Catholic Generated Content

20 oktober 2007, 10:25

Het merendeel van de wereldbevolking hangt een religie aan. Het christendom is met ruim twee miljard gelovigen wereldwijd nog steeds de grootste godsdienst. De islam staat met ruim 1.3 miljard moslims op de tweede plaats en het hindoeïsme met 900 miljoen aanhangers op de derde plaats. Het boeddhisme heeft meer dan 400 miljoen aanhangers, het jodendom telt 15 miljoen gelovigen en is daarmee de kleinste wereldgodsdienst.

In generieke zin groeit het aantal aanhangers de komende jaren nog door daarbij opgemerkt dat met name de Islam met ruim 2% groei per jaar het snelst zieltjes wint. Dat ondanks deze groeiende aanhang voor het geloof de kerken zelf te maken hebben met teruglopende belangstelling zal ook de hogere echelons bij de verschillende stromingen niet zijn ontgaan. En dus is het tijd voor moderne wervingsmethoden en zoekt men naar nieuwe ’s herens bevallige wegen die moeten leiden naar grotere betrokkenheid. Internet speelt daarbij steeds vaker een belangrijke rol.

Catholic.TV is een 24/7 IPTV kanaal met een groot bereik in zowel Amerika als Canada. De Amerikaans Canadese katholieke kerk heeft Consumer Generated Content ontdekt en roept met het thema One Faith de achterban op tot het inzenden van zelfgemaakte video’s. Een van redenen omdat te doen is het succes van zulke manifesten op YouTube waar dergelijke geloofsbelijdenissen al regelmatig te zien waren. Binnenkort zal CatholicTV een aantal van deze video’s op het channel uitzenden. Een opmerkelijk inititiatief dat naar mijn mening veel navolging zal vinden. Internet zit overigens vol met katholiek georiënteerde content en channels waarvan met name de internetzender van het Vaticaan zelf een zeer goed bekeken IPTV-kanaal is.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Carl

  Het is best goed om dit een beetje in de gaten te houden inderdaad. Kerken zijn bij uitstek sterke ‘communities’ die nu de slag naar online kunnen maken. Ik ben benieuwd hoe dat zich zal ontwikkelen.


  21 oktober 2007 om 11:10
  Canol

  Net alleen kerken, maar ook met moskeeen zijn sterke communities te vormen.


  21 oktober 2007 om 17:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!