Online consumentenbesteding 28% gegroeid in 2006

Online consumentenbesteding 28% gegroeid in 2006
, ING Groep
@evr

{title}De markt voor online consumentenbestedingen door Nederlandse internetters is in 2006 met 28% verder doorgegroeid naar een omzet van € 2,82 miljard. Dit blijkt uit de ‘Thuiswinkel Markt Monitor 2006-2’, het halfjaarlijkse onderzoek naar ‘online consumentenbestedingen’ van Blauw Research in samenwerking met Thuiswinkel.org.

De groei wordt veroorzaakt door tweetal factoren; het toenemend aantal kopers dat vorig jaar groeide van 5,4 miljoen naar ruim 6,4 miljoen en daarnaast groeide het besteed bedrag van 433 euro naar 441 euro. Een substantiële daling van de groei van de bestedingen wordt voorlopig nog niet verwacht. “Het gebruik van internet als oriëntatie- en aankoopkanaal wordt steeds meer gemeengoed in de Nederlandse huishoudens. Ruim 9 van de 10 internetters gebruikt het internet om zich te oriënteren op een aankoop (zowel online als in de winkel) en inmiddels heeft meer dan 50% van alle Nederlanders van 16 jaar en ouder wel eens een online bestelling gedaan. De tevredenheid met de online aankoop is zeer groot, het aanbod neemt nog steeds toe en ook drempels zoals veiligheid van betalen worden door nieuwe ontwikkelingen zoals iDEAL steeds lager.”, aldus Frank Sibbel van Blauw Research.

Marktsegmenten.
De reisbranche trekt opnieuw het meeste geld uit de markt: 1,2 miljard euro. Consumenten geven verder op het internet veel geld uit aan elektronica, verzekeringen en kleding. Daarnaast ziet men een sterke opkomst van de kleinere online branches zoals speelgoed. Ik moet je zeggen, als ouder van 3 kids, dat ik dat laatste zeker herken ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Grappig hoe 2 dezelfde nieuwsitems door een andere titel een totaal verschillende eerste indruk geven:

  http://www.webwereld.nl/articles/45452/consumenten-besteden-op-internet-minder-dan-verwacht.html

  geplaatst op
 • Tijd om het even te relativeren. In de detailhandel werd vorig jaar circa 75 miljard uitgegeven. Als we het aandeel van reisbranche er even uitlaten (niet echt detailhandel) komen we op een aandeel van circa 2% uit. Van de bestedingen in de detailhandel gaat dus nog steeds 98% via de fysieke winkels. Kortom het stijgt wel, maar het stelt nog steeds niet veel voor.

  geplaatst op
 • @Wim: Mee eens alleen de groei jaar in jaar uit is vrij constant de laatste jaren en vergeet niet dat er heel veel online wordt georienteerd om offline te kopen. Wat dat betreft is invloed van online kanaal groter dan puur de omzet laat zien.

  geplaatst op
 • Heeft iemand informatie over de verhouding waarop deze omzet onder de webwinkels is verdeeld? Thuiswinkel schat dat er ongeveer 10.000 webwinkels in NL actief zijn, hoeveel van deze webwinkels nemen nu het gros van de omzet voor hun rekening, en voor welk percentage van de totale omzet?

  Is er ergens info te vinden over de bezoekersaantallen/conversierates die men nodig had om deze omzet te halen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.