40 jarige SIRE vraagt om input

40 jarige SIRE vraagt om input
, ING Groep
@evr

De Stichting Ideële Reclame (SIRE) bestaat deze maand 40 jaar. SIRE heeft in meer dan 95 campagnes allerlei maatschappelijk onderbelichte onderwerpen onder de aandacht gebracht. Middels een gisteren gestarte multimediale campagne wordt ingegaan op het 40-jarige bestaan en wordt iedereen opgeroepen via de campagnesite umaghetzeggen.nl, onderwerpen in te brengen waar SIRE volgens jou aandacht aan zou moeten besteden. De campagne loopt tot 25 september met de inzet van onder andere commercials op TV, radio, advertenties in dagbladen en magazines, abri’s, billboards, Boomerang Posterscreens, online bannering en de campagnesite.

Eerlijk gezegd verbaast het mij dat er niet wat meer promotiemateriaal of andere materiaal voor op je eigen site beschikbaar is, voor een stichting die het vooral moet hebben van gratis publiciteit en waar campagnes door professionele bureau’s worden opgezet.

Enige dat ik tot nu toe kon vinden was de mogelijkheid middels een stukje javascript een support-banner over een bepaalde onderwerp opnemen op te nemen op je site en een filmpje op YouTube waar echter de url naar de site niet in gecommuniceerd wordt. Geen generieke banners in aantal formaten om te downloaden, niets op vlak van RSS, geen mogelijkheid de 5 nieuwste onderwerpen of 5 nieuwste onderwerpen binnen een specifieke onderwerpgroep (discriminatie bijvoorbeeld) op je site te tonen etc. Gemiste kans of is het een druppel op een gloeiende plaat gezien de reeds ingezette middelen?

Bron: Sire


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Erik, ik wilde het script van één van de onderwerpen in de reactie zetten, maar dat lukt niet.

  geplaatst op
 • Ja, dat is de support-banner waar ik het over heb, maar meer dan dat is er dus niet. Thumb hierboven heb ik zelf met de nodige moeite gemaakt. Als je juist een discussie wilt losmaken, waarom dan niet veel meer middelen voor op blogs/fora etc?

  geplaatst op
 • Via de website van SIRE zijn verschillende uitingen te downloaden (als advertenties, radiocommercials, en tv commercials). Die zijn er gisteren na 1200u op gezet, dus inderdaad ten tijde van het schrijven van je post, waren deze nog niet gepubliceerd vanwege het embargo tot 1200u.

  geplaatst op
 • Hier kun je het materiaal vinden:
  http://sire.nl/index.php?id=5

  Ik vind de grafische advertenties wel erg sterk.

  geplaatst op
 • @Ric/wouter: zo dat is even zoeken waar die uitingen te vinden zijn, las er dus mooi over heen  Zal wel bloggersafwijking zijn om te zoeken naar YouTube-achtige embedding van filmpjes en het tonen van images met daarnaast download link ipv de opzet zoals hierboven.

  Jammer dat er niets iets is als een API op vlak van bepaalde onderwerpen ook de reguliere bannerformaten ontbreken.

  geplaatst op
 • Ook GS doet een duit in het zakje.

  geplaatst op
 • AD meldt vandaag:

  (...) De website GeenStijl heeft de internetstemming van Stichting Ideële Reclame (SIRE) geannexeerd. De instantie lanceerde dinsdag een campagne waarin ze Nederlanders oproept op internet onderwerpen van zorg aan te dragen voor de SIRE-campagne in 2008. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.