BOB jij of BOB ik?

BOB jij of BOB ik?

Is er nou niemand van de -tig bloggers hier die even een postje maakt van het feit dat Marketingfacts wederom genomineerd is voor een internationale prijs? Dit keer gaat het om de Best of Blog Award waarin Marketingfacts genomineerd is in de categorie Best Corporate Blog. Ik ken de prijs niet, maar na wat speurwerk lijkt mij die niet misselijk. Of zit ik fout? Is het een prijs waar we de blogneus voor ophalen? Is het de naam (BOB) die tegenstaat?


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Haha, ik heb het vandaag wel ergens in de reacties vermeld en had er nog over willen posten maar ik ben op dit moment zo gruwelijk druk dat ik er nog niet aan was toegekomen. Heb wel al heel veel emailtjes ontvangen (allen dank!) en her en der de berichten voorbij zien komen. Inderdaad geen misselijke prijs en ik ben dan ook ontzettend blij met de nominatie. Zeker dus niet te min die BOB!

  Enne, dank voor de posting Peter! ;-)

  geplaatst op
 • Zag 't net op NU.nl . Zie ook de The Bobs Corporate blogs list

  geplaatst op
 • Nou ja, persoonlijk heb ik het niet op borstklopperij. Marketingfacts is al zo vaak genomineerd dat ik denk dat we ons dit keer wel eens wat bescheidener mogen opstellen

  geplaatst op
 • Haha lekkere post Anders :)
  (btw gefeliciteerd met een nieuwe nominatie!)

  geplaatst op
 • Anders, bescheidenheid siert de mens maar aan de andere kant, wie met beide benen op grond blijft staan, komt ook niet ver. Soms moet je dan ook keuzes maken ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad Marco, degene die met zijn beide benen op de grond staat komt op dat moment letterlijk geen stap verder. Figuurlijk gesproken zou degene die een korte een pas op de plaats maakt wel eens ruimte kunnen creëren voor een grote stap voorwaarts.

  Hartelijk gefeliciteerd met je nominatie

  Arnoud

  geplaatst op
 • @ Anders, even off-topic; nu je met links loopt te strooien; ik zie weinig meer op eBase gebeuren... Gaat dat wel weer gebeuren? Vind het een fijne complete site voor online bureaus, dus zou het jammer vinden als dat ophoudt.

  geplaatst op
 • Roel, de huidige versie van eBase heeft moeite om adverteerders te vinden waardoor alles moeizamer verloopt dan was voorzien. Besloten is dan ook om tijdelijk geen energie meer te steken in content en alles te richten op het verbeteren van de site. Die verbeteringen en innovaties zijn zo fundamenteel dat ze niet in de huidige versie kunnen worden doorgevoerd, en we richten ons dan ook op een relaunch over niet al te lange tijd.

  De reden dat de huidige versie nog wel online staat is omdat niemand echt opschiet met een tijdelijke blanco pagina. Bovendien zou dat onze vindbaarheid in zoekmachines de nek omdraaien. Enfin, dit is inderdaad een beetje off-topic, dus voor wie meer wil weten ben ik bereikbaar per e-mail :)

  geplaatst op
 • @Peter: The BOB-awards bestaan inderdaad al een aantal jaar, maar de awards hebben zeer waarschijnlijk weinig aandacht gekregen omdat er nooit een Nederlandse categorie was. Die is is er dit jaar voor het eerst.

  geplaatst op
 • @ Arnoud: ah, vandaar. Maar laat ik vooropstellen dat ik ook niet op de hoogte ben van alle prijzen en awards. 'k Hou alleen jaarlijks de reguliere reclameprijzen bij (inclusief prognoses).

  geplaatst op
 • Kritiek op de BOBs: "Belachelijk! Aan de nominatie is ook precies af te lezen wat voor eenzijdig volkje de jury bevolkt. Het zijn de steevast progressief-culturelen, die wel Bieslog en de nieuwereporter nomineren, maar niet bijvoorbeeld Frontaal Naakt of Geenstijl. Het is zoals met alle prijzen (en dito voorselectie): een eng kliekje van ons-kent-ons figuren bepalen de uitslag!" (Zie DeNieuweReporter).

  Daar schaar ik me graag achter: hoe abject je GeenStijl ook kunt vinden, die blog is toch echt toonaangevend in Nederland. Een blamage dat hij niet is genomineerd.

  geplaatst op
 • Ben ik nou de enige die niet snapt wat Marketingfacts in godsnaam in de categorie "corporate blogs" doet?

  geplaatst op
 • Daar schaar ik me graag achter: hoe abject je GeenStijl ook kunt vinden, die blog is toch echt toonaangevend in Nederland. Een blamage dat hij niet is genomineerd.


  I agree. Iedereen weet hoe ik inhoudelijk over GeenStijl denkt, maar dat neemt niet weg dat het het meest toonaangevende weblog in Nederland is. Mag in een verkiezing als deze niet ontbreken.

  Misschien dat de jury heeft meegewogen dat als ze GeenStijl zouden nomineren, dat het dan gegarandeerd zou winnen via het mobiliseren van de eigen lezers. Dan krijg je, net als voorheen bij de Dutch Bloggies, dat de prijs niks meer met kwaliteit te maken heeft maar puur met de grootte van de aanhang. Dat is voor een prijs ook een blamage. Net zoals het niet selecteren van een weblog om deze reden weer een blamage is.

  Je kan het eigenlijk nooit goed doen :)

  @Ulco - je stipt er een onderwerp aan waar ook op Marketingfacts al heel lang over wordt gediscussieerd. Zie o.a. http://www.marketingfacts.nl/berichten/20061001_het_verschil_tussen_business_blogs_en_corporate_blogs/

  geplaatst op
 • Retecool deed wat speurwerk:

  "Het is zo ver, we horen er officieel niet meer bij. Retecool is niet genomineerd voor The Bobs (The Best of Blog Awards): "...Het heeft Radio Nederland Wereldomroep niet behaagd om het meest spraakmakende weblog in Nederland, GeenStijl, te nomineren voor internationale weblogprijzen. Ook andere bekende 'shocklogs', die vooral in Nederland floreren, als VKmag en Retecool zijn niet voorgedragen voor de prijzen...". Geenstijl was volgens één van de Juryleden, Marie-José Klaver, gewoon niet goed genoeg. Maar Waarom is Retecool dan niet genomineerd? "...De keuze (van de genomineerde weblogs - red) is beperkt tot de weblogs die zich aanmelden..." Ah, dat is het probleem. Tja, aanmelden voor een weblogaward is zo... erh... 1999."

  geplaatst op
 • Aan Marie-José gevraagd welke criteria ze heeft gebruikt, ben benieuwd of ze reageert.

  geplaatst op
 • Ook Marie-José is blijkbaar al weer gevonden door GeenStijl's alter ego-speeltje "Wim Heitinga". Begint een beetje sneu te worden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.