Dropzone, meer dan een podium in Second Life

5 februari 2007, 17:24

Dropzone, meer dan een podium in Second Life

Vandaag kreeg ik een persoonlijke rondleiding in de nieuwe SIM van Talpa Digital, Dropzone. Sergio van Pul, de hippe host in speciaal ontworpen skydive-outfit (de eerste 100 bezoekers van Dropzone krijgen er ook één, dus haast je) loodste me langs de mooie plekken. Robert Alblas van Talpa Digital gaf aanvullend antwoord op een aantal vragen.

Wat me allereerst opviel was de open vlakte op het eiland. Het immense podium, ontworpen door hoofd-designer Rivers Run Red, is het centrale punt en daaromheen is het sober gehouden. Het zal zeker schelen in lagging, waar sommige andere eilanden last van hebben.

Ik viel meteen met mijn neus in de boter, want ik kreeg een ballade van Hovius, avatar van zanger Marco Hovius, van de popgroep 16Down, die vrijdag tegelijkertijd live in Paradiso en in Second Life optreedt. Weliswaar was het niet Marco zelf, maar Damien, van het buro Lost in the Magic Forest, die dit prachtig staaltje van avatardesign aan mij demonstreerde. Zij zijn verantwoordelijk voor het Dropzone Event, wat wordt gestreamed door FabChannel.

Tipi’s en chillout plekken aan het strand met daar ook een mini-podium, voor de kleinere live optredens. De buitentoiletten zijn leuk, maar je komt er met geen mogelijkheid uit. Eén van de weinige interactieve elementen die ik heb kunnen ontdekken is de grappige waslijn, waaraan boodschappen kunnen worden achtergelaten. Aan geanimeerd relaxen valt nog wel wat te ontwikkelen.

Dat was ook meteen aanleiding voor de vraag aan Robert Alblas, waarom gekozen is voor een bureau als Rivers Run Red, die redelijke gebouwen ontwerpt, maar saai, voorspelbaar en zielloos. Er dienden zich in de zoektocht van Talpa slechts twee bureaus aan. De gevestigde namen. Talpa was nog niet op de hoogte van het bestaan van de nederlandse ontwerpbureaus, maar nu zij samenwerken met Lost in the Magic Forest zijn ze erg blij met deze keuze.

De vraag hoeveel Talpa heeft geinvesteerd in dit festijn, omzeilde Robert keurig, maar Talpa hoopt de investering terug te verdienen door bedrijven een plek te geven om te adverteren, ook in de vorm van eventorganisatie. Veel bedrijven willen (nog) niet een eigen eiland aanschaffen, zij zien dat veel van de corporate eilanden een graveyard worden, aldus Robert.

Vrijdag volgt het verslag van het Paradiso Event, waarbij ik zal letten op de de werking van crossovers tussen het reallife en het SL optreden van 16Down. Na afloop van het concert zullen de bandleden van 16Down met een select aantal fans en pers deelnemen aan een Second Life VIP chat.

Moeder, maf, media. Join me on Twitter www.twitter.com/droombos

Categorie
Tags

8 Reacties

  Mark de Kock

  Goed artikel maar.. Edwin Tromp is toch hoofd van Talpa Digital?


  5 februari 2007 om 21:58
  Mark de Kock

  zat nog naast hem bij de Crossmediagames seminar afgelopen week(was ooit mijn baas bij LB). Toen vertelde hij er niets over dus ga er vanuit dat hij het nog steeds is 🙂


  5 februari 2007 om 22:11
  Annet

  Waar staat dan dat ie dat niet is Markies? Ik had per vergissing dit eerder wel vermeld. Gelukkig kreeg ik het verzoek van Robert dit te wijzigen snel binnen. En heb ik dit ongeveer 3 uur voor jouw comment gewijzigd. Entschuldigung!


  6 februari 2007 om 06:33
  Mark de Kock

  Weet niet of de server van Marco last heeft van caching maar toen ik keek stond er nog een verwijzing dat Robert hoofd van Talpa was en daar heb ik op gereageerd. Werd daarna getriggerd(via emailnotifocatie) door Marco’s bevestigende reactie en heb niet gekeken of het toen aangepast was. No worries.


  6 februari 2007 om 06:38
  media

  Ik heb niets aangepast dus wellicht vanavond toch maar eens vroeg naar bed gaan Mark 😉


  6 februari 2007 om 06:41
  Mark de Kock

  Ik zat tot half 2 te pokeren dus wellicht heb je gelijk Marco.. kan zijn dat ik via RSS het oorspronkelijke stukje al had gelezen. Het stond er , ik reageerde en Marco gaf aan dat er een interview was waarin Edwin vertelde over Dropzone als directeur. Tussendoor had Annet het al aangepast. that’s it. nothing more nor less..


  6 februari 2007 om 06:46
  Annet

  In plaats van pokeren maar eens skydiven op Dropzone Markies? Een verfrissende ervaring, dat zeker! 😉


  6 februari 2007 om 06:53
  rvdkaaij

  Hi Annet, bedankt voor je leuke stuk en het compliment voor ons bedrijf *blush*


  6 februari 2007 om 08:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!