Esmee Denters nieuwe YouTube Idol?

Esmee Denters nieuwe YouTube Idol?
Pomme & Kelly werden ruim een half jaar geleden wereldberoemd met hun Google Idol playback act van Aretha Franklin's "Respect". Nu.nl, De Telegraaf, 3 FM, Webwereld en vele andere Nederlandse en internationale online en offline media besteedde aandacht aan de twee Google Idol sterren.

Het pas 18 jarige Nederlandse zangtalent Esmee Denters lijkt in de voetsporen te treden van Pomme & Kelly. Met haar webcam heeft ze inmiddels 39 video's live ingezongen, die in totaal meer dan 1,5 miljoen keer bekeken zijn op YouTube! Zowel op YouTube als MySpace groeit haar aantal fans snel. Haar live vertolking van Beyonce's Irreplaceable is tot nu het best bekeken met meer dan 100.000 views.

Bekijk d'r laatste video met haar versie van Monica's Angel of Mine:


Lees ook andere artikelen over Esmee Denters:
- Marie Digby nieuwste YouTube idol?
- Esmee Denters: 5 tips voor digitale wereldfaam

Geplaatst in

DelenEr zijn 108 reacties op dit artikel

 • Stuur maar door naar Henk-Jan. :-p

  geplaatst op
 • Zo, ik ben wakker; wat een talent!

  geplaatst op
 • Ik ben fan!! (en ook wakker) ;)

  geplaatst op
 • Iets leuks om de dag mee te beginnen...

  geplaatst op
 • Ik heb zo mijn twijfels dat Esmee echt Nederlands is. Haar accent is te Amerikaans, het zou een mooie marketing zet zijn om het Amerikaanse publiek te laten geloven dat dit blond harige meisje uit Nederland komt natuurlijk. Heb de domeinnamen er ook even op nagetrokken, .com is geregistreerd.. staat weinig op behalve wat fotootjes maar staat wel geregistreerd in NEW JERSEY, U.S.A.

  En come on.. een Nederland registreert zijn domeinnaam vrijwel zeker bij 'n Nederlands gevestigd bedrijf, toch?

  geplaatst op
 • Voor een 18 jarige is haar accent en haar woordkeuze inderdaad wel heel erg Amerikaans. Tenzij ze daar jarenlang gewoond heeft heb ik ook mijn twijfels over haar Nationaliteit. Dubbele Nationaliteit of wellicht dochter van de ambasadeur, wie zegt het ...?

  geplaatst op
 • Is het je dochter of wil je een van de eerste zijn met een blogje over haar opdat je later kan zeggen "Zie je wel..."?

  geplaatst op
 • Grappig. Ik ontving al een maand geleden een link via een anonieme online marketing mailinglist naar dit meisje. Heeft Paul die ook ontvangen en naar aanleiding hiervan dit artikel geschreven? Anyway, interessant is het wel, zou de muziekindustrie toehappen?

  geplaatst op
 • @Bas,

  Ik ben niet de eerste, die hierover blogt. Een aantal kleinere internationale blogs zoals The Utube blog, Daily Nuggets, Faitmile.com, Trapped in a box hebben er ook al een artikel over geschreven met titels als "The next YouTube Sensation" en "The next YouTube Idol".

  Veel van haar video's scoren op Youtube 4 sterren en ook de reacties (meestal > 400 per video) uit alle delen van de wereld zijn lovend. Ook de YouTube Honors spreken voor zich (voor de getoonde video):

  #19 - Most Viewed (This Week) - Music - All
  #8 - Most Viewed (This Week) - Music - English
  #3 - Top Rated (This Week) - All
  #2 - Top Rated (This Week) - Music - All
  #3 - Top Rated (This Week) - English
  #2 - Top Rated (This Week) - Music - English
  #14 - Top Rated (This Month) - Music - All
  #14 - Top Rated (This Month) - Music - English
  #3 - Most Discussed (This Week) - Music - All
  #3 - Most Discussed (This Week) - Music - English
  #47 - Top Favorites (This Week) - All
  #14 - Top Favorites (This Week) - Music - All
  #39 - Top Favorites (This Week) - English
  #10 - Top Favorites (This Week) - Music - English

  Note: Het is niet mijn dochter, ben zelf 29; Do the math ;-)

  geplaatst op
 • Duidelijk een Amerikaans accent, maarja mijn dochter van 7 knauwt ook Amerikaans, ondanks twee Nederlandse ouders. International School. Spreekt ook Frans met een Afrikaans accent, zang talent is beduidend minder :-)

  geplaatst op
 • Tevens haalde de video YouTube's Most Watched (Today) wat voor een Nederlandse YouTube video redelijk uniek is.

  geplaatst op
 • Mooi gezongen Esmee! Je bent mijn YouTube Idol, :-)

  geplaatst op
 • Carl, liet net deze case ook zien in zijn presentatie op Marketing3. Leuk!

  geplaatst op
 • @ ernstvdploeg donderdag 30 november 2006, 11:06

  Voor een 18 jarige is haar accent en haar woordkeuze inderdaad wel heel erg Amerikaans. Tenzij ze daar jarenlang gewoond heeft heb ik ook mijn twijfels over haar Nationaliteit. Dubbele Nationaliteit of wellicht dochter van de ambasadeur, wie zegt het ...?

