Tijdschrift voor Marketing 40 jaar!

Tijdschrift voor Marketing 40 jaar!

Tijdschrift voor Marketing 40 jaar!Ik stap zo in de auto richting Amsterdam voor de presentatie van het speciale jubileumnummer van Tijdschrift voor Marketing. Dit jaar bestaat het Tijdschrift voor Marketing 40 jaar en is het volgens de uitnodiging nog steeds alive and kicking. Na een welkomswoord van hoofdredacteur Theo van Vugt, zal Reinier Heutink van NSS Interview de resultaten presenteren van een onderzoek naar marketing in 2010. Zal eens kijken of ik wat foto’s kan maken met mijn Nokia N91.

Wie zijn er straks nog meer bij?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Leuk dat je komt Marco!
  Wij van de redactie van TvM, Theo van Vugt, Elsbeth Eilander, Rogier Mulder (uitgever) en ondergetekende zijn er in ieder geval.

  :-)

  Tot straks!

  geplaatst op
 • Heb vandaag deadline, maar hoop nog even langs te wippen...

  geplaatst op
 • Had helaas al andere afspraken die ik niet kon verzetten..:-(

  geplaatst op
 • @Marco: Ga nu eens je emailaccount goed instellen in die N91, zodat je een molblog-posting kan aanmaken. Enne.. op de Marketingfacts-BBQ zijn ongetwijfeld voldoende mob-nerds die je daar ongetwijfeld even mee kunnen helpen ;-)

  geplaatst op
 • Leuke sessie, leuke presentaties en de borrel was meer dan de moeite waard. Zal straks het speciale jubileumnummer eens doorlezen waar naast het onderzoek van NSS Interview ook de recente pitch talk over webloggen in staat.

  De foto's die ik heb gemaakt zijn waardeloos (volgende keer toch maar weer een echt fototoestel meenemen). En Erik, ik zal donderdag mijn mobiel meenemen ;-)

  geplaatst op
 • leuk je weer even te hebben gesproken Marco, de toespraak van Theo staat trouwens hier: http://www.molblog.nl/marketing/3463.

  geplaatst op
 • Leuk dat je er bij was, Marco. Ik was ook blij met de aanwezigheid van veel MolBloggers. Is toch een entousiast en gezellig publiek.
  Voor wie interesse heeft: ik heb mijn verhaaltje op molblog gezet.

  geplaatst op
 • @elsbeth en theo: hoe weet ik zeker dat ik over veertig jaar wel een uitnodiging krijg;-)
  alsnog van harte!!

  geplaatst op
 • Frank Janssen heeft een uitgebreid verslag van de presentaties online staan.

  Inmiddels ook het onderzoeksartikel in TvM gelezen. Het betreft een een onderzoek onder 425 marketeers, allen abonnee van de online nieuwsbrieven van TvM, Adformatie en Adforesult. De vragenlijst is opgesteld door Interview NSS in samenwerking met TvM. De ondervraagden hebben de vragenlijst online ingevuld in de periode 30 juni tot 13 juli.

  Marketing ziet er over 5 jaar als volgt uit (50% of meer was het hiermee eens):

  - De vraag is niet meer hoe je de consument kunt bereiken, de vraag is hoe je ervoor zorgt dat hij zou zal willen bezoeken.
  - In professionele organisaties zullen customer care en marketing volledig geïntegreerd zijn. Er is absoluut regie nodig over alle touchpoints met de markt.
  - Teveel marketeers zien marketing nog als het vak waarbij je spotjes, advertenties en promoties bedenkt en organiseert.
  - Traditioneel marktonderzoek is een beddreigde sector. Binding houden met markten zal steeds meer plaatsvinden met onorthodoxe creatieve, inventieve en intuïtieve methoden.
  - We moeten eens ophouden met die zelfgenoegzame marketingaward- en prijzencultuur.
  - Ons eigen klantenpanel is binnenkort onze belangrijkste bron van marktinformatie.
  - Over vijf jaar zullen er meer mensen een blog maken dan een blog lezen.

  Over kanalen en contacten ('de touchpoints') nog het volgende:

  - Als antwoord op de vraag welke kanalen over 5 jaar veel belangrijker zullen zijn, geeft 80 % als antwoord internet website, 70 % e-mailmarketing, 45% persoonlijk accountmanagement, 34 % e-mail customer care, 29% blog en een even zo groot percentage mobile en sms en 27 % direct mail.
  - Podcasting wordt op dit moment slechts door 4 % van de bedrijven ingezet als marketinginstrument. 59 % van de marketeers denkt dat over 5 jaar zal blijken dat we dit verschijnsel hebben overschat.
  - Blogs wordt op dit moment al door 12 % van de bedrijven gebruikt. Een veel grotere groep (33%) denkt dat zal blijken dat we het verschijnsel nu onderschatten, maar een nog wat grotere groep (44 %) denkt dat we dan zullen zeggen dat de aandacht overdreven bleek te zijn.

  Met dank aan Frank Janssen.

  geplaatst op
 • Echt jammer dat ik er niet bij kon zijn. Een oerwoud vol met bekenden. Gezellig.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het eerste jaargang TvM: waar maakte marketeers zich toen druk over? We hebben het over 1966 dus het sterkste product was toen ongetwijfeld The Beatles :-). Misschien leuk om als PDF beschikbaar te stellen?

  geplaatst op
 • Theo haalde nog een aantal anekdotes uit de oude doos naar voren; erg leuk en voor een deel ook te lezen op molblog!

  Idee van eerste nummer als pdf is inderdaad niet onaardig!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.