Internetadresboek met PIDY

4 december 2006, 23:28

Het Internet Adresboek leverde al het nodige voer tot discussie op. Vandaag ontving ik van de dienst een mail over de lancering van de PIDY, een soort van widget voor op je blog om al je adresinformatie uit je internetadresboek op je blog te tonen.

Of zoals ze zelf zeggen: “De Pidy is een nieuwe tool van Het Internet Adresboek. Hiermee is het mogelijk om je online identiteiten (zoals je Hyves, MySpace etc.) te beheren en te tonen op al je online profielen.” Een voorbeeld vind je op de PIDY blog.

Hartstikke leuk natuurlijk. Kek in flash, makkelijk te plaatsen, maar erg beperkt in customizing. Ik kan weliswaar aangeven welke adresinformatie ik wil tonen, maar ik kan geen kleurtje kiezen, vormpje kiezen of andere trucs uithalen om het geheel beter bij mijn blog te laten passen. En dat is toch wat ik wil. Verder vind ik de functionaliteit nog erg beperkt. MyBlogLog pakt dat wat beter aan. Wellicht een idee wat van die functionaliteiten te integreren in het Internet Adresboek?

Polle de Maagt
Independent digital media consultantWebsite

Hello. My name is Polle de Maagt and I am an independent digital / social media consultant based in Ghent, Belgium. I try to change companies to be more about acts and less about ads.

Categorie
Tags

9 Reacties

  arjanintveld

  Ik kan nog steeds geen enkel ander adres dan mijn e-mailadres toevoegen aan mijn internet adresboek. Bij alle andere krijg ik nog steeds foutmeldingen. Enig idee wat ik fout doe? Leuke functionaliteit, maar met het fancy design ziet het er op een professionele site wel wat onprofessioneel of zelfs knullig uit.


  5 december 2006 om 07:50
  Polle

  Raar, geen idee waar het probleem zit. Vlgs mij zijn er meer MFers die een volledig profiel hebben. Misschien zit er een Nijmegen-slot op de site 😛

  Ben het met je eens wat betreft design: wil ook meer kunnen customizen om het geheel wat natuurlijker te blenden. Hopen dat er naar ons geluisterd wordt.


  5 december 2006 om 10:16
  Wout Withagen

  Vreemd dat je je niet kunt aanmelden op Het Internet Adresboek Arjan, er zit wel een validatie op de adressen die je toevoegd. Wanneer je het goede adres invult zou er geen probleem moeten zijn. De huidige versie van de Pidy is eigenlijk nog een Beta versie. We werken aan een customizable versie Polle waarbij je de kleur en vorm zelf kunt bepalen 🙂

  We zijn ook bezig met de integratie van Flickr afbeeldingen etc. We wilden eerst afwachten of we positieve reactie zouden krijgen, dat is zeker het geval nu gaan we verder ontwikkelen.


  5 december 2006 om 12:38
  arjanintveld

  @ Wout: Geen idee hoe het kan, maar wat ik ook probeer, iedere keer als ik gegevens in heb gevoerd en op toevoegen klik kom ik op een blanco pagina. En dat is al vanaf het begin.


  5 december 2006 om 13:03
  Polle

  @Wout: heel goed! Ben erg benieuwd. Houd ons op de hoogte.


  5 december 2006 om 18:26
  Wout Withagen

  @Polle: Een kleine update, je kunt nu de volgorde van je adressen aanpassen. Werkt handig via drag & drop.


  11 december 2006 om 21:04
  Wout

  Dan zullen we extra snel met een nieuwe versie komen, misschien kun je je wensen toelichten onder het genot van een biertje ergens in Tilburg, daar woon ik ook. 😉


  11 december 2006 om 21:14
  Polle

  LOL, doen we dat. Check je mail 🙂

  Ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat Brabant toch echt het middelpunt van het internet is 😛


  11 december 2006 om 21:41
  carpinteyropib

  So good,2013 We all dream of have Jimmy Choo Wedges Shoes We can start with this, try different life.


  28 augustus 2013 om 20:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!