  Uhm "haar woordkeuze is Amerikaans" ze zingt een liedje,,, songtekst weet je wel,,, is niet haar woord keuze ernst.
  verder mooie meid en ben benieuwd of t live ook zo goed klinkt.

  geplaatst op
 • Waarom zou iemand van 18 niet met een "Amerikaan accent" kunnen zingen?
  Dat jullie oude knarren moeite hebben met de Engelse uitspraak, tjah.
  --
  Waarom zou je een meisje bij het Amerikaans publiek willen marketen als een Nederlands meisje die live nummers in zingt op een webcam? "Kijk hier is de cd van Esmee, maar ze is stiekem toch Amerikaans" ofzo? Alsof zoiets uberhaupt een marketing actie is. Youtube is een platform voor user generated content en (liever) niet een platform waar jullie gratis je, vaak mislukte, pogingen tot "viral marketing" op kwijt kunnen.

  geplaatst op
 • Jaggle heeft er vandaag ook een artikel aan gewijd.

  geplaatst op
 • Goede stem, kan wat mee bereikt worden...
  Maar haar 'attitude'... verschrikkelijk. In het Engels; 'kijk mij het kleine Nederland (wat niemand kent, ahum) op de kaart zetten' of 'je gelooft bijna niet dat ik 18 ben'. Dream on kleuter, reken er maar op dat ons land wel degelijk wereldwijde bekendheid geniet, en idd qua gedrag zou ik niet denken dat je ál 18 bent.
  Sleutel daar nog aan, houd op met die stemdraaiinkjes tijdens het zingen én het kan nog best wat worden.

  geplaatst op
 • @ JW,

  Je commentaar is al even oppervlakkig als je initialen. Klik maar een beetje verder rond en je zal uiteindelijk begrijpen wat ik bedoel.

  Ernst

  geplaatst op
 • @ ernst,

  gelukkig kom jij met een stukje diepgang. Wat in den vredesnaam bedoel je?
  Ben wel met jou eens dat JW beter had kunnen opletten/lezen, qua commentaar. Haar gesproken filmpje is uiteraard waar jij op doelt, itt een liedje zoals JW suggereert. En JW, ze zingt live...

  geplaatst op
 • Heren, zullen we het een beetje gezellig houden? Thx!

  geplaatst op
 • Navraag bij "Sound Officials" (zie filmpje op haar MySpace) leert dat Sound Officials enige tijd geleden in contact zijn gekomen met Esmée Denters. Esmee is een hele leuke en spontane meid van 18, afkomstig uit de buurt van Arnhem. Ze heeft een bijzonder vocaal talent zoals u waarschijnlijk inmiddels heeft kunnen horen. Echt een inspirerend individu dat op de leeftijd van 18 nu al vol zit met ambities. En bovendien zit ze boordevol humor!"

  "Op dit moment is Esmée bezig met het belopen van het 'artiesten ontwikkelingstraject' van Sound Officials. Dit is een uitgebreide één-op-één talent begeleiding waarbij er aandacht wordt besteedt aan het totaal pakket. Denk hierbij aan zang (coaching), dans, songwriten, presentatie, uitvoering en 'last but not least' media training. Daarnaast wordt in het traject haar profilering (muziek genre, imago en marketing) gevormd en vastgesteld.

  Al met al; Er wordt nu dus hard gewerkt met Esmée aan haar carriere en succes in het artiestenschap. In de nabije toekomst kunt u een vorm van een videoblog verwachten over deze onderwerpen en meer"

  Een ander bookingsbureau EYE4Dance had ook al een oproep in de comments gedaan om 'Ez May' verder te helpen."

  Dus helaas voor Henk Jan ...

  geplaatst op
 • Volgens mij is ze wel Nederlands..
  Esmee heeft al eerder meegedaan op http://www.talentscout.nl van Henk-Jan , maar
  daar is ze niet 'doorgebroken', op Youtube wel! She deserves it!

  geplaatst op
 • @Demi
  Is dit haar profile op Talentscout?

  geplaatst op
 • Heel goed Paul - Sherlock- van Veenendaal!
  En eerlijk gezegd verbaast het me niets dat ze uit de buurt van Arnhem komt ;-)

  Als je gelijk hebt Demi, dan zou dit verhaal nog interessanter zijn!

  geplaatst op
 • @Paul
  Als het goed is wel ja!

