Catholic Generated Content

Catholic Generated Content

Het merendeel van de wereldbevolking hangt een religie aan. Het christendom is met ruim twee miljard gelovigen wereldwijd nog steeds de grootste godsdienst. De islam staat met ruim 1.3 miljard moslims op de tweede plaats en het hindoeïsme met 900 miljoen aanhangers op de derde plaats. Het boeddhisme heeft meer dan 400 miljoen aanhangers, het jodendom telt 15 miljoen gelovigen en is daarmee de kleinste wereldgodsdienst.

In generieke zin groeit het aantal aanhangers de komende jaren nog door daarbij opgemerkt dat met name de Islam met ruim 2% groei per jaar het snelst zieltjes wint. Dat ondanks deze groeiende aanhang voor het geloof de kerken zelf te maken hebben met teruglopende belangstelling zal ook de hogere echelons bij de verschillende stromingen niet zijn ontgaan. En dus is het tijd voor moderne wervingsmethoden en zoekt men naar nieuwe ’s herens bevallige wegen die moeten leiden naar grotere betrokkenheid. Internet speelt daarbij steeds vaker een belangrijke rol.

 

Catholic.TV is een 24/7 IPTV kanaal met een groot bereik in zowel Amerika als Canada. De Amerikaans Canadese katholieke kerk heeft Consumer Generated Content ontdekt en roept met het thema One Faith de achterban op tot het inzenden van zelfgemaakte video’s. Een van redenen omdat te doen is het succes van zulke manifesten op YouTube waar dergelijke geloofsbelijdenissen al regelmatig te zien waren. Binnenkort zal CatholicTV een aantal van deze video’s op het channel uitzenden. Een opmerkelijk inititiatief dat naar mijn mening veel navolging zal vinden. Internet zit overigens vol met katholiek georiënteerde content en channels waarvan met name de internetzender van het Vaticaan zelf een zeer goed bekeken IPTV-kanaal is. 


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ben heel benieuwd wanneer de eerste zelfgemaakte video versie van Catholic Girl van Frank Zappa op CatholicTV zal worden ge-uploaded door High-School leerlingen.

  Zal zeker niet worden uitgezonden, gezien de moraal van dat kanaal...

  Zie:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/73145941/Scholieren_maken_op_gsm_seksfilms.html?p=13,2

  geplaatst op
 • Misschien ten overvloede, maar ik wil toch even kwijt dat het boeddhisme geen 'Godsdienst' is, hoogstens een 'religie'. Het boeddhisme gaat niet uit van het bestaan van een schepper, een hogere macht of opperwezen. Het is eigenlijk een hele praktische leer.

  geplaatst op
 • Het is best goed om dit een beetje in de gaten te houden inderdaad. Kerken zijn bij uitstek sterke 'communities' die nu de slag naar online kunnen maken. Ik ben benieuwd hoe dat zich zal ontwikkelen.

  geplaatst op
 • Net alleen kerken, maar ook met moskeeen zijn sterke communities te vormen.

  geplaatst op
 • Gezien bij BNN/NPSGodtube!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.