Video waarin je kan typen

4 april 2007, 06:24

Via Mojiti kunnen consumenten teksten, ballontjes of beeld toevoegen aan video. Die video kan overal vandaan komen, bijvoorbeeld van YouTube. Vervolgens kunnen zij de video met het toegevoegde materiaal weer delen op eigen websites vergelijkbaar met het delen van video’s van YouTube (via een snippet). Allemaal gratis. Ik heb de dienst getest met de video van de Adidas Store in Parijs (die op zich al het bekijken waard is) en ben tevreden over het resultaat. Wie het bekijkt slaat dus twee vliegen in één klap. Maar het blijft gewoon een stap in de evolutie van media. Twee stappen verder en we zien een ware revolutie van televisie…

Mensen reageren elke dag op beeld. We schreeuwen mee met voetbalwedstrijden, raden mee met spelletjes en ergeren ons aan mensen die anderen kwaad doen. Het beeld heeft echter nooit terug kunnen reageren en dat vinden we normaal. Het SMS-sen naar televisieprogrammaatjes (en belspelletjes 😉 ) is relatief nieuw en zelfs de rode knop van de digitale televisie staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. De ontwikkeling die we echter hier zien, in combinatie met het straks gangbare ‘Internetbeeld kijken via TV’, brengt wel een geheel nieuwe dimensie mee: als televisie (twee stappen verder dus) op onze spraak gaat reageren, dan kunnen we dus zeggen: ‘wow, dat is een coole auto’. Die uitspraak wordt enerzijds getagd op dat tijdsmoment in het beeld, zichtbaar voor anderen als je wilt en altijd weer oproepbaar voor jezelf, en anderzijds krijgen we na de film of op een andere geschikt moment, passende communicatie vanuit het automerk over de auto. Goed voor het merk. Goed voor de mens. Dat is dus wel weer een paar stappen verder maar uiteindelijk is dit weer een stapje in die richting.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

7 Reacties

    Mathijs

    Ja, het is inderdaad weer een stapje. Ik ben momenteel vooral toegepaste interactie aan het onderzoeken bij internet video. Video is niet nieuw, alleen het medium Internet maakt het mogelijk om het te tonen. Ook bij deze dienst niets nieuws onder de zon. Een bestaande video kon je vroeger ook wel zelf nabewerken. Ik vind het interessanter om te zien welke toepassingen er worden ontwikkeld die alleen mogelijk zijn door video en internet (of later digitale interactieve televisie) met elkaar te verbinden.


    4 april 2007 om 09:57
    ErwinVanLun

    @Matthijs: het aardige hier is natuurlijk wel dat je de zgn ‘spotset’ kan delen met anderen. Dan kunnen anderen weer dingen toevoegen. Dat was toch nog niet zo makkelijk als dit?


    4 april 2007 om 10:27
    serge.fenenko@novocortex.com

    Je zou met deze dienst commercials kunnen testen. Het zou geweldig zijn als Mojiti alle opmerkingen van kijkers met time-code zou kunnen verzamelen.


    4 april 2007 om 10:51
    Maurice Zondag

    Maar in hoeverre wordt het niet als storend ervaren dat er additionele teksten in beeld komen, die een gedeelte van de content afschermt? wat voegt het toe aan de beelden, door er grote tekstbalonnen in te zetten? Nu kan er ook gereageerd worden (youtube) en kunnen menigen op die manier gedeeld worden zonder de content te storen of de kijker af te laten leiden. Ik snap niet helemaal waar de toegevoegde waarde zit. Iemand?


    4 april 2007 om 20:08
    ErwinVanLun

    Wat Serge aan suggereerde is iets. Je zou het ook voor opleidingen kunnen gebruiken om tekst, getallen, pijltjes e.d. te kunnen toevoegen en wellicht zelfs een audio boodschap of plaatjes. Het gaat erom dat je ergens in video jouw reactie kan toevoegen en dan gewoon creatief blijven denken 😉


    4 april 2007 om 20:23
    Jan Commandeur

    het wordt pas leuk als je op het zelfde kanaal kan zitten als je vrienden.. samen tv kijken, alleen dan niet dat stomme schermpje groot in het midden.. lekker klein en subtiel in het hoekje.. we hebben straks toch allemaal mega groot beeld geprojecteerd door biemers


    5 april 2007 om 06:35
    ErwinVanLun

    eerst moesten we gewoon alleen maar kijken, nu kunnen we reageren en delen, en straks idd weer een stap verder. En voor Live Experiences (in kanalen geloof ik niet; na één programma is het gewoon afgelopen, net als een event in de gewone wereld) komen er waanzinnige mogelijkheden idd, groot geprojecteeerd wellicht maar ook met grote camera’s die ons zichtbaar maken voor die vrienden.


    5 april 2007 om 06:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!