  Vergelijk de demo's op talentscout.nl eens met haar
  video's op youtube.One and the same person, naar mijn mening.

  En als ik gelijk heb, dan ben ik al 'fan' van haar sinds talentscout.nl =D!

  geplaatst op
 • inmiddels zijn Pomme en Kelly uitgezonden in meer dan 20 landen op National TV en was hun
  R E S P E C T o.a. te zien op CNN, Fox News, CBS. SethGoddin wijdde zelfs een artikel aan deze twee Hollandse wereldveroveraars. Hun website en filmpje werd inmiddels meer dan 2 miljoen keer bezocht, ondanks het feit dat er nog slechts 1 filmpje (van de oorsponkelijke 14) op staat. Internet is grenzenloos.

  geplaatst op
 • 3FM DJ Coen Swijnenberg heeft vandaag eindelijk Esmee Denters in zijn Coen & Sander Show aan de telefoon weten te krijgen.

  Daarin vertelt ze o.a. dat ze mee heeft gedaan aan Popstars the Rivals (na de eerste ronde er al uit), binnenkort ook bij Caz! in de uitzending komt en ze verschillende aanbiedingen van platenmaatschappijen heeft gekregen.

  Binnenkort terug te luisteren op deze url

  Ook SBS Shownieuws, Zattemaddamen, NLpop blog, Pink Bullets, IN10, Moefs en Zeenz hebben er aandacht/een artikel aan gewijd.

  geplaatst op
 • echt ze is geweldig, ik luister de hele dag naar haar, haar stem heeft zo veel soul, niet normaal gewoon, zodra haar cd uitkomt of zo iets ben ik de eerste die er 1 koopt!! zeker weten, wat een heerlijk mens is dat en ze ziet er ook nog ongeloofelijk lekker uit!! zet hem op esmee, ga zo door!!

  geplaatst op
 • mm.. ze kan in ieder geval wel nederlands, ze was in shownieuws te zien en daar zei ze dat t leuk was als ze in amerika kon beginnen ofzo.

  geplaatst op
 • 1. Ze is gewoon Nederlandse . Punt
  2. Om kippenvel van te krijgen ; zo mooi ..

  geplaatst op
 • hoi esmee, ik vind je een kanjer.

  groetjes wilma (wil)

  geplaatst op
 • hey esmee,

  nooit gedacht van jou!!
  echt goed gezongen!!
  wordt over 3 weken de hele vakantie zingen :P

  Groetjes Joeri

  geplaatst op
 • Mensen ze is écht nederlands...ze woont in Arnhem en is 18 jaar..

  Ze zit zelfs op hyves...en haar zus zingt trouwens ook geweldig!

  GreetZ

  ChicQo Lorindo

  geplaatst op
 • Mooie stem. Hopelijk breng je ooit nog wat CD's uit!
  you go girl!

  geplaatst op
 • ze is wel echt nederlands hoor!:

  http://forum.ellegirl.nl/showthread.php?t=273021&page=1&pp=15

  (topic op het Elle-girl forum gestart door haarzelf..)

  geplaatst op
 • Ha....
  Ik vond net wat filmpjes van haar op youtube...
  ging dus ff googlen en vond dit!!! :)
  zij kan geweldig zinge!!!
  Veel suc6 dr mee...
  ik ben nu al fan !;)

  grtz
  Moow

  geplaatst op
 • Ze was vanavond te gast bij Het Land van Maas en Geel op Talpa TV. Ze is inderdaad geweldig!!

  geplaatst op
 • De laatste dagen komen nogal wat bezoekers vanuit de zoekmachines naar MF! met de zoekopdracht "Esmee Denters" blijkt uit de Onestat statistieken:

  10 dec: 80
  11 dec: 59
  12 dec: 39
  13 dec: 218
  14 dec: 53

  geplaatst op
 • Hardstikke goed Esmeee!!!

  En iedereen maar denken dat je hardstikke amerikaans bent ;)
  Oosterbeekie! :P Op naar een platencontract!

