Marketingfacts 3 nominaties bij Dutch Bloggies

30 januari 2007, 22:29

Marketingfacts genomineerd in 3 categorieën bij Dutch BloggiesVandaag zijn de nominaties voor de voor de Dutch Bloggies 2007 bekend gemaakt. Marketingfacts is dit jaar genomineerd in 3 categorieën: beste weblog, beste collectieve weblog en beste thema weblog. Daarmee behoort het samen met weblogs als Bright, Buro Renkema, Geenstijl, Retecool en Sargasso tot de weblogs met de meeste nominaties. Uit de Marcom Top 100 zijn verder genomineerd Adfoblog (2x), IN10, Magnus Blog, Markeys en Molblog. Opvallende afwezigen wat mij betreft zijn Frankwatching en Dutchcowboys, twee weblogs die het erg goed doen in de Marcom Top 100.

De Dutch Bloggies bestaat uit 11 categorieën en de awards worden door zowel het publiek als een vakjury verkozen. De verkiezing bestaat uit een nominatieronde en vervolgens twee stemronden. De uitreiking van de Dutch Bloggies 2007 zal in maart plaatsvinden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

25 Reacties

  Petra de Boevere

  Jullie zijn geen concurrent voor mij met mijn TWEE nominaties (in andere categorieën). Zal ik maar vast een hotel boeken daar, wordt vast een redelijk feestje:-)


  30 januari 2007 om 23:25
  media

  Haha, jij uiteraard ook gefelicieerd Petra; absoluut verdiend!


  30 januari 2007 om 23:32
  Mark de Bruin

  @Marco en de andere bloggers van MF: van harte gefeliciteerd! beste collectieve weblog en beste thema weblog lijken mij in de pocket 😉


  31 januari 2007 om 05:06
  Doron

  Fijntjes.web-log?? Lijkt mij een bindend stemadvies van geenstijl.nl geweest.. Beste themablog voor MF lijkt mij inderdaad meer dan verdiend!


  31 januari 2007 om 05:33
  media

  @Mark, Doron: thx!

  @Doron: inderdaad een opmerkelijke keuze gezien het feit dat de weblog puur en alleen is genomineerd omdat Geenstijl hiertoe haar lezers heeft opgeroepen. De wet van grote aantallen is blijkbaar toch één van de grote drivers voor de Dutch Bloggies. Gelukkig zal dat in de tweede ronde worden gecorrigeerd. Althans, daar ga ik wel van uit ;-0


  31 januari 2007 om 06:20
  Elja

  Gefeliciteerd met de nominaties Marco!

  Mijn weblog heeft nog niet eens de ‘net niet’ gehaald. 🙂

  Volgend jaar beter..


  31 januari 2007 om 06:51
  Richard Theuws

  Poeh, wat staan er veel tussen die ik echt helemaal niet ken… wellicht omdat ik me alleen bezig houdt met wat gerichte blogs (waarvan de meeste in de Marcom Top 100 staan) en verder slechts een paar van de “grote” scan. RSS doet het nog steeds niet voor mij.

  In ieder geval alle genomineerden veel succes bij de tweede ronde!


  31 januari 2007 om 06:53
  media

  Moet eerlijk toegeven Richard dat er ook voor mij een groot aantal onbekenden tussen staan ;-0


  31 januari 2007 om 07:00
  Roy Huiskes

  Ik vraag me vooral af wat een blog als bright ertussen doet, maar dat zal ook een kwestie van persoonlijke smaak zijn.


  31 januari 2007 om 07:15
  Annet

  Gefeliciteerd Marco!

  Ik mis Molblog in een aantal rijtjes, gelukkig toch genomineerd. En Bright, die had wat mij betreft in meer rijtjes mogen staan 😉

  Ook mis ik onder persoonlijke blogs een aantal VK blogs.


