Molblog neemt koppositie over in Marcom Top100

3 april 2007, 02:13

Molblog neemt koppositie over in Marcom Top100

De nieuwe Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs staat weer online. En wat we eigenlijk al eerder hadden verwacht is deze maand gebeurd: Molblog heeft de koppositie van Frankwatching overgenomen!

Ook deze maand geen grote verschuivingen in de top 10. Dutchcowboys, Mediaonderzoek.nl, Usarchy, Venturo, Frank-ly en Ymerce blijven op dezelfde plek staan terwijl Adfoblog en Brickmeetsbyte van positie zijn gewisseld.

Opnieuw veel nieuwe weblogs die zich hebben aangemeld waardoor het totaal inmiddels op 169 weblogs staat. Dat betekent dat met name in de onderste regionen nog wel eea is veranderd. Sterkste stijgers zijn Oberon (+45), Markeys Branding (+26), Max Management (+16), Amazing PR (+14) en Crossmedialog.nl (+13). De stijging van Oberon is vooral te danken aan het feit dat het nu mogelijk is om reacties te plaatsen. Hoogste nieuwkomers zijn MarcNext, ZBDigitaal, Erwin Blom, Netters en The e-Future. De weblogs die niet of nauwelijks worden geupdate zakken steeds verder weg in de lijst met als het goed is uiteindelijk een positie buiten de top 100.

Voor wie het heeft gemist, sinds deze maand is er ook een speciale zoekmachine voor de Marcom Top100 (met dank aan Marjolein Hoekstra).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

23 Reacties

  loket

  Jeetje Marco, vanochtend om 6:13 gepost. Kwam je net thuis of stond je vroeg op 😉


  3 april 2007 om 05:42
  Kari-Anne

  MolBlog op 1, dat is mooi!


  3 april 2007 om 05:52
  Pepita

  Hmm, dus mijn engelstalige blog zal nooit in aanmerking komen. Jammer! 🙂


  3 april 2007 om 05:54
  Elsbeth Eilander

  leuk, en bedankt! nu proberen de positie vast te houden…


  3 april 2007 om 05:59
  media

  @Peter: ik was erg vroeg vanochtend!

  @Kari-Anne, Elsbeth: gefeliciteerd en inderdaad, vasthouden die plek!

  @Karel: goed om te zien dat er ook teleurgestelde verliezers zijn; criteria liggen vast (beoordeling door jury op 4 aspecten, zie ook eerdere discussies; google pagerank en aantal stemmen van leden).

  @Pepita, Hans-Peter: Todd And is inderdaad goed bezig met zijn top-150!


  3 april 2007 om 06:09
  admanager

  Geen engelstalige blogs? Valt urbanologyblog.com dan ook af? En ik sluit me aan bij Karel dat blogs die hun laatste update hebben gehad in 2006 automatisch afvallen. Wat vraagenaanbod in de lijst doet begrijp ik al helemaal niet met een laatste update een jaar geleden….


  3 april 2007 om 07:11
  media

  @steven: goed punt, urbanologyblog.com valt inderdaad af. Neem ik volgende maand mee!


  3 april 2007 om 07:16
  Pepita

  @hans-peter: goeie tip van die 150, Heb ik een doel:-)


  3 april 2007 om 07:56
  jeroenmirck

  Leuk om te zien dat Adfoblog van 6 naar 4 is gestegen.


  3 april 2007 om 10:06
  Kletskous

  Oef, ik sta er nog maar net in en nog wel zo mijn best gedaan deze maand 🙂


  3 april 2007 om 10:23
  evroekel

  @Steven/Marco: Urbanology is inmiddels uit de database gehaald. Er op stemmen lukt niet meer en volgende maand staan ze niet meer in de lijst.

  @Marco: Van mij mag je volgende maand elke site die geen artikel in 2007 heeft geplaatst resoluut een 1 geven als rapportcijfer! Ik geef Karel groot gelijk.


  3 april 2007 om 11:06
  admanager

  @Marco/Erik: Kun je mijn rapportcijfer dan meteen wat hoger zetten? 😉


  3 april 2007 om 11:10
  lbroekman

  @Erik/Marco, grijns: wedden dat er nu goedbedoelde suggesties gaan komen voor een minimum aantal artikelen per tijdsperiode?


  3 april 2007 om 11:21
  Hummerbie

  Hmmm… ik zie ineens dat mijn Blog ook al opgenomen is.. leuk! en dan al op plaats 121 binnenkomen 🙂

  Maar ik blijf gewoon bloggen voor mijn bezoekers en niet om in de Top 100 te komen…sorry.


  3 april 2007 om 12:12
  wim krijnen

  Ik snap niet waar mijn pagerank blijft. Als ik zelf kijk heb ik al drie maanden pagerank 3. Wordt echter niet in de Marcom opgenomen. http://www.winkelzaken.nl 65 van de subtop 100.


  3 april 2007 om 13:47
  media

  @Wim: er zitten nog een paar sites tussen waarvoor de PageRank niet klopt met de PageRank die ik krijg als ik rechtstreeks naar de site ga. Ook het IDG-blog heeft volgens mij een hogere PageRank dat we nu automatisch registreren.


  3 april 2007 om 17:34
  Pepita

  Geen suggestie voor minimum aantal artikelen per tijdsperiode, maar het al dan niet hebben van een trackback functionaliteit zou ergens moeten meetellen naar mijn mening. Die functionaliteit is zo’n fundamenteel interactief principe van bloggen dat een blog in ieder geval die mogelijkheid zou moeten bieden.


  4 april 2007 om 04:16
  jeroenmirck

  Precies. Bovendien: veel mensen snappen niet hoe trackbacks werken, het is veel te technisch. Het is een handige feature voor de techy happy few. Ik vind het geen maatstaf voor de kwaliteit van weblogs.


  4 april 2007 om 05:10
  Pepita

  Wow, ik ben dus een lid van de techy happy few:-))) Zonder grappen … een trackback maken is helemaal niet technisch. Althans niet bij Typepad.

  Deze functionaliteit zegt wat mij betreft niets over de kwaliteit van een blog maar in hoeverre de interactiviteitsprincipes van het bloggen mogelijk gemaakt wordt.

  En wat die Trackbackspam betreft, bij Typepad moet je je Trackbacks dus accorderen. Dat dat niet te behappen is als je veel trackbacks krijgt begrijp ik. Aan de andere kant zullen spammers proberen iedere mogelijke technologie in te zetten voor hun doeleinden. Binnenkort zullen ze wel iets verzinnen waardoor ze van die overtypcodes kunnen passeren. Zo is er altijd wel wat….:-)


  4 april 2007 om 05:41
  jeroenmirck

  @ Pepita: Ik ben ook niet bepaald technisch, maar kan prima overweg met trackbacks. Toch zijn wij uitzonderingen. En dan bedoel ik niet de Marketingfacts-populatie, maar in het echte leven. Bovendien worden trackbacks door die o zo interactieve blogs telkens weer op een totaal andere manier aangeboden, waardoor ik me altijd een ongeluk zoek. Heeft iemand trouwens een tip hoe ik aan trackback-codes kom van sites die daar geen melding van maken, maar wel trackback-berichten bevatten?


  4 april 2007 om 18:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!