YouTube gaat Video Awards uitreiken

19 maart 2007, 17:20

{title}YouTube gaat awards uitreiken aan de best-user generated video’s van 2006. Met ingang van vandaag kan er gestemd worden via de YouTube site. Vrijdag sluit de stemronde en volgende week maandag vindt de uitreiking al plaats.

Er zijn in totaal zeven categorieen: Best Comedy Video, Best Commentary, Best Music Video, Best Series, Most Creative, Most Inspirational en Most Adorable Video. Vanwege de Viacom-claim voegt Reuters in haar berichtgeving er fijntjes aan toe, dat er eigenlijk één categorie ontbreekt namelijk die van “Best Professionally Produced Copyrighted Video.” 😉

Zondermeer een mooie lijst met genomineerden zoals de dik 80-jarige Geriatric 1927, Chad Vader in een Star

Trek

Wars parody, Ask a Ninja en natuurlijk Lonelygirl15. Slimme PR-actie van YouTube om eens weer op een andere manier in de media te komen? Feitelijk toont de hele site altijd al een sortering van beste videos zij het niet in genoemde categorieen.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Elja

    Chad Vader in een Star Trek parodie?

    Dat is echt schelden in Science Fiction kringen; Star Wars en Star Trek door elkaar halen.. 😉

    Maar inderdaad een handige actie van YouTube, toch weer even positieve aandacht voor YouTube in plaats van allerlei rechtzaken.. 🙂


    20 maart 2007 om 06:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!