  31 januari 2007 om 07:25
  (verwijderd)

  Ja, apart dat Bright bij Corporate weblog staat. Ben in ieder geval blij dat wij met het Magnus Blog ook genomineerd staan als corporate weblog 🙂


  31 januari 2007 om 07:48
  media

  Ah, kijk die had ik dan weer over het hoofd gezien Rutger; inmiddels ook toegevoegd aan het lijstje hierboven. Gefeliciteerd nog!


  31 januari 2007 om 07:51
  Henk De Hooge

  Marco we hebben er deze keer niet echt aandacht aan besteed. Een aantal blogs (absoluut niet allen) die dit wel hebben gedaan hebben daardoor behoorlijk goed gescoord. Die verdienen het zeker dus om daar te zijn. Wij komen echter graag op je feestje als je een bloggie wint 😉 Soekses mannuh


  31 januari 2007 om 08:38
  hoxha

  Marco, wat je daar zegt is feitelijk onjuist. GeenStijl heeft op geen enkele manier zelfpromotie gemaakt voor deze weblogverkiezingen. Dat was 3 jaar geleden nog wel grappig, nu niet meer.


  31 januari 2007 om 11:15
  jeroenmirck

  Blogs die schrijven over de Dutch Bloggies, attenderen hun lezers daarmee op die prijs. Dat zal altijd leiden tot stemmen op henzelf, zelfs als ze een totaal ander stemadvies geven. De bezoekers zijn immers in hen geïnteresseerd, niet in een totaal andere blog. Dat verklaart deels waarom GeenStijl en Marketingfacts (die wel schreven over de DB, maar zichzelf niet plugden) veel stemmen hebben gekregen, en Dutch Cowboys (dat er naar eigen zeggen ‘niet echt’ over schreef) niet. Wat wel averechts zou kunnen werken: als je de prijs helemaal gaat lopen afkraken. Maar met een megapubliek zoals GeenStijl dat heeft kan zelfs dat toch veel stemmen leiden…


  31 januari 2007 om 11:34
  media

  Hoxha, ik dacht dat ik dit jaar een paar keer voorbij zach komen op Geenstijl. Ik was al bang dat jullie bekeerd waren en dit jaar echt aanwezig zouden zijn om de prijzen in ontvangst te nemen 😉


  31 januari 2007 om 11:52
  diederick

  hey hoxha.. kwam je kijken of je hoax wordt opgepikt?


  31 januari 2007 om 12:01
  Justus

  MF-team: gefeliciteerd!


  31 januari 2007 om 12:37
  Vincent Leenders

  Gefeliciteerd met de nominaties en terecht. Marketingfacts heeft in2006 een voortdurende bron van inspiratie gevormd.


  31 januari 2007 om 14:44
  Arnoud Rademaker

  Beste Marco,

  Hartelijk gefeliciteerd met deze nominaties. Je hebt het verdiend. Natuurlijk, zonder je medebloggers zou MF niet zijn geworden wat het nu is. Het is goed dat de kopman, na jaren van grote inzet, in het zonnetje wordt gezet.

  Groet,

  Arnoud


  31 januari 2007 om 17:41
  Tobias

  Ik zou niet graag voor een prijs genomineerd willen worden die wordt gesponsord door dezelfde instelling die dit weblog deels financiert. Maar desondanks: gefeliciteerd, het zijn mijns inziens wel terechte nominaties.


  31 januari 2007 om 18:13
  Petra de Boevere

  Zeg Marco heb jij trouwens een mail gekregen dat je genomineerd bent voor een Bloggie of heb jij het net als ik bij toeval zelf moeten ontdekken?

  Het minste wat je van een min of meer professionele organisatie kunt verwachten is dat ze de genomineerden officieel op de hoogte stellen voor de stemrondes beginnen.

  Of verwar ik nu het internet teveel met het echte leven waar je een berichtje krijgt dat je genomineerd bent voor een prijs?

  Theoretische gezien zijn er genomineerde webloggers die een nominatie hebben maar van niets weten. Of zou mijn adres zoek geweest zijn?


  6 februari 2007 om 17:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!