Marketingfacts automatisch vertaald

Marketingfacts automatisch vertaald
, Carl Mangold

{title}
Als doorwinterd marketeer hou ik vanzelfsprekend (ook) m’n eigen, persoonlijke merk in de gaten. Met Bloglines, Technorati, Google en nog zo wat systeempjes. En daarbij viel het me vandaag ineens op dat de zoekresultaten in Bloglines automatisch vertaald waren (zie afbeelding). Door ‘ql=en’ in ‘ql=nl’ te veranderen kan ik tussen de vertaling en het origineel schakelen.

Na een klein onderzoekje blijkt dit geen nieuwe Bloglines functie te zijn, maar het resultaat van een Yahoo! pipe van de Engelse MarketingFacts fan Jay:
{title}
Ken je Yahoo! pipes nog niet? Klik dan snel hier, en knutsel dit weekend even snel een eigen setje informatieverzamelaars/-bewerkers in elkaar!


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik wil zeker geen Miss Ingrid discussion beginnen, maar weet je zeker dat de kwaliteit van de vertaling zodanig is dat je dit als een extra visitekaartje voor je weblog kunt beschouwen?

  geplaatst op
 • Goed punt, Marc.

  Die Babelfish vertaler bestaat natuurlijk al langer, maar nu worden de resultaten ervan ineens publiek en makkelijk vindbaar opgeslagen. En dan is 't voor de lezers lang niet altijd duidelijk dat niet de bron, maar een computer voor de (beroerde) vertaling verantwoordelijk is...

  geplaatst op
 • Het visitekaartje is dat iemand het zo interessant vindt dat hij het graag in z'n eigen taal wil lezen. Je loopt misschien een zeker risico maar het is (tenminste, vóór deze post) zo low profile dat de imagoschade waarschijnlijk meevalt.

  Ideale tool. Ik heb meteen een pipe gemaakt die de sport uit de telegraaf.nl feed filtert. Eens kijken wat ik dit weekend nog meer kan verzinnen.

  geplaatst op
 • @Marc: inderdaad een goed punt; slechte automatische vertaling die straks vindbaar is in zoekmachines zal zeker afbreuk doen aan het imago. Aan de andere kant, het is een positief signaal dat er mensen zijn die de moeite nemen om marketingfacts op deze manier te volgen. Misschien moeten we maar eens gaan nadenken over een internationale uitrol!?

  geplaatst op
 • Met Yahoo! Pipes kun je echt geweldige mashups maken. Zie bijv. de samengestelde feed van NU.nl die ik heb gemaakt om een handige Google Toolbar button te voeden met al het nieuws.

  Zit ook met de beta van de Google Mashup Editor te spelen, maar die vind ik toch niet zo handig als Yahoo Pipes.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.