Google plaatst maps in resultaten

Google plaatst maps in resultaten

{title}Ik weet niet hoe lang dit al bestaat maar vandaag viel mij op dat Google tegenwoordig in haar resultatenlijst een ‘+’ plaatst bij adressen. Als je die aanklikt zie je direct een kaartje waar iets ligt. Handig als je naar iets concreet zoekt.

Stap voor stap integreert Google alles. Search, Local search, maps. Straks ook vast personal search. De manier waarop de resultaten worden weergegeven, worden dan afhankelijk van het zoekwoord én de eigenschappen van de gebruiker. Straks hoeven nog alleen maar ‘kapper’ in te typen en Google begint de sortering met kappers in jouw buurt, laat alles direct op de kaart zien en zelfs die kappers waar je vanmiddag nog een afspraak kan maken. (Of die kapper ook bij jou past, is weer een heel ander verhaal; dat zie ik Google niet zo snel doen maar zie ik als terrein voor een nieuw type merken maar dat terzijde). Als je daarna ‘kapperstechnieken’ intikt, ben je blijkbaar op zoek naar informatie in plaats van een professional, en dan krijg je de resultaten op een andere manier. En als je kapperstoel intikt opnieuw iets anders, meer een vergelijkingsite a la Froogle.

Ik vind het wel een aardige evolutie.  Het is Google missie alle data in de wereld te ontsluiten en ze zijn lekker op weg zo.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • idd al een tijdje aanwezig:
  http://www.dutchcowboys.nl/search/9290

  geplaatst op
 • Grappig dat je net het voorbeeld van de Limetree in Sarasota (Florida) aanhaalt.
  Absoluut een aanrader onder de beach resorts. Ik ben er een aantal keren geweest. Mijn broer vliegt er op dit moment naar toe.

  Hoe krijg je het als bedrijf (Limetree) voor elkaar dat Google jouw adres zo indexeert?

  geplaatst op
 • Wel opvallend dat Google bij geografische zoekopdrachten ook linkt naar concurrenten:

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=leeuwarden&btnG=Zoeken&meta;=

  De kop "Kaart van Leeuwarden" linkt hier naar de site van ViaMichelin.

  geplaatst op
 • @ Michael van Helden
  Het enige wat mij opvalt is dat ze het adres prominent op de pagina hebben staan. (De html is beroerd, maar dat deert blijkbaar niet)

  geplaatst op
 • @Michael,

  Uberhaupt eerst aanmelden bij Google Maps?

  geplaatst op
 • Erwin,
  Google is verslaafd aan zijn eigen algoritmen. Ze zullen nog eerder artificial intelligence uitvinden, voordat ze met menselijke ervaringen gaan werken (tagging). De integratie van mens en machine biedt volgens mij vooralsnog de beste kansen. Maar juist het masterplan (schijnt te bestaan) om alles aan alles te koppelen, vind ik schitterend bij Google. Kijk maar eens goed in je Gmail naar de functionaliteiten die daar telkens bijkomen.

  geplaatst op
 • Locaties opzoeken wereldijd op satellietfoto's eenvoudig op adres en online?

  Probeer dan PICSFROMSPACE, Lookup Your Place By Address! eens uit. Sinds 12 september beschikbaar via:

  http://www.walweb.nl/picsfromspace

  geplaatst op
 • @walweb: SPAM?? deze site heeft namelijk niks nieuws en voor deze site is gewoon een API van Google gebruikt en heeft overigens identieke functionaliteiten als Google maps, maar een veel beroerdere GUI.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.