• Mobile
    wordt gesponsord door

Corporate communicatie in Second Life

Corporate communicatie in Second Life

Marketingfacts heeft de afgelopen maanden tal van voorbeelden laten zien van bedrijven en personen die aktief zijn in Second Life. Zo opende Adidas een virtuele winkel, voert presidentskandidaat Mark Warner campagne in Second Life en zagen we virtuele optredens van bands als Duran Duran. Leuk, maar de centrale vraag bleef: wat kun je zakelijk met Second Life?

En alhoewel ik niet weet wat de exacte plannen zijn van Emerce met haar eiland in Second Life, zie ik wel mogelijkheden zoals die van CNet News die deze week een kopie van haar vestiging in San Francisco opende in Second Life. CNet News wil in het virtuele gebouw interviews en presentaties organiseren. En alhoewel dat weinig vernieuwend lijkt ten opzichte van bijvoorbeeld webcasts, geeft het wel degelijk een extra dimensie door ook een experience mee te geven.

Zo verwijst Karl Long naar een korte machinima video (geproduceerd door PR-bureau Text100) dat illustreert hoe bedrijven Second Life kunnen inzetten voor interne en externe comunicatie. Zeker even bekijken!


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.