Steeds meer Nederlanders verdienen via online handel

Steeds meer Nederlanders verdienen via online handel

Het tijdschrift Ondernemen! (via MKBnet) merkt deze maand op dat steeds meer Nederlanders aardig verdienen via online handel op sites als Marktplaats, eBay, Speurders en Qoop.

De Kamer van Koophandel ontving vorig jaar 1.900 nieuwe registraties van internetwinkels, waarmee het totaal steeg tot 5.100 (bron: Bedrijvendynamiek 2005). Een steeds grotere groep mensen zegt zijn baan op en gaat online handelen voor de kost. Volgens onderzoek van eBay zijn er ruim 170.000 mensen voor wie de handel via eBay de primaire of secundaire inkomsten oplevert. Daarvan zijn er 1.500 Nederlands, waarvan er 95% personeel in dienst heeft. 20% daarvan overweegt de komende jaren extra mensen in dienst te nemen (zie ook Ik wil later webwinkelier worden).

De handel via online-winkels is in Nederland jaarlijks goed voor 4 miljard euro, en dat bedrag stijgt elk jaar met 30% (bron?). Qua omzet en advertenties is Marktplaats de grootste handelssite. De meeste winkeliers zijn echter te vinden op eBay, Qoop en Speurders, aangezien deze websites beschikken over tools als betalingssystemen en softwareprogramma`s die de verkoop vergemakkelijken. Via de website Qoop worden vooral verzamelartikelen verhandeld. Op Qoop zijn 400 zogenaamde ‘powersellers’ actief, die gemiddeld tussen de 750 en 1.500 euro per maand opstrijken. De website Speurders begon dit jaar een franchiseformule met een eigen opleidingstraject.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het lijkt me dat je best veel uren kwijt bent wil je een beetje rendabel kunnen handelen. En je bent wel heel erg afhankelijk van die sites als het gaat om je hoofd-inkomen.

  geplaatst op
 • Grijp je kans:http://www.speurdersprofessionals.nl/

  Er zijn inmiddels flink wat 'afgestudeerde' Speurders professionals. meerendeel verdient een goed inkomen, en ja.. je zult er inderdaad wat uren in moeten steken, maar behalve voor online marketeers geldt dat voor de meeste beroepen..

  geplaatst op
 • Dit zijn aantallen die de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Ik voorspel dat op deze websites niche marketing een steeds belangrijker onderdeel zal gaan vormen. Handelaren zullen zich steeds meer gaan specialiseren in specifieke productgroepen; producten waarmee ze zelf veel affiniteit hebben.

  Dat zie je nu al; je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een winkel die zich daarin heeft gespecialiseerd op internet. Mooie ontwikkelingen die ik met veel interesse volg!

  geplaatst op
 • "...Het lijkt me dat je best veel uren kwijt bent wil je een beetje rendabel kunnen handelen". Dat mag je wel hopen ja. Wat denk je dan? Beentjes de lucht in en voetjes op tafel en het geld stroomt binnen ;)

  Ik bedoel... als je wat wilt verdienen moet je er wel wat voor doen natuurlijk :D Toch?

  geplaatst op
 • Slapend rijk worden is er niet bij. Van een Ebay Powerseller (ongeveer 1 miljoen euro omzet per jaar), weet ik dat hij gemiddeld per maand 10.000 emails krijgt om af te handelen (voorwaarden, productvragen, betalingen, verzenden etc). Ga er maar aanstaan!

  geplaatst op
 • Als je maar passie voor je vak hebt. Dan komt dat verdienen vanzelf...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.