MMA publiceert richtlijnen mobiele reclame

30 september 2007, 08:04

MMA publiceert richtlijnen mobiele reclameBrandRepublic (via Molblog) meldt dat de Mobile Marketing Association (MMA) richtlijnen heeft gepubliceerd voor mobiele reclame. De richtlijnen, die speciaal zijn opgesteld voor landen in Europa, Afrika en het Midden Oosten, worden o.a. ondersteund door Yahoo!, Enpocket, Admob en de GSM Association.

Het document (pdf) geeft regels voor de omvang van banners, bestanden en andere technische specificaties. De MMA wil hiermee consistentie bevorderen en de gebruikerservaring beschermen. Al eerder waren er richtlijnen voor de Amerikaanse markt en de VS in het bijzonder.

Opmerkelijk dat IAB Europe, dat op dit moment bezig is met het opzetten van een mobile advertising standards working group, niet betrokken is bij deze richtlijnen. Voor geinteresseerden kan ik alvast melden dat ook IAB Nederland sins kort (weer) aktief is op gebied van mobile advertising. Eerste wapenfeit van de IAB Taskforce Mobile zal zijn het Mobile Advertising Summit op 1 november in Amsterdam.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!