Beste Nederlandse Maps Mashup van 2006

Beste Nederlandse Maps Mashup van 2006

NU.nl meldt dat Groenekaartkrommerijn.nl, een site die voorzieningen laat zien in de omgeving van Wijk bij Duurstede, door Nederkaart.nl is uitgeroepen tot de beste Nederlandse ‘mashup’. Een mashup is een webapplicatie die op een creatieve manier gebruik maakt van gegevens van verschillende andere webdiensten.

Nu is de titel beste mashup van Nederland een beetje te veel eer, het is zeker één van de betere maps mashups die ik de laatste tijd heb gezien. Eervolle ermeldingen gaan naar moblog, fileindex, yelloyello en texeltv. Volgens mij allemaal kandidaten voor de Dutch Web 2.0 Awards.

Overigens is Nederkaart.nl, een weblog dat Nederlandse toepassingen volgt die gebruik maken van Google Maps, ook zeker de moeite waard!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Moet overigens nog kijken of alle applicaties die we eerder hebben genoemd in Nederlandse marketeer ontdekt Google Maps, ook zijn meegenomen in het overzicht van Nederkaart.nl.

    geplaatst op
  • die site van groenekaartkrommerijn is gemaakt door SWIS uit Leiden. Zij hebben ook de website Leiden op de Kaart gemaakt. Ik vind dat zij erg goede dingen maken en aangezien zij daar erg snel bij waren ook al veel ervaring hebben. Kijk maar eens op http://www.geostart.nl/

    geplaatst op
  • O.a. naar aanleiding van een eerdere discussie op Frankwatching over GM mashups: is het een idee om in 2007 de meest zinloze mashup te kiezen? Komt er misschien een goede discussie op gang over de zin en onzin van mashups in het algemeen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.