• Mobile
  wordt gesponsord door

Grote proef met mobiel betalen in Rotterdam

Grote proef met mobiel betalen in Rotterdam
, ING Groep
@evr

Emerce meldt dat volgende maand een grote proef met mobiel betalen van start gaat in Rotterdam. In hartje Rotterdam doen een dertigtal winkeliers mee met een proef van Payter, als pilot voor een landelijk uitrol in 2008. Een geselecteerde groep Rotterdamers krijgt de mogelijkheid om via een ter beschikking gestelde Nokia 6131 NFC, te betalen bij ondermeer Albert Heijn, Bart Smit, Gall & Gall en Dynabite.

Voor de betaling is het voldoende om de telefoon in de buurt van de kassa te houden en de betaling middels PIN-code te autoriseren. Vooralsnog heeft Payter het geheel los van banken of telco’s opgezet met het gevolg dat er wordt gewerkt op prepaid basis waarbij de gebruiker dus eerst een tegoed op zijn mobieltje moet zetten. Er wordt niet uitgesloten dat er uiteindelijk ook via bankrekening betaald kan worden. De start van de landelijke uitrol staat gepland op eind 2008. Hopelijk is er dan ook wat meer keuze in mobieltjes.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik vraag me toch echt waarom de consument hier warm voor zou lopen, er moet geld op een 'tussenrekening' worden gestort. En vervolgens moet er bij het afrekenen ook nog een pincode ingegeven worden.

  Veranderd toch niets aan de huidige betaalwijze met een PIN pas? Ik stort geld op mijn rekening, en moet bij het afrekenen een PIN code ingeven. PINnen gaat voor mij altijd super snel hoor.

  Het (kosten)voordeel voor de winkeliers is me wel duidelijk, maar ik vraag me echt af waarom de consument massaal met een mobiel zou willen betalen.

  geplaatst op
 • Hmm. Slecht gevoel erbij.. Geen operator? Geen ICT integrator? Geen banken? Nokia alleen voor een toetsel met NFC chip?

  Nope not gonna fly!!

  geplaatst op
 • Mobiel betalen is dus nog omslachtiger dan de chipknip... En dat wordt al minimaal gebruikt. Mijn verwachtingen zijn dus niet zo hoog, maar ik ben erg benieuwd.

  geplaatst op
 • Het is nog steeds vallen en opstaan met mobiel betalen. Kijk ook op http://www.tikkies.nl .

  geplaatst op
 • ik begrijp dat de tussenrekening voorlopig is. het lijkt mij best handig om direct van mijn rekening te kunnen betalen (ben ook erg gelukkig met iDeal). mijn telefoon heb ik altijd bij me, mijn portomonnee en pinpas niet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.