Wat is engagement?

22 september 2006, 17:03

Wat is engagement?

We hebben het de laatste tijd steeds vaker over engagement. Carl schreef vorig jaar al dat de grote Amerikaanse reclamebureau’s engagement hebben omarmt als nieuwe maatstaf voor het meten van de effectiviteit van hun inspanningen. En alhoewel engagement in Nederland nog een relatief onbekend begrip is, zien we in de VS de eerste congressen over dit onderwerp opkomen.

Zo organiseert de Advertising Research Foundation (ARF) in samenwerking met de American Association of Advertising Agencies (AAAA) volgende week het Consumer Engagement Conference. In aanloop naar dit 2-daagse congres heeft het team van Nielsen BuzzMetrics de weblog Engagement by Engagement gelanceerd. Wellicht dat we de komende dagen meer te weten komen over engagement dan dat we in de Wikipedia kunnen lezen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Pech

    Wat dat betreft zijn marketeers net kinderen; ze leren een nieuw woordje en in eens gaat iedereen het maar gebruiken, omdat een aantal ‘hippe kinderen’ het ook doen!


    9 september 2011 om 05:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!