De nieuwe Ilse.nl nu officieel gelanceerd

De nieuwe Ilse.nl nu officieel gelanceerd

In navolging van “Ilse.nl terug in de aanval met vernieuwde zoekmachine” is nu de vernieuwde zoekmachine ook officieel gelanceerd. Het beta-testen op kleine schaal is nu gebeurd en de instellingen zijn aan de hand daarvan zo aangepast dat de tijd rijp is voor de publieke release.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • André, is er nog wat veranderd ten op zichte van de beta-versie?

  geplaatst op
 • Het lijkt er op dat de database verder is aangevuld aangezien ik op sommige eerder geteste woorden meer resultaten krijg. Ook zie ik dat er wat met de feedback in het vorige topic gedaan is.

  Waarom zorgt het switchen op de zoekresultaat pagina van Internet naar bijvoorbeeld images er niet meteen voor dat het resultaat op basis van dezelfde query maar dan voor images getoond wordt? Dat zou toch veel gebruikersvriendelijker zijn? Bewuste keuze?

  Dat werkt nu wel :)

  geplaatst op
 • Grappig is dat ondanks de vernieuwde website de zoekresultaten nog steeds voor een gedeelte gekocht zijn buiten de sponsorlinks om zoals dit was bij de oude zoekmachine :)

  zoek op pijpen en de eerste paar organische resultaten zijn nog steeds verkapte sponsored links :)

  geplaatst op
 • Mooi! Maar wellicht nog iets doen aan de indexering van MarketingFacts, als je nu zoekt op 'marketing weblog' verschijnt een MySQL foutmelding in de titel bij het zoekresultaat van MarketingFacts:

  ======
  MySQL ERROR:Error Number: 1030

  Dagelijks bijgehouden e-zine cq weblog op het gebied van online media.
  http://www.marketingfacts.nl/
  ======

  geplaatst op
 • Heb een email naar Nils (ilse media) gestuurd met de vraag hoe dat nu mogelijk is Stan. To be continued dus!

  geplaatst op
 • André,

  Ik heb wat testjes gedaan en kwam een paar leuke zaken tegen:
  Bij mijn zoekopdracht in Ilse vs Google heb ik gezocht op 'verkiezingen'. Daarbij heeft Ilse de top-30 zonder de voorheen gewraakte startpagina dochter resultaten en heeft juist Google op nummer één verkiezingen.startpagina.nl staan: http://www.google.nl/search?q=verkiezingen

  Ilse heeft op de vanavond actuele gebeurtenis 'stemmachines afgekeurd' 2 hoogst actuele resultaten: http://search.ilse.nl/searchresults.jspx?search_for=Stemmachines+afgekeurd

  Google één: http://www.google.nl/search?q=Stemmachines+afgekeurd

  Dit alles zojuist getest, dus dit kan snel veranderen.

  Conclusie: toch wel een erg goede ontwikkeling dat hiermee twee voor ilse geldende bezwaren van voorheen (actualiteit en het toevoegen van startpagina dochters) zijn komen te vervallen. Dus complimenten aan Nils!

  Groet,
  Bart

  O ja: Tot vorige week kon je nog blind testen op http://zoekmachinetest.nl maar deze site heeft de nieuwe ilse index nog niet toegevoegd. Hopelijk wel snel weer zodat ieder voor zich eens de ilse test kan doen.

  geplaatst op
 • @Stan, Marco: de oorzaak lag niet in een fout in de nieuwe ilse, maar in een error op deze site. Hierdoor heeft onze crawler die op dat moment langs kwam de mysql error opgenomen in de zoekmachine. Inmiddels werkt de site weer en is onze crawler opnieuw langs geweest -> de title klopt weer.

  @JoeFox: laten we zeggen dat we het "hete oortjes" publiek een speciale behandeling geven ;)

  @Bart: dank voor de complimenten. Dankzij de koppeling van onze bestaande technologie aan Exalead zijn we in staat die update frequentie te hanteren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.