  Kuszz

  geplaatst op
 • Kijk voor de aardigheid ook eens naar de positie van Esmee in de long tail van search!

  geplaatst op
 • Dit is Esmee bij 3fm en je hoort haar nederlands praten :)

  geplaatst op
 • Met inmiddels 8815 abonnees op haar YouTube channel staat Esmee op plek #36 van Most Subscribed (All Time)

  #1 (All Time) is Lonelygirl15 met 70278 abonnees

  geplaatst op
 • Esmee Denters heeft de voorpagina van YouTube gehaald:  De video "another original Esmée Song : Anything is possible", geplaatst op 25 december, is bijna een kwart miljoen (236.266) keer bekeken.

  geplaatst op
 • Wooooow !
  Ik zag je net op sbs 6 ik zat gewoon te trillen:D
  Ik dacht jemig das mijn nichtje !
  Echt ik ben echt zoo blij voor je !!
  Ik heb het altijd geweten!

  dikke kus mariella

  geplaatst op
 • Ze heeft echt een stem van een engeltje..nou als er een cd uit komt dan lig ik voor de winkel ..:P..

  geplaatst op
 • Dit bericht is voor Chris...Esmee is Nederlands, kijk maar eens op youtube.com daar staat een interview in het programma van Geel en Maasland....het irriteert me echt MATELOOS wanneer mensen zo negatief zijn als jij...vreselijk!
  ESMEE KEEP IT UP GIRL!!! Misschien iemand die het een keer gaat maken in de USA!!!

  geplaatst op
 • Zie net dat ze afgelopen het op 1 na meest bekeken clipje heeft met 1.003.875 views... Niet slecht..

  geplaatst op
 • Woww,, Ik wou dat ik zo goed kon zingen.
  Ze is echt super,
  En bijna iedereen heeft het over haar :p
  Ik ben best jaloers op haar,
  Mjaa, iedereen heeft een talent
  Zelfs ik!
  Alleen die van mij is niet echt ontdekt
  misschien moet ik het ookmaar op Youtube zetten :d

  geplaatst op
 • Niet mijn favoriete genre maar deze kan er ook wat van!

  geplaatst op
 • Ik geloof er niets van dat deze meid een hollandse is. En met mij velen, daarom stel ik voor dat ze het tegendeel maar eens moet bewijzen. Als ze dat nou eens doet is ze gelijk van het geklets af, eigenlijk willen we het gewoon wel es weten
  Dus lieverd RU4REAL?????

  geplaatst op
 • @Wessel. Ze is zo Nederlands als het maar zijn kan! Bekijk dit interview met Esmee Denters maar eens.

  geplaatst op
 • heeyy..

  ze is echt goed..
  en van dat gezeur over haar accent word ik echt gek.. ik heb op een andere site een filmpje gezien waarin ze zichzelf voorstelt en ze spreekt inderdaad heel goed engels met een amerikaans accent, maar als ze haar naam zegt hoor je echt wel goed dat ze gewoon op en top nederlands is.. dus hou er nu eens over op..

  voor de rest wil ik zeggen dat ze echt geweldig is en hoop dat ze snel met een single/album in de hitlijsten komt!!

  groetjes sylvana

  geplaatst op
 • Het gaat goed met Esmee! Ik lees net op Esmeezone.com dat Esmee een ontmoeting heeft gehad met producer Ryan Leslie, bekend van o.a. Britney Spears, Cassie en Beyonce!

  geplaatst op
 • http://www.coenswijnenberg.nl/page/log/42729/Esmee+Denters/#comments
  okee, hebben jullie nou nog steeds twijfels of dit "meisje" echt in nl woont, ik heb nog nooit een amerikaan zo vloeiend nederlands horen spreken hoor

  geplaatst op
 • Wayooo ..

  Jij bent gwnn te ghoedd voor woordenn ..

  Egtt waar dit meen ik ,,

  Je bentt egt goed ..

  Complimentjee vam mij .

  geplaatst op
 • hi girl. first i have to say that i dont can write good inglish, because i m from albanian.
  If i saw the video, i was so fascinated about your voice. I dont cant belive it, that your arent famous. What i want to say it, that you are a great girl and you have anythint, that i like on you and i wish you i good day i pleace sing the song "unbreak my heart" from Toni Braxton. tung

  geplaatst op
 • Ze gaat echt de hele wereld rond die Esmee :).. heel goed omtehoren...;)..

  Go Esmee

  geplaatst op
 • Het gaat zeer voortvarend met de carrière van Esmée Denters. Nlpop.blog.nl meldt dat er plannen zijn voor een real life soap rondom Esmée in de Verenigde Staten. Verder meldt ze in een video update, dat ze gisteren naar de VS is gevlogen om daar gedurende 10 dagen een plaat op te nemen samen met talrijke muzikale genieën.

