New York Times 2.0: verdere personalisatie

9 september 2006, 14:43

De New York Times heeft een nieuwe, volledig gepersonaliseerde beta versie uitgerold van haar website (zo te zien gebaseerd op AJAX technologie). Behalve een volledige flexibele indeling van nieuws kan de lezer ook bijvoorbeeld feeds toevoegen van eigen favoriete journalisten, het weer of e-mails.

Hiermee gaat ook de NY Times richting portal 2.0 en lijkt het steeds meer op iniatieven zoals live.com van Microsoft of de gepersonaliseerde pagina van Google. Een volgende stap zal context én persoonsafhankelijk zijn. Als we op zaterdag om 23:00 achter onze PC’s gaan zitten hebben we waarschijnlijk een andere informatiebehoefte dan maandag om 9:00 vanaf kantoor of op vrijdagmiddag om 16:00 vanaf een terras. Dat zal nog wel wat extra intelligentie gaan vergen.

Ben benieuwd wanneer na nieuws, andere sectoren gaan volgen. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerde pagina over geld, inclusief m’n eigen info; een gepersonaliseerde pagina over vervoer (incl. bvb het aantal gereden kilometers met mijn auto) of een gepersonaliseerde pagina over (mijn)gezondheid.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Mark

  De link in het bericht verwijst naar het .nl domein dat gekaapt is. Moet natuurlijk http://www.nytimes.com zijn.


  9 september 2006 om 15:28
  media

  Dank voor de opmerking Mark; heb de link inmiddels aangepast!


  10 september 2006 om 05:24
  ErwinVanLun

  Had ik dat gedaan? Dom dom dom. Tx voor de snelle actie!


  10 september 2006 om 11:49
  Karlijn

  Jammer, je kunt er nu niet in, maar moet wachten tot je uitgenodigd wordt.


  11 september 2006 om 05:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!