Autoblog.nl start met UGC op autojunk.nl

Autoblog.nl start met UGC op autojunk.nl

Autoblog.nl start met UGC op autojunk.nlAchter de schermen waren ze al vanaf eind vorig jaar druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website naast autoblog.nl. Het gaat om autojunk.nl waar mensen zelf foto’s en video’s kunnen uploaden van hun favoriete auto. User generated content dus maar dan gericht op specifieke content.

Autoblog oprichter Vincent van Twillert liet me weten dat er dagelijks vele suggesties binnenkomen via de redactie. Slechts een klein deel van deze suggesties wordt gebruikt. “We posten hooguit 10% van alle tips op autoblog.nl. Veel van deze tips bestaan uit foto’s of filmpjes waar we tot nu toe weinig mee deden.” Autojunk.nl moet nu de plaats worden waar deze user generated car content een plek krijgt.

Vincent heel veel succes en we gaan het uiteraard volgen. En ja, ook wij zijn nog steeds bezig met Marketingfacts TV maar om de één of andere redenen lijken bij mij de developers spontaan van de aardbodem te verdwijnen. Ik hoop dat wij voor de zomer ook nog met een platform kunnen komen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Hoi Marco, bedankt! Ben benieuwd naar Marketingfacts TV...

  geplaatst op
 • Er is vast een grote groep gebruikers die heel fanatiek gaat worden. Op TractorFan, een website met een veel kleinere doelgroep, verschijnen dagelijks honderden foto's van tractorfans. Iets om over na te denken.

  geplaatst op
 • @Marco: Petra TV is iig vanavond namens jou in Den Haag. Als je nog emotionele woorden hebt die namens jou eventueel uitgesproken moeten worden, je kan ze mailen tot 3 uur vanmiddag. Daarna ben ik on the road:-)

  geplaatst op
 • Succes Petra en vergeet niet een extra doos mee te nemen voor al die prijzen die je mee terug naar huis neemt ;-)

  geplaatst op
 • Ik maak morgen wel een pakketje. Ik hoop oprecht dat het niet zwaarder weegt dan 5 kilo anders kom ik niet uit met één pakketzegeltje, TPG bezorgt die dan donderdag bij jou.
  De beelden zullen er eerder zijn:-)

  geplaatst op
 • Jammer dat de mogelijkheid ontbreekt om filmpjes van Autojunk te embedden in je eigen log.

  geplaatst op
 • Een groot deel van de filmpjes (en wellicht ook de foto's) zijn niet gemaakt door de mensen die ze er op zetten.
  De term User Generated Content wordt tegenwoordig overal maar op geplakt.
  Het is gewoon een verzameling van informatie met het zelfde onderwerp, auto's, en toevallig kan iedereen dat er op zetten.

  geplaatst op
 • mijn developers zijn gebleven...VOOR de zomer zeg je? :)

  geplaatst op
 • @Tinus: laten we het hopen;) Grappig om al die tractors te zien en leuk dat de site zo goed loopt!

  @Thomas: wat betreft de filmpjes heb je nu nog wel gelijk. Toch krijgen we ook vaak filmpjes die mensen zelf gemaakt hebben en ik hoop dat dit zal toenemen. Voor de foto's is dit al zo, inmiddels zijn er diverse foto's bijgekomen zoals je kunt zien.

  geplaatst op
 • Leuk, alleen die naam... Konden ze nou niks aantrekkelijkers verzinnen om je -dat vind je zelf toch- leuke foto's en filmpjes naartoe te brengen dan AutoJUNK? Desnoods AutoParking of zo.

  geplaatst op
 • Leuk initiatief!

  Ik ben wel benieuwd hoe Autojunk de kosten van de bandbreedte terug wil gaan verdienen met adverteerders. Het bekende Youtube probleem waar Google hard aan werkt.

  Zou dit de reden zijn waarom het momenteel nog niet mogelijk is om filmpjes van Autojunk te embedden in je eigen blog?

  geplaatst op
 • Vind het nou niet zo schokkend, dit gebeurt toch ook veel in de fora achter dit soort sites

  @ Thomas
  Volledig mee eens. De term UGC word nogal misbruikt

  @ Micheal
  Misschien in de stijl van geenstijl... Autodump.nl? :)

  @ Ivan
  Volgens mij had Youtube voor de overname al een mega deal met Google (adwords) en dus al enige tijd geen last meer van bandbreedte onkosten.

  geplaatst op
 • @Michael: namen zijn net als auto's; veel emotie, maar smaken verschillen nou eenmaal;)

  @Ivan: we hebben nog geen ervaring hiermee dus kijken eerst hoe het gaat, mocht het dataverkeer niet al te heftig zijn dan kunnen we embedding altijd nog toestaan...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.