  Helaas voor de fans een groot nadeel: tien dagen geen nieuw YouTube-filmpje van Esmée. Meer nieuws vind je op EsmeeZone.

  geplaatst op
 • Op Youtube staat een leuk filmpje van 2 fans die Esmee verwelkomen in America op JFK airport in New York!

  geplaatst op
 • Ik vind het echt onwijs goed van je ! je bent een kanjer van een meid! zonder zanglessen, ben helemaal weg van je, je nummer die je zelf geschreven heb , zing ik helemaal mee ! xxx

  geplaatst op
 • BAM! Ze is vet.

  geplaatst op
 • Bij EénVandaag was gisteren een leuke reportage te zien over Esmée Denters! De uitzending is hier terug te bekijken.

  geplaatst op
 • Hee Esmee !!

  Je kunt goed zingen
  je wordt later vast en zeker een groot idool :D;)
  ik wens je veel succes

  Groetjes Pleuni

  geplaatst op
 • Youre great I saw you on the news big luck with your carreer:D

  geplaatst op
 • Esmée is vanavond te zien bij "De wereld draait door"!! Kijken dus…

  geplaatst op
 • Hoi Esmee,

  Ik zag je net bij de wereld draait door....je stem is idd geweldig, en ik vind t knap dat je a cappela zo goed zingt....
  Maar omdat je nou toevallig in amerika ook "ontdekt" bent, moet je niet gelijk denken dat je alles bent, want je kwam toch wel erg arrogant over, alsof je al jaren meedraait en bovenaan staat in de muziekwereld, en ook al heb je een super goede stem, en is er een kans dat je daar wel komt...zo ver ben je nog lang niet...
  Enige tip...blijf met beide benen op de grond, in plaats van gelijk zo veel te zelfverzekerd gaan doen....

  geplaatst op
 • ik vind haar geweldig,heeft een prachtige stem en ze heeft ook nog eens een hele leuke zus!veel plezier in amerika esmee

  geplaatst op
 • hallo esmee je bent echt super geweldig met je stem kreeg er kippevel van je breekt 100% door in het buitenland ik gun je ook niks anders dan dat ga zo door en de wereld zal echt veroverd zijn met jou warme klanken je hebt echt totaal alles in je en hoe jij zingt de warme soul klank is wat ze zoeken een blanke met een stem van een donkere persoon dus zet em op meid en mocht het zijn dat er een cd of hopelijk voor jou meerdere cd''s dan koop ik die zeker je stem is nu voor mij al platina vr.gr. adrie

  geplaatst op
 • Wauw, Esmee wat kun jij zingen zeg echt geweldig (platencontract)
  In een woord super!

  Groetjes Eunice.

  geplaatst op
 • Je bent een talent hoor, petje af voor je!! Ik heb het stille vermoeden dat je leventje drastisch zal veranderen. Ik zag je op tv bij De Wereld Draait Door, en Koos zei dat je langs Henk-Jan Smit was geslopen. Nou terecht hoor, ik ben benieuwd wat je volgende stappen zullen zijn, want ik hou je zeker in de gaten !!!

  Hans, muziekliefhebber

  geplaatst op
 • Eindelijk een echte superster!!!!

  geplaatst op
 • Nu.nl:

  YouTube-ster voor platencontract naar VS

  Uitgegeven: 3 maart 2007 16:29
  Laatst gewijzigd: 3 maart 2007 20:31

  RIJSWIJK - Op internet is Esmée Denters al wereldberoemd. De 18-jarige Gelderse vliegt maandag naar de Verenigde Staten om een platencontract in de wacht te slepen.

  Volgens haar manager Jonathan is het echter niet zeker dat Esmée ook daadwerkelijk een contract ondertekent. "Haar fanbase op internet is zo groot dat we misschien wel zelf een album gaan produceren."

  Esmée Denters deed in 2005 mee aan het televisieprogramma Popstars - The Rivals. Daar werd ze al in de eerste auditieronde uitgeschakeld. Toch gaf de Oosterbeekse niet op. Ze nam met de webcam een nummer op en plaatste de video vijf maanden geleden op YouTube.

  Pink
  "Esmée wilde kijken hoe ver ze kon komen. Haar filmpje van het nummer 'Anything is possible' werd in drie dagen bekeken door 1,3 miljoen mensen. Toen is het succes begonnen", aldus haar manager.

  Ze verzamelde zoveel fans op het internet dat het ook de platenmaatschappij is opgevallen. Maandag vliegt de tienerster met haar manager naar Philadelphia, om met verschillende maatschappijen en producers te praten over een contract. Daarnaast gaat Denters een opname maken met producer Billy Men, die onder anderen met wereldster Pink werkt.

