Google start Gmail promotiecampagne op YouTube

20 februari 2007, 05:35

Sinds begin februari kan iedereen in o.a. Europe, Africa, Brazilië en Australië, Rusland en Japan een account nemen bij Gmail. Hoewel Google in Duitsland en Engeland niet de naam Gmail mag gebruiken en het Poolse domein gmail.pl in bezit is van een groep Pools dichters, is Google inmiddels wel gestart met een promotiecampagne van Gmail. Op YouTube zijn vijf videofilmpjes van het Gmail Theatre geplaatst die de verschillende functionaliteiten van Gmail tonen zonder ook maar een screenshot van Gmail zelf te laten zien.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Karel

  Leuk voorbeeld van viral marketing! Kosten van deze video? Ik schat een $1000… Views op dit moment = 32.265. Kosten per contact is op dit moment nog maar 3 cent!

  Deze video is nog maar 5 dagen online en op het moment van schrijven zijn er alweer 350 views bijgekomen. Zo zie je maar dat viral marketing bijzonder efffectief kan werken…


  20 februari 2007 om 09:48
  Yuri

  Mee eens! Goed, duidelijk verhaal. Daarnaast een grote zichtbaarheid tegen een lage prijs (per view).

  Ik vind het daarnaast erg grappig gedaan.


  21 februari 2007 om 07:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!