E-mailmarketing Onderzoek 2006

E-mailmarketing Onderzoek 2006

E-mailmarketing Onderzoek 2006

Robert de Boer verwees in zijn verslag van het E-mail Marketing Conferentie 2006 al naar het eerste grote Nederlandse e-mailmarketing onderzoek van Twinkle en Emailgarage.com. Dit weekend verwijst Pieter Stroop op Resultblog naar het rapport op Twinkle.nl (pdf).

Nog even een paar kengetallen: Een totaal van 261 Nederlandse bedrijven nam deel aan dit onderzoek door middel van een volledig ingevulde online enquête. 56% van hen is afkomstig uit een b2b-omgeving, de rest uit de b2c- en non-profitsector. 77% van de ondervraagde Nederlandse bedrijven gebruikt e-mail in zijn marketingmix. Van de organsaties die nog geen gebruikmaken van e-mailmarketing is 74% van plan hier het komende jaar mee te starten. De belangrijkste redenen dat deze bedrijven nog geen e-mailmarketing hebben opgenomen in hun communicatie, is voornamelijk het ontbreken van de juiste tools, gebrek aan goede contactdatabases en een tekort aan kennis. Op dit moment is het uitbouwen van de e-maildatabase het belangrijkste aandachtspunt. Op de tweede plaats wil men zich toeleggen op een meer gesegmenteerd e-mailen, wat overigens ook op langere termijn de aandacht zal genieten.


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Met een nieuwe dienst biedt adhoc data bv (http://www.adhocdata.nl een unieke service die iedereen helpt bij het vergroten van de e-mail database!

  Door uw b2b - mail adressen toe te voegen aan de database krijgt u vijf keer zoveel gelijkwaardige mail adressen terug! Door controle, registratie en motivatie van gebruikers zijn de adressen van topkwaliteit.

  Deze dienst is na registratie gratis te gebruiken.

  Zie voor meer info http://www.mailswap.nl
  Ook http://www.adhocdata.nl
  en http://online.adhocdata.nl

  geplaatst op
 • Wist niet dat dit forum een vrijbrief is voor het maken van reclame voor een nog al 'vage' dienst...... Marco, ik heb wel een vraagje: weet jij het verschil in dit onderzoek tussen 'meer segmenteren' en 'verhogen personalisatie' want die 2 zaken worden nog al eens door elkaar gehaald. En wat ook wel geinig is: Twinkle geeft aan dat 5% van het totale marketing budget wordt besteed aan e-mail marketing en dat uit een recent onderzoek van Mailmedia (http://www.mailmedia.nl/pages/nieuws_21.php) blijkt dat 19% van het totale marketingbudget wordt besteed aan e-mail marketing. Nog al een verschilletje van vele miljoenen euro's. Wie heeft er gelijk ;-). Nou 19%, dat ben ik ieder geval nog nergens tegen gekomen.

  geplaatst op
 • Ik denk dat de resultaten in het onderzoek ook nog beinvloed worden door het feit dat de helft van de ondervraagde partijen in de b-to-b handel zitten, waar email-marketing nog wat onderontwikkeld is. Ook zijn de bedrijven uit veel verschillende branches afkomstig - en niet alle branches zijn altijd even actief in email-marketing. Ik neem aan dat binnen de e-commerce, reis en retail wereld het meten van ROI en het gebruik maken van segmentatie veel dieper is gepenetreerd.

  geplaatst op
 • 3x raden hoe men de CD-roms vult met e-mailadressen en andere gegevens daar bij Adhocdata...

  Laat men daar door de mazen in de wet het etiket 'spam' nog krampachtig weten te omzeilen, een dergelijke post hier beschouw ik ronduit als commentspam. Foei.

  geplaatst op
 • Bij EasyStart kunt je e-mailadressen kopen van alle startende ondernemers. 100% vulling én 100% geverifieerd.

  Elke maand 2.000 nieuwe (e-mail)adressen erbij. Uniek in Nederland, niemand heeft deze adressen!

