Update: top 100 marketing & communicatie blogs

Update: top 100 marketing & communicatie blogs

Wat zijn de beste Nederlandstalige marketing & communicatie blogs?

Vanaf vorige maand brengen we maandelijks een update van de top 100 van beste Nederlandstalige marketing & communicatie weblogs (volgens Marketingfacts). Deze maand kunnen we voor het eerst ook de dynamiek in de lijst bekijken. Wat zijn de stijgers, dalers en nieuwkomers. Aan de achterkant wordt nog gewerkt om deze verschuivingen ook te laten zien in het overzicht; voor nu moeten we het even doen met mijn persoonlijke toelichting.

Allereerst heb ik op basis van de kritieken die we hebben mogen ontvangen de weblogs die geen reactiemogelijkheid bieden een Marketingfacts-score gegeven van 1. Daarmee zijn deze weblogs gezakt naar de laagste posities in het overzicht. Alhoewel het ze niet heeft geholpen om de top-10 positie vast te houden, is het toch goed om te zien dat IN10 op basis van de kritieken heeft besloten de reactiemogelijkheid open te zetten. Verder hebben weblogs die de afgelopen maand geen berichten hebben geplaatst een 1 gekregen voor het onderdeel actualiteit waarmee de Marketingfacts-score gemiddeld 1-2 punten is gezakt. In de top-10 zijn de Marketingfacts-scores nagenoeg constant gebleven. Alleen Frankwatching is één punt gedaald omdat de kwaliteit van de berichten de afgelopen maand achter bleef op wat we van hem gewend zijn.

De weblogs Ymerce (van Yme Bosma) en Blinkz (van PPMC) zijn de top-10 binnen gedrongen en hebben daarmee een vast plekje op de homepage van Marketingfacts verdiend. Beide goede weblogs waarbij ik van Blinkz hoop en verwacht dat ze wat vaker met een update zullen komen. Die is op dit moment minimaal. De top-10 positie is in dit geval vooral verkregen dankzij de Google PageRank.

Opvallende stijgers in de top-25 van deze maand zijn De Koopman (+14), Mobile Cowboys (+13), Planet Multimedia Blognoot (+16), Webdrain (+23) en Emerce RFIDnet (+16).

Hoogste nieuwkomer deze maand is ZonneveldMarks die vanuit het niets op plaats 58 is gekomen. Andere nieuwkomers in de top 100 zijn VicKuP en Marketing Interactive.

Ben benieuwd naar jullie reacties en dan met name wat jullie vinden van de verschuivingen. Zit er voldoende dynamiek in voor een maandelijkse update? Zijn de verschuivingen ook realistisch?


DelenEr zijn 73 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.