Grote proef met mobiel betalen in Rotterdam

2 augustus 2007, 02:25

Emerce meldt dat volgende maand een grote proef met mobiel betalen van start gaat in Rotterdam. In hartje Rotterdam doen een dertigtal winkeliers mee met een proef van Payter, als pilot voor een landelijk uitrol in 2008. Een geselecteerde groep Rotterdamers krijgt de mogelijkheid om via een ter beschikking gestelde Nokia 6131 NFC, te betalen bij ondermeer Albert Heijn, Bart Smit, Gall & Gall en Dynabite.

Voor de betaling is het voldoende om de telefoon in de buurt van de kassa te houden en de betaling middels PIN-code te autoriseren. Vooralsnog heeft Payter het geheel los van banken of telco’s opgezet met het gevolg dat er wordt gewerkt op prepaid basis waarbij de gebruiker dus eerst een tegoed op zijn mobieltje moet zetten. Er wordt niet uitgesloten dat er uiteindelijk ook via bankrekening betaald kan worden. De start van de landelijke uitrol staat gepland op eind 2008. Hopelijk is er dan ook wat meer keuze in mobieltjes.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Paul Schoenmakers

  Ik vraag me toch echt waarom de consument hier warm voor zou lopen, er moet geld op een ’tussenrekening’ worden gestort. En vervolgens moet er bij het afrekenen ook nog een pincode ingegeven worden.

  Veranderd toch niets aan de huidige betaalwijze met een PIN pas? Ik stort geld op mijn rekening, en moet bij het afrekenen een PIN code ingeven. PINnen gaat voor mij altijd super snel hoor.

  Het (kosten)voordeel voor de winkeliers is me wel duidelijk, maar ik vraag me echt af waarom de consument massaal met een mobiel zou willen betalen.


  2 augustus 2007 om 04:28
  Raimo

  Hmm. Slecht gevoel erbij.. Geen operator? Geen ICT integrator? Geen banken? Nokia alleen voor een toetsel met NFC chip?

  Nope not gonna fly!!


  2 augustus 2007 om 04:31
  Mathijs Dordregter

  Mobiel betalen is dus nog omslachtiger dan de chipknip… En dat wordt al minimaal gebruikt. Mijn verwachtingen zijn dus niet zo hoog, maar ik ben erg benieuwd.


  2 augustus 2007 om 05:07
  bart

  ik begrijp dat de tussenrekening voorlopig is. het lijkt mij best handig om direct van mijn rekening te kunnen betalen (ben ook erg gelukkig met iDeal). mijn telefoon heb ik altijd bij me, mijn portomonnee en pinpas niet.


  7 augustus 2007 om 06:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!