Televisie jaarrapporten 2006

Televisie jaarrapporten 2006

Vorige week zag ik overal berichten opduiken over het feit dat in een kwart van de Nederlandse huishoudens digitale televisie aanwezig zou zijn. Toen dacht ik: dat weten we toch allang. Vorige maand nog twee rapporten gezien van Ernst & Young en TNS NIPO. Blijkt SKO het rapport TV in Nederland 2006 te hebben uitgebracht. Daar staat dat ook in. Kon ik mooi niet vinden. Ik zocht namelijk in het SKO Jaarrapport 2006, maar dat gaat alleen over televisie kijkgedrag en niet over toestelbezit en distributie. Best verwarrend, maar we zijn weer helemaal bij. De cijfers:

Kerngegevens televisie 2006

Kerngegevens televisie 2006

Bron: SKO Establishment Survey SKO 2005/2006

Het meest opvallende aan bovenstaande cijfers vind ik de stijging van het TV kijken via de PC. Dat gaat van 7,7% in 2005 naar 12,1% in 2006. Het rapport zegt verder: Het totale percentage digitale ontvangst is gestegen van 17 naar een kleine 25 procent. Met de opkomst van de digitale televisie neemt ook het gebruik van de digitale diensten toe. Inmiddels gebruikt ruim 15 procent van de huishoudens een digitale ontvanger voor een of meerdere diensten. Als meest gebruikte dienst wordt Internet genoemd (7,7%), gevolgd door extra tv muziekzenders (6,6%), elektronische programmagids (EPG; 5,8%), radio muziekzenders (5,6%), themakanalen (5,4%), e-mail (4%) en betaalde films (pay-per-view 3,3%). Voor spelletjes en interactieve televisie wordt de digitale ontvanger nog nauwelijks gebruikt. Over digitale televisie geeft de Survey de volgende (gedetailleerde) cijfers:

Kerngegevens digitale televisie 2006

Kerngegevens digitale televisie 2006

Bron: SKO Establishment Survey SKO 2005/2006


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • en ja het klopt dat deze post ook hier staat. meneer Derksen vroeg me om ook op MF even een update te geven. vandaar.

  geplaatst op
 • Handig al die TV jaarrapporten ;-)

  Moet eerlijk zeggen dat ik deze week ook van slag was toen ik alweer een rapport voorbij zag komen. Misschien moeten die jongens eens de koppen bij elkaar steken of is dat te simpel gedacht?

  Veel doorkliks maar weinig discussie overigens; heeft waarschijnlijk toch met die cijfertjes te maken Peter!

  geplaatst op
 • Tsja, laten we zeggen mijn dilemma.

  Weinig discussie over bijvoorbeeld die halve procent van ingebouwde HD-recorders in televisies. Volgens mij is dat 0,4% ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.