Telefonische domeinverkopers actief

20 september 2006, 11:44

Net gebeld door European Domain Registration. Een ander bedrijf zou interesse hebben in de .eu extensie van onze domeinnaam. En omdat ze dachten dat die andere partij wel eens verkeerde bedoelingen kon hebben wilde ze ons eerst hiervoor waarschuwen. Voor een eenmalig bedrag van 197,- euro en 11,- euro per jaar zouden we direct van alle mogelijke problemen af zijn en de trotse eigenaar worden van het .eu domein. Maar dan moesten we wel snel beslissen. Het verhaal is wel erg doorzichtig maar je kan je voorstellen dat bedrijven die hier niet veel mee van doen hebben hier op in zouden gaan. Na wat speurwerk op internet zag ik op Emerce hier ook een recent artikel over. Oppassen dus. Tip: informeer ook even je klantenbestand. Dat wordt waarschijnlijk wel gewaardeerd en ze zijn dan in iedergeval op de hoogte.

Martin van Kranenburg
Trainer. Spreker en auteur bij Schrijven voor het Brein

Martin van Kranenburg is auteur van het boek Schrijven voor het Brein. Conversie is 95% psychologie. Tekst de belangrijkste aanjager. Ontdek de kracht van neuromarketing in tekst.

Categorie
Tags

8 Reacties

  rxbbx

  Bedankt voor de info. Beter korte metten maken met dergelijke gasten. Ze zullen hun idee toch wel verplaatsen, maar dan is het bekend.


  20 september 2006 om 12:56
  Luc Franken

  Er zijn al een hoop bedrijven geweest die hier op gereageerd hebben, reken maar! Wat kan er tegen gedaan worden behalve voorlichting? In principe is het toch gewoon oplichting?


  20 september 2006 om 13:57
  Bjorn Franke

  Ik ben gisteren door die lui gebeld. Ze kwamen met het verhaal dat ze voor een client een .net-domein aan het registreren waren, maar zagen dat wij het ‘hoofddomein’ geregistreerd hadden. Daarom wilden ze het aan ons aanbieden voor 197 euro in het eerste jaar.

  Dit IS gewoon oplichting.


  20 september 2006 om 17:12
  Kasper Katje

  Ik had ze ook al aan de lijn ivm een .info en dat iemand die wilde registreren en de rest van dezelfde blabla waarop ik antwoordde ‘die mogen ze vastleggen, een goede middag verder’.

  Volgens mij kunnen ze iig gepakt worden op het misbruiken van de Whois van de SIDN.


  20 september 2006 om 17:55
  PaulH

  Ze zijn inderdaad erg actief. Maar het is niet alleen European Domain Registration. Ze werken ook onder een andere naam. De afgelopen twee weken hebben verschillende van mijn klanten me al gevraagd wat ze er mee aan moeten. Blijkbaar lopen ze alfabetisch lijstje af ;-). Het aanbod dat ze doen heeft betrekking op alle nog niet geregistreerde toplevel domeinen. Na het telefonisch aanbod sturen ze een complete documentatieset incl. opdracht tot automatische incasso. Als je even snel je handtekening zet, ben je van al je domeinzorgen (en je geld) af. Zal morgen even informeren onder welke bedrijfsnamen ze bezig zijn.


  20 september 2006 om 19:01
  rxbbx

  Normaal trap je er niet in. Maar ja wat is normaal voor de gemiddelde gebruiker op vandaag. Het zou inderdaad fijn zijn hier nog een update op te krijgen. Hoe meer info hoe beter. Wellicht dat ik er ook een stuk aan besteed. Ze zullen ook wel buiten onze grenzen actief zijn naar ik aanneem (België etc). Ik vind het een goed zaak dat er wel gelijk een post op emerce en marketingfacts komt.


  21 september 2006 om 04:00
  Nadja Mauron-Anderes

  Ik wilde alleen maar zeggen, dat ze nu ook in switzerland bezig zijn. Ik ben latste week gebeld worden. Hetzelfde liedje nu ook hier.


  26 november 2006 om 16:21
  mvkranenburg

  De mensen van Globaldomainregistration.eu zijn weer actief. Vandaag weer gebeld (voor de tweede keer). Wat een losers. Tip: kan een serieuze domeinregistratie bedrijf geen Adword campagne op dit woord opzetten!!


  13 december 2006 om 08:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!