• Mobile
  wordt gesponsord door

Google: Internet niet geschikt voor film en tv

Google: Internet niet geschikt voor film en tv

Google: Internet niet geschikt voor film en tv?Het bericht is inmiddels al door tal van weblogs overgenomen en besproken. Ik was er nog niet aan toegekomen om er eens goed in te duiken maar wil jullie de uitspraak van Google’s tv-specialist Vincent Dureau tijdens het vorige week gehouden Cable Europe Congress in Amsterdam niet onthouden.

Volgens Dureau is internet namelijk niet geschikt voor distributie van film en tv op grote schaal. Dureau zei dat internet, zoals het vandaag is, de vereiste kwaliteit voor massaal TV- en filmgebruik niet kan garanderen. Hij ziet dan ook meer heil in een samenwerking met kabelaars en andere distributeurs en met de aanbieders van audiovisuele content om zich op zijn core business te focussen: niet die content zelf distribueren maar wel de consument er de weg naar tonen. Search dus.

Overigens is niet iedereen het eens met de interpretatie van Dureau’s uitspraak. Zo stelt bijvoorbeeld GigaOM dat er bij Google geen twijfel over bestaat dat internet wel degelijk geschikt is voor WebTV. Wordt vervolgd!

Met dank aan DigiMedia en Planet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Marco, ook deze soep zal minder heet gegeten worden. Compressietechnieken verbeteren in snel tempo, p2p netwerken zullen belangrijk het internet netwerk ontasten en CGC zal steeds meer ontmoedigd worden. Immers er moet en zal ook door Google geld verdiend worden met premium content (denk aan Google.TV in potentie het grootste tv kanaal ter wereld) en nog meer Youtubes beteken een gevaar voor de inkomsten.

  Nog belangrijker is het feit dat ook draadloze netwerken zich in snel tempo ontwikkelen. HSDPA (nu1.8 mb) heeft een technisch bereik in Nederand van bijna 93% waarmee het UMTS al voorbij streeft, 4G komt er aan. Wimax wordt in snel tempo klaar gestoomd voor toepassingen in dit domein waardoor je straks infrastructuuronafhankelijk content kan consumeren. Receivers zijn steeds vaker hybride waardoor je kan kijken en opnemen tegelijk over meerdere infrastructuren. Een epg helpt je daarbij en weet de weg over de kabel, het web, iptv, wireless universa en sat. De epg, vooral de PPG is daarom belangrijker dan welke andere techniek ook.

  Een erg belangrijke andere ontwikkeling zijn de nog steeds dalende OEM prijzen voor geheugenopslagcapaciteit waardoor nog efficienter met data en content op locatie omgegaan kan worden. Kortom de obstipatie van het net zal uiteindelijk wel meevallen omdat de logistiek van de content zal veranderen en vooral zal verbeteren.

  geplaatst op
 • “Let’s look at the real data volumes and associated costs behind the belief network. Some 111 million U.S. households have their TV sets on an average of 8.5 hours a day, according to the Television Bureau of Advertising and Nielsen Media Research. This represents a data volume of about 318,000 TeraBytes per day, or 1590 times the data volume of YouTube. Who is going to deliver it? Akamai? No, and here’s why: Akamai has roughly 300 Gb/s bandwidth in its network today. Building that network cost about $329 Million in raw asset and facility purchases, let’s say about $1Million per Gb/s of bandwidth. To deliver the volume of data just described would take about 83,000 Gb/s bandwidth. That’s $83 billion of capital cost in the Akamai model.”

  geplaatst op
 • @Albert, Oof: zoals gezegd, ik moet er nog eens goed induiken voordat ik iets zinnigs kan roepen. Ben het wel eens met de oorspronkelijke standpunt en dat is dat het huidige internet te beperkt is voor distributie van tv-kwaliteit films en uitzendingen. Maar techniek is volgens mij altijd een tijdelijke drempel en zal op termijn worden opgelost. Veel wezenlijker is of het businessmodel stand houdt.

  geplaatst op
 • Kijk maar eens "omhoog". Er is ENORM veel bandbreedte "over" op een scala aan satelliet transponders. Als de huidige kabelverbindingen tekortschieten kan er via de satelliet geheel transparant bijgeschakeld worden. Transparant betekent dat de ontvanger niet het verschil doorheeft of hij het nou via de schotel krijgt aangeboden of via de koper, glas verbinding. Wat ook al tot de mogelijkheden behoort is het aboneren op televisiekanalen via het internet die je ook bestelt via het internet en onvangt via de schotel. Je wilt dus iets bekijken , wijst dit in je browser aan, betaalt, of je bent geabonneerd, er wordt een credit afgeboekt en je ontvangt dit programma. Er zijn behoorlijk wat DVB's te koop die je (om deze redenen) op je hub aan kunt sluiten. UPC heeft onlang het complete zenderaanbod van canal+, canal digital, opgekocht en ook de licenties om over deze kanalen te zenden en te ontvangen. In Amsterdam staat zo'n satelliet station die het signaal repeat over alle vaste aansluitingen. Da's ook een manier. In de toekomst wordt dit uitgebreid met satteliet ontvangers in woonwijken met repeaterstations voor die woonwijken. HAHA, laat ze maar kletsen bij Google, want ze kijken alleen maar naar beneden, en waar je naar kijkt, daar ga je naar toe!

