Rebtel nieuwe voip oplossing gedwarsboomd door Vodafone

17 augustus 2007, 08:40

De Zweedse m-voip provider Rebtel heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld voor het snel groeiende Facebook. Nu blijkt deze ontwikkeling echter voor de grote providers zoals Vodafone een doorn in het oog.

Rebtel bespaard internationale bellers honderden (al dan niet duizenden) euro’s per jaar, middels een slimme oplossing. De beller geeft het nummer op van een persoon die hij/zij wil bellen in het buitenland. Rebtel maakt een lokaal nummer aan voor deze persoon zodat je vanaf dat moment tegen lokale tarieven kan bellen. Een gat in de markt. Wat doe je dan als Vodafone zijnde…….gewoon de nummers blokkeren natuurlijk. Filmpje via Cellspace Hardware Department.

Ernst Dirkzwager
Country Manager Nederland bij Readpeak

Ernst Dirkzwager is sinds juli 2007 blogger bij Marketingfacts. Na jaren in videoadvertising is hij sinds januari 2024 Country Manager voor Readpeak. Readpeak is een native advertising platform met een premium 2 premium approach.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Jan Kolstee

  Een vraag die direct bij mij opkomt.

  Mag vodafone dat ?

  Zo ja op grond waarvan ?

  Zo nee kun je dan je contract voortijdig beeindigen ?


  17 augustus 2007 om 10:13
  ronaldtervoert

  klinkt als een slimme constructie. Het converteren naar een lokaal nummer voor een intern. call als nieuwe belmethodiek, wow! Dat zou echt de mobiele wereld op zn kop zetten. Zelfs Skype kan dan zelfs als low-budget partij een dure optie worden 😉


  17 augustus 2007 om 10:48
  ernstdirkzwager

  Je betaald 58 dollar per jaar of zoiets. Denk alleen al aan de normale abonnementskosten van een hifi en wifi mobieltje en alle gratis minuten die je niet opmaakt. Erg aantrekkelijk ook voor de zakelijke markt. Met een beetje geluk koopt Skype ze straks.


  17 augustus 2007 om 11:15
  ronaldtervoert

  @ernst:het kost dus wel (een klein beetje) geld….dacht al 😉


  17 augustus 2007 om 11:17
  ernstdirkzwager

  @ronald

  ja kost wel iets ja. anders was het natuurlijk een businesscase van lik m’n vestje geweest;). Maar omgerekend ben je natuurlijk als internationaal bellert een dief van je eigen portemonee als je deze kans laat liggen. Vier business-calls met een klant of prospect aan de andere kant van de Oceaan van +/- een half uur je bent een vermogen kwijt….


  17 augustus 2007 om 11:49
  Raimo

  Rebtel is in ieder geval al een jaar actief. Nu door Facebook weer de nodige aandacht gekregen. Kijk ook eens naar http://www.jajah.com. Een andere ook sympatieke variant.

  Het wachten is tot een MVNO als Tele2 dit nu eens oppikt en hier iets leuks meedoet. Dan heb je echt de poppen aan het dansen..

  De tijd van de dure internationale tarieven is echt ten einde.. Zo zielig dat Vodafone zo de boel afschermt. Echt een enorm zwaktebod.. (mits dit de waarheid is natuurlijk)


  17 augustus 2007 om 13:21
  alex de jong

  Als je iemand belt via een rebtel nummer, je vertelt deze persoon dat ie op moet hangen, en jou op moet bellen op het rebtel nummer en je hangt niet op, dan bellen jullie beiden via rebtel, en als je je inclusive minutes gebruikt kan het zelfs binnen je mobiele abo! Vorige week een uur voor geen geld naar de VS gebeld, en, wederzijds: het kostte mij en mijn gesprekspartner niets extras.


  17 augustus 2007 om 15:13
  jorn

  Ik ben al enige tijd (jaartje) bezig met een bedrijfje in Engeland die hetzelfde aanbiedt, maar dan via de internationale sim-markt, gericht op het bedrijfsleven. Volledig legaal, maar de bekrompen reacties van de telco’s aldaar is schrikbarend.. Hopelijk zal de Opta dit soort reacties van de telco’s hard aanpakken.


  21 augustus 2007 om 04:42
  alex de jong

  voor mij is (zie de recente skype outage die aan windows OS in combinatie met de skype client te wijten schijnt te zijn) de elegantie van rebtel, dat er geen website aan te pas komt nadat je nummers hebt toegewezen. Ik ben nogal actief op Facebook: de rebtel facebook applicatie maakt het mogelijk dat ik mijn contacten manage vanuit FB. Erg makkelijk: ik voeg een rebtel nummer toe aan de contact in mijn telefoon, en that’s it! Geen website, geen headset….


  21 augustus 2007 om 06:45
  onbekend

  toen ik Ernst zag met als functie accountmanager, dacht ik van, saaie… accountmanager is eigenlijk net zo iets als administratief medewerker. Dat wilde ik even kwijt


  20 december 2009 om 19:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!