  Spanning
  "We zitten nu in de tweede fase van de besprekingen en hopen op een zo goed mogelijke deal voor Esmée. Alle opties zijn nog open, ook de mogelijkheid dat we alles zelf gaan doen is aanwezig. Ze heeft gezonde spanning, maar het is een nuchtere meid. Esmée weet dat dit heel speciaal is maar ze neemt haar succes ook met een korreltje zout want het kan zo weer over zijn."

  geplaatst op
 • Volkskrant:

  YouTubeclipjes bezorgen 18-jarige bliksemcarrière

  AMSTERDAM - 8,5 miljoen youtubers en 12 platenmaatschappijen hebben interesse in de muziek van de 18-jarige Esmee Denters uit Zevenaar, dankzij de 'karaokeclipjes' die zij op internet plaatste.

  ‘Een heel leuk begin van een carrière’, zegt Esmee Denters met gevoel voor understatement. ‘Maar ik zit ’m nog best te knijpen hoor.’ In nog geen vijf maanden zijn haar ‘karaoke-clipjes’, zoals ze het zelf noemt, 8,5 miljoen keer bekeken op de interactieve website Youtube.

  En werd ze door meerdere grote platenmaatschappijen in Amerika uitgenodigd om te komen praten over een contract. Nam ze een plaat op met Destiny’s Child-zangeres Kelly Rowland. Vloog ze naar Zweden om een eigen nummer op te nemen met Macho Psycho, producer van onder anderen popster Pink. En trad ze in Los Angeles op bij een diner van People Magazine, Amerika’s grootste celebrity-glossy. ‘Het was mijn eerste keer. Ik had nog nooit opgetreden.’

  Bekendheid in VS
  Vijf maanden geleden plaatste de 18-jarige Denters haar eerste filmpje op de site, ‘thuis opgenomen met de webcam van mijn zus’. Nu staan er van haar al meer dan veertig op youtube: covers van artiesten als Beyoncé, John Legend, Mary J. Blige, en wat zelfgeschreven nummers.

  Ze trok zo veel aandacht dat ze via de site een manager in de VS kreeg. Begin februari vloog ze er voor het eerst naartoe. ‘Ik heb met zeker twaalf maatschappijen gesproken. Het waren heel positieve gesprekken.’ Hun enthousiasme weet ze nuchter te verklaren: ‘Zij hoeven niet zoveel meer te doen. Door youtube kennen veel mensen mij al.’

  Wat succesvolle professionele Nederlandse artiesten als Ilse de Lange en Anouk met grote moeite voor elkaar kregen, deed Denters in een paar maanden: veel bekendheid in de Verenigde Staten. ‘Misschien is het wel moeilijker als je in Nederland begint. Door dat Youtube-gebeuren begin je eigenlijk meteen al daar’, zegt Denters.

  Wereldwijd staat ze op Youtube op de 20ste plaats met de meeste ‘subscribers’, kijkers die zich registreren bij haar clips. Op de site Myspace, ‘maar dat is gewoon voor vrienden’, had ze gisteren 10344 friends. Sinds twee maanden heeft ze een fansite, opgericht door mensen die ze niet kent.

  Geen karaokeplaat
  Het doorstoten vanaf sites als Myspace en Youtube naar een professionele carrière was tot nu toe voorbehouden aan een handvol buitenlandse acts, zoals de Britse The Arctic Monkeys vorig jaar en onlangs Lilly Allen.

  Dat Denters een plaat gaat uitbrengen, is zeker maar wanneer en met wie, daarover wil ze zich niet uitlaten. Ze bezint zich nog, samen met advocaten, op een contract. ‘Het is natuurlijk nu een hype, en ik wil niet zomaar een karaokeplaat maken ofzo. Het moet echt goed worden.’ Haar grootste zorg is vooral: nieuwe nummers schrijven. Want dat heeft ze nog nooit gedaan. Net zoals ze nooit zangles heeft gevolgd. ‘Als het niet lukt, dan ben ik al heel gelukkig dat ik dit heb gedaan: liedjes zingen en met Kelly Rowland een plaat opnemen.’

  Inmiddels gaat Denters’ succes zo ver dat zijzelf al wordt gecoverd op youtube. Ook hebben andere mensen videoclips gemaakt bij haar liedjes, en zijn er compilaties van haar versie van John Legends Save room.

  En dat terwijl het allemaal heel klein begon. ‘Ik vertelde mijn vrienden dat ik liedjes op youtube had gezet. En dan wordt het opgepikt.’ Dat komt ook door de manier waarop je het filmpje ‘post’, zegt ze: ‘Je schrijft er bijvoorbeeld bij ‘‘Me singing Beyoncé’’. Als mensen naar Beyoncé zoeken, vinden ze dan ook mijn clipje.’

  Fans
  Belangrijk is dat je alles in het Engels doet. Denters beheerst het, te horen aan haar boodschappen aan haar fans, vloeiend. ‘Als mensen op hun site weer een link naar jouw clipjes zetten, dan gaat het heel snel.’