  geplaatst op
 • Hehe eindelijk iemand die dat ook vindt..
  Distributie in realtime is een drama, overal caching servers opzetten.
  http://www.speedtest.net/ doe daar eens een testje naar Hong Kong en daarna naar London.

  Het publieke web is gewoon traag naar outposts, ye zal dan eerst een subnetwerk moeten gaan opzetten voor dit soort traffic, denk aan Akamai etc.

  In Nederland hebben we geluk omdat we eigenlijk maar 1 knooppunt hebben en je dus altijd gegarandeerd netwerk snelheid hebt (als de Server het aankan), nationaal zal het dus wel lukken, maar internationaal TV kijken over IP zonder downloads? denk het niet.

  Denk aan een abonament bij een TV station in Mexico waarvandaan jij hun zenders bekijkt in Nederland, dat zal nooit realtime in hoge kwaliteit gaan lukken met de huidge infrastructuur.

  geplaatst op
 • Owen omdat Biitorent geen goede P2P toepassing is. In een semi- broadcast omgeving gaat dat wel heel goied zoals BBC dat aan de andere kant van de Noordzee bewijst...

  geplaatst op
 • Sorry Owen je hebt geen idee over welke vorm van P2P we hier praten. Zal daar binnenkort meer over schrijven. P2P is een distibutiemodel geen techniek....

  geplaatst op
 • Is het probleem ook niet voor een deel thelastmile? Worden ADSL verbindingen niet overboekt?

  Denk dat in de basis Google een punt heeft. Als iedereen vanavond om 20uur ineens de heavy user gaat uithangen hebben we een probleem. Maar goed als we allemaal vanavond een Plasma TV aanzetten hebben we dat ook ;)

  geplaatst op
 • Dit riekt weer naar een RSS discussie. http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070209_al_3_miljoen_mensen_weten_wat_rss_is/

  En gaat het wel om deze discussie? De discussie over welke techniek of welk model het gaat 'maken'.

  We zijn weer een papierloos kantoor aan het maken. Ken je die nog uit de jaren 90? Waarom proberen we onze huidige ideeën van het traditionele marketing instrument en het consumenten medium TV op het dat 'nieuwe' internet te plakken? We weten zeker dat het niet hetzelfde word.

  Want dat de pijpen breder worden is een feit. Dat video gebrbuik omhoog gaat is ook een feit. EN of dat nou via de satelliet, p2p, joost, de google data center in Delfzijl of wat dan ook is. Met HDTV in 5.1 DTS? Ach, boeit jou dat over 10 jaar? Dat is niet de echte verandering die komen gaat.

  Kunnen we niet verder uit de doos denken? Dus wat wordt de interactieve video content ervaring in 2017? Hoe ziet die eruit? Wat zijn de formats, en hoe maak je er op een nette wijze geld mee?

  En droom dan niet vanuit je eigen wereldbeeld maar dat van je 9 jarige kind. Want die gaat er NU al anders mee om ...

  geplaatst op
 • Maarten dank voor deze bijdrage in een andere verpakking maar met dezelfde boodschap, think different...

  geplaatst op
 • Owen je refereert uit publicatie van 2005, denk je dat de markt stilstaat?

  geplaatst op
 • Eindelijk de bandbreedtediscussie op MF!
  Marco,
  Je hebt gelijk over de lopende discussie, kijk eens:
  hier;
  of hier;
  of bij Ymerce 1; of bij Ymerce 2.

  In de VS wordt deze discussie gevoerd in het kader van de netneutraliteit. Daarmee komen we aan de echte kernwaarden van internet. Want moeten we straks (als consument of distributeur) gaan betalen per gebruikte GB? Klinkt wel zo eerlijk met de gigadownloaders van Bittorrent in het achterhoofd. Maar dan valt internet als model om. Daarbij komt dat deze (vooral jonge) jongens die extreem veel downloaden en streamen, zeer waarschijnlijk de innovators zijn. De early adopters en de majority verder en we doen het allemaal. Dan is de koek weer eerlijk verdeeld. Tegen die tijd zijn er vast ook echte antwoorden op de bandbreedtevraag, want nu is het vooral educated guessing.

  geplaatst op
 • posting owen geen reactie...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.