Website BBC start met advertenties voor buitenlandse lezers

Website BBC start met advertenties voor buitenlandse lezers

Op de website van de BBC is dinsdag voor het eerst reclame geplaatst. De Britse staatsomroep verkeert in financiële problemen. Naast bezuinigingen en honderden ontslagen moeten reclame-inkomsten de situatie verbeteren aldus een bericht eerder deze week.

Binnen de BBC bestond weerstand tegen de reclameboodschappen, vooral onder journalisten. Zij vrezen dat het imago van onafhankelijkheid van de omroep zal lijden onder de nieuwe commerciële uitingen. Overigens verschijnt de reclame alleen op de internationale versie van de website.

De Britse versie blijft ervan verschoond omdat de Britse belastingbetalers de omroep bekostigen via de omroepbijdrage. Die geeft hen het recht radio, televisie en websites van de BBC te zien en te beluisteren zonder advertenties.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.