Viral Friday: Dodge Nitro

20 juli 2007, 15:27

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Dodge Nitro. De succesvolle viral ter promotie van de stoere SUV, die al op verschillende nationale en internationale blogs was gepost, o.a. DutchCowboys, Jalopnik, Autoblog.com is door Chrysler van internet gehaald. En wat verboden wordt … Op plek 2, The Simpsons Movie. Het marketingbudget voor de nieuwe Simpsons Movie die eind juli in Amerika in première gaat lijkt wel onuitputtelijk. Twee weken geleden scoorde de Simpsons Movie al een Top 3 notering in Viral Friday, met de Statue of Liberty viral. Maar inmiddels zijn er weer een drietal virals bijgekomen. De video Obama Girl vs Giuliani Girl maakt de top 3 deze week compleet. Na de enorm succesvolle video “I Got a Crush…On Obama” van Obama Girl, die in week 25 de nummer 1 positie behaalde in de Viral Friday Top 10, krijgt Amber Lee Ettinger deze keer geduchte concurrentie van Giuliani Girl (Adelina Kristina Spencer).

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!