Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs

Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs

Top 10 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs

Een aantal bloggers zoals Sanne en Arnoud hadden al gezien dat ik dit weekend een update had gemaakt van de maandelijkse Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs.

Zoals verwacht heeft de afgelopen maand ingevoerde berekening van de Google Pagerank geleid tot een stabiel beeld van met name de top 10. Hierin geen veranderingen alhoewel de verschillen wel steeds kleiner worden en Frankwatching en Molblog nu exact hetzelfde aantal punten hebben. Ben benieuwd of Molblog volgende maand de koppositie gaat overnemen.

Ook deze maand weer veel nieuwe weblogs die zich hebben aangemeld waardoor het totaal inmiddels de 150 is gepasseerd. Dat betekent dat met name in de onderste regionen nog wel eea is veranderd. Echt grote stijgers en dalers zijn deze maand niet te zien. Sterkste stijgers zijn Highprofile.nl (+24), Blokletter (+8), Kletskous (+5) en VueRoyale (+5). De weblogs die niet of nauwelijks worden geupdate zakken steeds verder weg in de lijst met als het goed is uiteindelijk een positie buiten de top 100.


DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Een bescheiden plekje 98, dat is een goed punt om vanuit te starten ;)

  geplaatst op
 • stuk

  en ik heb me ook maar eens aangemeld :)

  geplaatst op
 • Vanuit het niets naar plek 52. Mooi bovenaan het rechterrijtje! Kan slechter..

  geplaatst op
 • ...waarom niet een gedeelde eerste plaats voor FW en MB?

  geplaatst op
 • Het aantal ledenstemmen Paul...

  Maar ziet er verder weer prima uit Marco. Dit is een blijvertje :)

  geplaatst op
 • oh zie nu pas dat ze inderdaad exact aantal zelfde puntentotaal hebben.

  Ja, dan ben ik benieuwd wat doorslaggevend is voor de eerste plek...

  geplaatst op
 • @Ron: je stond toch vorige maand ook al in de lijst of vergis ik me nu?

  @Paul: door afronding staat Frankwatching nog net ietsje hoger dan Molblog. Gezien de trend is dat volgende maand waarschijnlijk anders alhoewel ook Frankwatching nog steeds nieuwe voorkeursstemmen krijgt van de Marketingfactsleden.

  geplaatst op
 • @marco, ik zie dat onze telecommerce nieuw is binnengekomen op nummer46. Daar zijn we natuurlijktrots op maar zijn we ook de hoogste nieuwe binnekommer?

  geplaatst op
 • @Marco: nee, vorige maand stond GN! er nog niet in, ik heb ons pas in februari aangemeld. Lijkt me dus ook wel een sterke stijger! :)

  geplaatst op
 • @Paul, Ron: ik zie nu inderdaad dat de nieuwkomers niet zijn opgenomen in de lijst van sterkste stijgers en dalers. Zal even navragen aan de jongens van Onstuimig of ze dat aan de achterkant kunnen meenemen want die horen uiteraard wel een extra vermelding te krijgen!

  geplaatst op
 • De grote schommelingen zijn eruit gefilterd, da's mooi. Lichte terugval (van 56 naar 60) voor propaganda, da's minder mooi. Nu moet ik dus maar weer gaan zorgen dat ik a) weer ga stijgen en b) mijn streven (top 40) ga halen. Blijft een mooie lijst Marco, felicitaties aan de Top 10 en alle stijgers.

  geplaatst op
 • Mij was de update dit weekend ook al opgevallen. De lijst wordt inderdaad steeds beter, goed om dat te zien. Jammer dat ik deze week zeven plekjes ben gedaald naar 97, terwijl ik toch echt niet in het groepje blogs thuishoor dat zelden wordt geupdate!
  Ben nu alweer benieuwd naar de volgende maand :-)

  geplaatst op
 • Ideetje: Plaats bij iedere blog het aantal posities dat vergeleken met de vorige lijst gedaald/geklommen werd (net zoals in sommige muzieks hitlijsten). Dus bijvoorbeeld +5, -3, +/- en de nieuwkomers een 0.

  geplaatst op
 • OK! Die Tooltip is perfect!

  geplaatst op
 • Da's snel geregeld Gertjan, helemaal top en ziet er strak uit. Thx!

  geplaatst op
 • Mooi en luuk en zijn team van telecommerce proficiat met de jullie site als hoogste nieuwkommer. Uit het niets in het linkerrijtje nu op weg naar een play-off positie!

  geplaatst op
 • Ik had niet anders van jullie verwacht Paul; nu die opmaak nog wat beter en het is helemaal top ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.