  In Nederland én daarbuiten heeft ze vele fans. Toen ze naar de VS vloog, stonden er bij een tussenstop in New York twee fans te wachten met een spandoek: Esmee we love you. ‘Dat was heel gek. Ik had alleen op mijn site gezegd dat ik naar Amerika ging, niet waarheen. Ze hebben gewoon gegokt waar en welke vlucht.’

  Met haar studie maatschappelijk werk is ze inmiddels gestopt. Tot onvrede van haar moeder. Die vond het maar niks dat ze ‘voor zoiets’ haar studie opzij wilde zetten. Maar, vertelt Denters, ze ging mee naar de VS, en ‘nu begrijpt ze het wel.’

  Zelf is Denters ook beducht voor de aandacht. Zo kreeg ze in Amerika ook een reality soap aangeboden. Maar dat houdt ze af: ‘Best leuk als ze optredens gaan filmen, maar eigenlijk wil ik helemaal niet dat mijn privéleven de hele tijd gefilmd wordt. Dat vind ik zo Amerikaans.’

  Hoeveel optredens er gepland staan? ‘Ik heb nog nooit opgetreden’, verrast Denters. ‘Of nou ja, één keer dan, in Amerika.’

  geplaatst op
 • Op Reuters staat ook nog een interessant artikel over Esmée Denters. Esmée's producer/manager in de VS is Billy Mann. En voor de vroege vogels, Esmée is maandagmorgen op TV bij Goedemorgen Nederland.

  geplaatst op
 • Een top talent!! Lekker door zetten dan wordt en een top artist en een bekend pop idol!GA zo door

  geplaatst op
 • WAT KAN ZIJ KK GOED ZINGEN !!
  ZE HEEFT EEN KEI GAAVE STEM!
  XX

  geplaatst op
 • Zei wordt echt de een mega ster :D heb ik alle vertouwen in:P

  Provincie genoot ga zo door :D

  geplaatst op
 • TV, nieuws sites, kranten, cartoons, magazines, radio en blogs hebben al de nodige aandacht aan haar besteed, een overzicht:

  TV: Land van Maas & Waal (English subtitles), DWDD (English subtitles), Journaal op 3 (English subtitles) en Een Vandaag (English subtitles), SBS Shownieuws, Goedemorgen Nederland (English subtitles)

  Nieuws sites: Emerce, Reuters, RTL Nieuws, Elsevier, NOS Headlines, Nu.nl, Fok Nieuws

  Kranten: NRC Next, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Gelderlander, Brabants Dagblad, SPITS!, Stentor, NRC Handelsblad, Dagblad de Limburger, Provinciale Zeeuwse Courant, Twentse Courant Tubantia, Leeuwarder Courant, Leidsch Dagblad, Rotterdams Dagblad

  Magazines: Frontcover BillBoard Magazine (zie cover)

  Blogs: Marketingfacts, Moefz, Jaggle, Bright, ZatteVrienden, zie verder Technorati

  Radio: Radio Online, Radio 3FM, Caz

  Cartoons: Fokke & Sukke

  Optredens: People Magazine, Los Angeles

  Fansites: Esmee Denters Hyves, Esmee Zone, EsmeeDenters.org, Esmee Denters Fanspace, Esmee Fanclub NYC

  Fan remixen/videoclips: Esmee Scratch remix, So Simple (Remix), Listen (Heart Version), Karaoke versie, Valentine remix

  Videoclip mashups: Esmee & Musiq Just Friends, Esmee & Mime Torn, Esmee & Alicia Keys, Esmee & Chris Brown, Esmee & Gnarles Barkley, Esmee & Monica, Esmee & Thugz Mansion Duo

  Portret: Esmee Denters's Portrait

  Dedication video's: Esmée Denters Dedication Video, Esmee Denters Tribute, Esmee Denters Slideshow, Video Tribute, Video for Esmee, Tribute to a upcoming star

  Eigen Sites/Profielen: Esmee Music, MySpace, YouTube

  geplaatst op
 • Da's een mooi overzicht dat je hebt gemaakt Paul!

  Wellicht al gezien maar als zelfs Fokke & Sukke cartoons over je maken dan ben je toch wel definief doorgebroken ;-)  Btw, vandaag weer een Fokke & Sukke over Esmee in de NRC Next!

  geplaatst op
 • Dames en Heren,

  Ze zingt niet het is play-backen des al niettermin toch erg goed gedaan hoor.

