• Mobile
  wordt gesponsord door

Libelle opent multimediale Casa Libelle in Barcelona

Libelle opent multimediale Casa Libelle in Barcelona
, ING Groep
@evr

Libelle opent multimediale Casa Libelle in Barcelona

Voor het eerst heeft een Nederlands weekblad een eigen Bed & Breakfast geopend in het buitenland. Libelle biedt telkens 4 vrouwen gedurende 4 weken de mogelijkheid een Spaanse B&B genaamd Casa Libelle in Barcelona te runnen. Vrijwel alles wat in Casa Libelle gebeurd is online te volgen. Via de site kan invloed worden uitgeoefend op het dagelijkse leven van de 4 vrouwen. Gedurende de afgelopen Libelle Zomerweken zijn in totaal twintig Libelle lezeressen geselecteerd die in teams van 2 personen de uitdaging aangaan. 

Casa Libelle ligt vlakbij het strand Olympic Port, in één van de hipste wijken van Barcelona en heeft zes leuke kamers die binnenkort door iedereen gereserveerd kunnen worden. Op de bijbehorende site wordt het nodige uit de kast gehaald; In ontbijtzaal, de lounge en het terras kunnen de aanwezige personen worden gevolgd. Op de persoonlijke weblogs van de deelneemsters kunnen hun belevenissen worden gelezen van feestjes, nieuwe gasten, confrontaties met elkaar, heimwee-momenten tot de ins & outs van het leven in Barcelona. Tot slot is er een Barcelona-forum, de mogelijkheid om te chatten met alle deelneemsters op bepaalde tijden en Barcelona op Google Maps die naar ik vermoed nog wel wat gevuld gaat worden.

Hoewel de site sinds 20 december al live is, is er nog weinig ruchtbaarheid aangegeven om alle zaken goed te kunnen monitoren en testen. Frisidee is verantwoordelijk voor zowel het design als bouw van de site. Endemol neemt de videoproductie & editing voor zijn rekening. Mooie multimediale experience van Sanoma met als doel een jongere doelgroep te binden. Ik heb het een paar dames (niet-libelle lezers) laten zien met enthousiaste reacties tot gevolg. Het aanbod van videomateriaal, blogs en forum met ook de persoonlijke dagboeken is voldoende om eens lekker door de site te klikken. Persoonlijk had ik wat moeite met de verschillende sites waarop alles staat. Nieuwe vensters die openen, weer een andere look&feel etc. Gebruikmaken van reeds bestaande componenten bespaart je natuurlijk wel tijd en geld.

Tot slot kan iemand mij vertellen van wie dat liedje is dat op de homepage wordt gedraaid? Het blijft maar in mijn hoofd zitten ;-)


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • @erik: ik heb zelden zo veel berichten gezien verspreid over meerdere weken over het zelfde onderwerp. Qua PR kan dit project lijkt me al niet meer stuk. En dat voor 4 weken afhuren van een toko in (absoluut lekker) Barcelona.

  Andere reality initiatieven hebben in het verleden met minder exposure moeten doen, terwijl het toen wellicht baanbrekender was. Wel goed dat de crossmediale aanpak nu meer uitgewerkt is. ben benieuwd of dit leuke content op zal leveren.

  geplaatst op
 • Zou aardig zijn als de jongens van Frisidee hier tzt ook wat van de resultaten terugkoppelen. Kan dat geregeld worden Jorn?

  geplaatst op
 • @marco: zullen wij zeker doen. Wanneer er nieuwe updates/functionaliteiten en cijfers bekend zijn, zullen we dat zoveel mogelijk proberen te delen.
  @ronald: andere initiatieven? je bedoelt het multimediale karakter, de video-experience, of het internationale aspect? Natuurlijk zijn er voor ieder onderdeel andere eerdere initiatieven en daar hebben we ook van geleerd, maar zaak is juist om daarin door te pakken en vooruit te blijven gaan in de ontwikkeling en daar zijn vele initiatieven hiervoor in mijn opinie (nog) niet in geslaagd. Blijft natuurlijk de vraag of wij daarin zullen slagen, maar we gaan er vol voor :)

  geplaatst op
 • Voor de muziekliefhebbers....het lied heet Lola en is van Pastora:
  http://www.lyricsmania.com/lyrics/pastora_lyrics_4897/pastora_lyrics_16037/lola_lyrics_185383.html

  geplaatst op
 • @Barry: Bedankt!!

  geplaatst op
 • Al enig nieuws waar kamers in de Casa geboekt kunnen worden? Zelf heb ik het hier en daar op de Libelle Site en op de diverse blogs van deelnemende dames al gevraagd en nog geen antwoord gekregen.

  @Ronald. Het lijkt erop dat het een 12 maands project is.

  geplaatst op
 • @gje: Op Casa Libelle tref je rechts in het menu Kamers boeken dat klikt naar <A target="_blank">Hostal Poble Nou</A>, de echte naam van Casa Libelle. Was je van plan een nachtje te boeken?

  geplaatst op
 • @erik

  Zeer bedankt! Het antwoord ligt natuurlijk er voor de hand. Echter, deze link stond eerder niet bij Libelle. Een omissie die wel mede te maken zal hebben gehad met de andere problemen die Libelle met de site had. Zie o.a. de discussies op Weekendhotel Weblog.

  Ik kan nu de vraagstellers daar ook helpen met je antwoord.

  Nee, zelf ben ik niet van plan er naartoe te gaan.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.