  Zij verzamelen die adressen door aan startende ondernemers gratis ondernemingsplan software aan te bieden en gratis helpdesk etc..

  geplaatst op
 • Tja Mailswap.... net zoiets als: "het kweken van wiet is strafbaar, het verkopen niet"

  Alleen andersom bij hem.... fijn dit soort gastjes...

  geplaatst op
 • Fijne mensen bij Ad Hoc...

  Vandaag spam ontvangen via de database van Ac hoc data. Op de site zeggen ze dat je het niet mag gebruiken voor spam, maar goed dat is natuurlijk niet te controleren en het gebeurt toch.

  Ik heb daarom contact met Ad Hoc Data opgenomen om te vragen ons email adres te verwijderen uit hun database. Dat werd echter geweigerd. Wettelijk niet verplicht, blah blah.
  Ze zijn bezig aan een opt-out systeem maar dat is nog niet operationeel. Mocht dat er zijn dan kunnen we ons tzt uitschrijven.
  Suggestie is dan om maar ons email adres bij de KVK ook te verwijderen.

  Voorlopig is Ad Hoc dus een van de leveranciers voor spammers. 450.000 adressen voor weinig.
  Het mag allemaal dan wel, maar ik vind het niet netjes.

  Zelf hebben we ook een aantal sites met mailinglists (ook b2b) en we maken daar altijd gebruik van het opt-in principe wat uitstekend werkt en duurzame relaties kweekt.

  Mijn advies:
  Probleer via opt-in je contacten te verzamelen. Speciale acties kunnen dit een boost geven. Geef in de nieuwsberichten ook aan hoe je aan het adres bent gekomen en maak er ook een informatieve nieuwbrief van. Dit kan je een hoop ellende besparen.

  geplaatst op
 • Aan de reacties vna Jeroen en Bikkel kun je zien dat het best zielig is die email branche iig

  Nee die jeroen en Bikkel komen er wel.....Durven jullie eigenlijk wel op een borrel te vertellen wat jullie doen? Ik zou het niet durven iig.

  I thinking of a blacklist

  geplaatst op
 • Aan de reacties van Jeroen en Bikkel kun je zien dat het best zielig is die email branche iig

  Nee die jeroen en Bikkel komen er wel.....Durven jullie eigenlijk wel op een borrel te vertellen wat jullie doen? Ik zou het niet durven iig.

  I'm thinking of a blacklist

  geplaatst op
 • Beste Bas,

  Je hoeft je e-mailadres niet te verwijderen bij de KvK, want de KvK levert nooit e-mailadressen uit, evenals faxnummers.

  Ik heb 5 jaar als Product Manager Handelsregister Online gewerkt, dus ik weet het exact.

  geplaatst op
 • Thijm, niet alles meteen over 1 kam scheren aub.

  geplaatst op
 • Indien je bedrijf bij de Kvk bekend is incl.url wil het nog wel eens voorkomen dat kwaadwillende je url strippen van de www. en vervolgens Info@ ervoor zetten.

  Naast de bovenstaande mogelijkheid bestaat er ook de mogelijkheid bij de KvK om jezelf als zogenaamde nonmail te laten registreren welke geen garantie bied dat je geen ongewenste info ontvangt echter wel een stuk minder daar een adressen handelaar dat specifiek de nonmail dient te selecteren om aan te kopen.

  Hoop dat ik een beetje heb bijgedragen aan de discussie dan hierbij ook nog een beetje (on)gewenste reclame

  Udo van Dijke
  adressenbestanden startende ondernemingen

  geplaatst op
 • Onkruid vergaat niet. Ik kreeg een paar dagen geleden in een ouwe mailbox (die vnl werd gebruikt voor Nigeriaanse scam baiting e.d.) een stukkie spam van een firma die ik vooralsnog niet aan de schandpaal zal nagelen, met de medededeling dat mijn adres afkomsting was van de firma AdHoc die Kamer van Koophandel adressen verhuurt. Onmogelijk, ik ben nooit bij de KvK ingeschreven geweest. Dat dit tuig van Ad Hoc Data BV nog nooit eens flink aangepakt is voor hun smeerlapperij is mij een raadsel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.