.B Multiple polyps of the colon.Particular practices for health care and treatment of the elderly extend back to ancient times..As a result of advances in assisted reproduction and stem cell research see pp.Smaller but still dangerous doses may produce irreversible changes such as mutations sterility and cancer. viagra without a doctor prescription treatmentA medical diviner sits in front of the appropriate statue and holds the patients hand.Surgery or angioplasty may be required to recannulate stenosed vessels.The machine is effectively a large powerful magnet that acts on various atomic nuclei in the body to produce images that can be used to assess the patients condition. Cialis Am J Obstet Gynecol.Fill out the AUA Symptom Score and share the results with your health care provider.That was no way to live either and unfortunately as wonderful as my doctor is Ive found that few GIs want to address aftereffects of small bowel surgery.Negative symptoms include at affect apathy social withdrawal and inability to experience pleasure. cheapest cialis Of the articles on herbal therapies that were identified only three were randomized controlled trials using objective outcome criteria.MCVThe fist category is surgery.disease condition of the small intestineIt can also be infective caused by infection or noninfective. cialis 5mg best price For instance Zyrtacs website gives a lot of natural ways of preventing allergies behind its main endorsement the medicine itself.There CRT facilitates the engulfment of cellassociated antigens by dendritic cells which are optimal antigen presenters and are required for launching cellular immune responsesProthrombin is one of the clotting factors factor II made by the liver.Such visualizations have been particularly useful in neurology.


  28 augustus 2015 om 07:31
  HectTier

  tumor mass swelling retin a online resection of the prostate gland ectomyLondon Sidgwick and JacksonIts true that two people can have the exact same stressor but very different stress responses.inammation of the white of the eye itisDont confuse leukocytosis with leukemia which is a cancerous malignant condition marked by high levels of abnormal immature white blood cells. Viagra Prothrombin gene mutationuroM E DICI N E I N T H E I N DUS T R I A L AGE MONSTER SOUP This satirical engraving of shows a lady viewing diseaseriddled river water but it was years before people were convinced of the direct link between polluted water and diseases such as cholera.Valley feverEmail this page to a friendShare on facebookShare on twitterBookmark SharePrinterfriendly version Valley fever is an infection that occurs when the spores of the fungus Coccidioides immitis enter your body through the lungs.However the initial positive results were not confirmed Andersson and the drug is no longer used therapeutically.Accumulating evidence indicates that bacteria can directly interfere with DNA replication and repair RNA splicing transcription and chromatin remodelingThree situations can arise The change in AG equals the change in HCO see Figure A simple meta Quick Hit The bicarbonate level obtained in a serum chem istry panel venous CO is a measured value more reliable whereas the level obtained in an arterial blood gas is a calculated value less reliable.References AKader HH Balistreri WF. Accutane Coarctation of the aorta e.It investigates and analyzes the patterns of diseases and looks for ways of controlling them and preventing their return.Esophageal varices of casesvenous bleeding d.Preparations of ground roots and rhizomes underground stems of the ipecacuanha herb Carapichea ipecacuanha act as an emetic especially to clear stomach contents after eating some other disagreeable food or to treat poisoning.No bleeding.Perform a lumbar puncture and obtain blood cultures to confirm the diagnosis. cialis cheapest online prices Metformin blocks gluconeogenesis.Diagnose based on above features.Lymphocytes and monocytes originating in bone marrow lymph nodes and organs such as the spleen and thymus gland protect the body by producing antibodies and by mounting a cellular attack on foreign cells and organisms.th ed. generic levitra I decided that the best way to reach a decision for a treatment plan was to get together with the doctors at the Mass General Cancer Center in the genitourinary area have my situation reviewed and to learn more about my options.combination chemotherapy


  31 augustus 2015 om 01:17
  LestPn

  Chronic Complications of Diabetes Mellitus see Figure a.Hanaokas patients reportedly drank the tsusensan sinking from consciousness before the surgeon got to work.immunoglobulin immunosuppression This may occur because of exposure to drugs corticosteroids or as the result of disease AIDS and cancer.Few studies have investigated ED incidence in patients with COPD and this topic remains a neglected area of research. accutane price If the infection is more severe you might need to spend some time in hospital.Use of the antibiotic reduced deaths from infection in the later stages of the war.Acute form is associated with much higher mortality b.In addition to discomfort prostatitis syndromes are responsible for substantial physical and emotional distress and financial costsModerate to Severe cHF NYHA classes iii to iV Add digoxin to loop diuretic and ACE inhibitor Note that digoxin may be added at any time for the relief of symptoms in patients with systolic dysfunction.Other patients may be obese and dietary advice to both groups may be helpful.One profitable sideline was charging the public to view these inmates and their antics. free viagra These tests can identify the type of hemolytic anemia Absolute reticulocyte count Coombs test direct Coombs test indirect DonathLandsteiner test Febrile or cold agglutinins Free hemoglobin in the serum or urine Hemosiderin in the urine Platelet count Protein electrophoresis serum Serum haptoglobin levels Serum LDH Urine and fecal urobilinogen A test that measures how long red blood cells last using radioactive tagging techniques can also help diagnose hemolytic anemia.It also shows antibiotic action and contains substances that are poisonous to intestinal parasites such as whipworm Trichuris trichuraimmunity Bodys ability to resist foreign organisms and toxins that damage tissues and organs.d Succu et al.Chlorophenylpiperazine a trazodone metabolite and Ntrifluoromethylphenylpiperazine are considered partial agonists at HTC receptors and usually display HTA receptor antagonistic actions Barnes and Sharp Buy Viagra K.Focus on the general clinical presenta tions as well as certain commonly tested pathologic features see highlighted points in Tablec.The hallmark clinical manifestation is symmetric descending flaccid paralysis.et al. Buy Cialis Online Both studies showed that ED prevalence increases with age.neOPlaSmS Prostate Cancer a.Aug. cialis price C.Therefore a high index of suspicion is required.


  5 oktober 2015 om 06:20
  JesusPlaft

  Agencja Ochrony Kingpol Security – Agencja Ochrony Kingpol Security z Gdanska to jedna z najstarszych firm na tym terenie zajmujaca sie ochrona osob i mienia.

  Agencja Ochrony Kingpol Security – Agencja Ochrony Kingpol Security z Gdanska to jedna z najstarszych firm na tym terenie zajmujaca sie ochrona osob i mienia….


  27 september 2017 om 05:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!