  Eveline

  geplaatst op
 • Eveline, ze zingt wel degelijk mee... Playbacken doet ze in ieder geval niet. Voor wie tijd over heeft: ze is recentelijk in de Wereld Draait Door geweest, waar ze a capella gezongen heeft.

  geplaatst op
 • Vanochtend in NRC Next weer een cartoon van Fokke & Sukke over Esmee Denters: "Fokke & Sukke zitten al jaren op internet" Fokke: "Ja, die Esmee lijkt wel een leuk meisje van 18" Sukke: "... maar in real life is het natuurlijk een 55-trucker uit Groningen"

  Ook was Esmee vanochtend te zien bij Goedemorgen Nederland.

  geplaatst op
 • wooohhww,,
  esmée gaat echt wereldberoemd worden...
  doe zoo voort esmée!!

  geplaatst op
 • Pink Bullets maakt melding van een nieuw filmpje van Esmee Denters op YouTube. In een studio zingt zij een cover van Alicia Keys: How come you dont call me??.

  geplaatst op
 • Hallo Esmee,

  Ik ben van Kidsweek en Kidsweek Junior. We zouden graag een interview met je doen. Wat is jouw contactadres (management)?

  Groet,

  Anneke

  geplaatst op
 • heey,,
  ik las ff de eerste comments ik zal ff uitsluitsel geven.
  Ze komt uit oosterbeek, er word ook weleens gezegd uit Zevenaar, omdat dit de enigste plaats
  is in de buurt waar een Familie Denters in het telefoonboek staat maar dit klopt niet, Ze komt gewoon uit Oosterbeek, naar wat ik weet is ze er pas naar toe verhuisd met haar moeder.
  ook is ze naar mijn weten volledig nederlands maar praat echt heel goed engels, ik meen dat ze les heeft gehad van mijn lerares engels op het rhedens (college) Rozendaal/arnhem, die tegenwoordig op het liemerscollege werkt ( annelies van Manen) . maar Esmée alle geluk toegewenst op haar road to fame, laat tenminste iemand gewoon eens een lucky-change krijgen dacht ik zo. haar stem is prachtig, en ze ziet er nog ook eens zeer goed uit nou wat wil je nog meer.

  geplaatst op
 • zo ik ben ook echt fan..
  ze kan zo mooi zingen..
  ik vind je geweldig echt !
  xxx

  geplaatst op
 • waaaaawh. echt een talentje!
  succes nog verder..

  geplaatst op
 • Esmee Denters maakt in haar nieuwste video haar officiële site bekend Iamesmee.com en vertelt tevens haar verhaal tot nu toe.

  geplaatst op
 • Chris vuile hater! Je ziet haar toch nederlands praten op de talkshows

  geplaatst op
 • Na 2 filmpjes, "Esmee" en "Update my story", waarin ze laat zien wat haar het afgelopen is overkomen, is Esmee Denters weer terug voor de webcam met een nummer van James Morrison.

  geplaatst op
 • In haar laatste video zingt ze samen met niemand minder dan Justin Timberlake op piano en achtergrond zang! Vergeet niet het einde van het filmpje te bekijken.

  geplaatst op
 • Hoi Esmee,

  Hier even een kribbel van zomaar een griet die voorbij wandelt omdat ze het een en ander over je gehoord heeft.
  Mijn complimenten! Leuk dat dit je overkomt, doe Justin de groeten van mij.

  En dan nu even naar al diegene die denken dat ze negatief commentaar moeten geven (in plaats van kritiek waar Esmee iets mee kan!)
  Doet nationaliteit ertoe?
  Gaat het hier niet gewoon om een prachtstem die zich alleen nog maar ontwikkelen kan in de toekomst? Jezelf al eens beluisterd, terwijl je vals mee blèrt met de radio???

  Mensen, geniet er gewoon van..........de groetjes,

  Jessica.

  geplaatst op
 • Esmee Denters bij Jensen! afgelopen maandag 4 juni

  geplaatst op
 • vind er dus echt niks aan. Waarom altijd dat hohoho aaahhhaaahhhaaahhh en die enorm domme mariah carey achtige geluidjes. Gewoon zingen en geen toonladders produceren.

  Qua zang (dus zonder al die overdreven toonladderige uithalen) is het een aardig liedje, maar ze haalt het absoluut niet bij de internationale (en nationale - lees Trijntje, Anouk, ...) gevestigde orde.

  Maar; ieder zijn smaak.

  geplaatst op
 • Nu.nl heeft een kort verslag over de show van Esmee in de Amsterdam Arena.

  geplaatst op
 • Ernst-Jan Pfauth van Spotlight Effect weet te melden dat Esmee Denters binnenkort te zien is een in commercial voor Time Warner.

  geplaatst op
 • Hier een video van het allereerste optreden van Esmee Denters in Zaandam op 15 juni. Wat een stem!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.