• Mobile
  wordt gesponsord door

Rabobank introduceert Rabo Mobiel

Rabobank introduceert Rabo Mobiel

Rabobank introduceert Rabo MobielDe Rabobank komt deze week met Rabo Mobiel en is daarmee volgens eigen zeggen de eerste Europese bank met mobielbankieren en voordelig bellen ineen.

Volgens het persbericht wil de Rabobank daarmee de chipknip en de pinpas gaan vervangen door de mobiele telefoon. De bank heeft daartoe zelf een belbedrijf opgetuigd, dat komende woensdag operationeel wordt. Rabo Mobiel richt zich in beginsel op 2,6 miljoen internetbankierende klanten van de Rabobank. Ook zullen er diverse producten en diensten specifiek voor het midden- en kleinbedrijf worden ontwikkeld.

“De mobiele telefoon is de portemonnee van morgen. Wij zijn er zeker van dat binnen afzienbare tijd het merendeel van de betalingen via de mobiele telefoon loopt”, zei Rabobank-bestuurder Piet Moerland gisteren bij de presentatie van de nieuwe betaalmethode. “De vraag is niet of het gebeurt, maar hoe snel”, aldus Moerland. “Want de technologie is inmiddels zo verder gevorderd dat je van een mobiele telefoon een veilig betaalinstrument kunt maken.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Hebben ze nou echt niks geleerd van het iDeal debakel? Elke bank z’n eigen standaard die vervolgens met lijm en plakband aan elkaar moeten worden geknoopt. Kan niemand op het idee komen om eens met z’n allen bij elkaar te komen en deze keers eens vanuit de consument te denken.

  Verder is het goed dat iemand het in ieder geval serieus neemt en vooruit kan kijken.

  geplaatst op
 • Ik zit hier al lang op te wachten en moedig elke innovatie aan op dit gebied. Penetratie van mobiel is 100% en het is idd een kwestie van tijd voordat men overgaat op mobiel internet met bijbehorende extra's als mobiel betalen. Kan ik eindelijk mijn rabo "rekenmachine" thuis laten en postbank klanten kunnen hun papiertjes met codes naar het oud papier brengen.

  geplaatst op
 • Prima ontwikkeling. Het zal best dat de startup fase wat moeizaam zal gaan verlopen en dat er misschien eerst meerdere standaarden zullen ontstaan, maar uiteindelijk zal kan dit uitgroeien tot een heel mooi (en gestandaardiseerd) betaalsysteem volgens mij. Er zal toch iemand als eerste iets dergelijks moeten durven toepassen...

  geplaatst op
 • Al in 2003 heeft de overheid de wens uitgesproken om tot interoperabele standaard te komen voor mobiel betalingsverkeer. Destijds onder leiding van de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) en Interpay. Door de tegengestelde belangen van telco's, banken, retailers en Interpay is er ruimte blijven bestaan voor initiatieven als deze. Een gemiste kans in mijn ogen want selectieve dienstverlening levert in het algemeen minder gebruikers op en zal wellicht ook op weerstand stuiten it de markt. De Rabobank zal wederom kennismaken met het moeilijk te veranderen gedrag van de consument. Kijk naar de matige resultaten die men heeft geboekt via IMode. Los van het initiatief wat ik zeer te prijzen vindt heb ik dusl vraagtekens bij het solistische optreden van de Rabobank.

  geplaatst op
 • Voor de geschiedschrijving. Zo'n vier a vijf jaar geleden heeft de Postbank ism Telfort een poging gedaan om mobiel bankieren te introduceren met 50.000 mobieltjes.

  geplaatst op
 • Eindelijk! Heb er toevallig vandaag iets op mijn weblog over geschreven. Mobiel betalen wordt de toekomst. Of er nu verschillende standaards en initiatieven komen, het maakt niet uit. Als het begin er maar is. De toekomst zorgt wel voor een natuurlijke selectie want uiteindelijk beslist de consument. Life is one big idea.

  geplaatst op
 • Whehehe, dit wist ik al 3 weken. Ik heb gefigureerd in de commercial hierover (nog niet uit geloof ik), en moest ABSOLUUT GEHEIMHOUDEN! Nou ja, da's dus gelukt. ;) De commercial is zoals altijd weer starring Jochem de Bruijn, al doet Ubachs deze keer leuk twéé klanten combineren. Maar daar mag ik vast nog niks over vertellen...

  geplaatst op
 • Aanvullend op de posting: Details over de toestellen e.d. zijn vandaag op de site van Rabo gezet.

  @Toeps: Het was al veel langer bekend dat Rabo hier mee zou komen, alleen de details zijn nu dus bekend. Wel grappig om te zien dat jij dus zowel in de AbnAmro commercial als in de Rabobank-commercial voorkomt. What's next? Welk geheimpje kun je hier wel delen ;-)

  geplaatst op
 • @Erik: Euw, ik kon er niks over vinden op internet. :P Mja, figuranten komen overal in voor. Het ene moment lig je half dood te gaan in Onderweg naar Morgen, de volgende week ben je lijk in Baantjer.

  Maarre, als de commercial uit is, dan zie je het wel. (Wanneer komt die eigenlijk uit? Ik denk morgen?)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.