Wikipedia meest populaire user generated contentsite

23 augustus 2006, 08:51

Bereik user generated contentsites (Bron: Multiscope, juli 2006)

Vanmorgen maakte Multiscope bekend dat de Nederlandse versie van Wikipedia met een bereik van 32% in juli 2006 een zesde positie scoorde in de Multiscope Visiscan top 250 van best bezochte Nederlandse websites. Daarmee verviervoudigde het bereik in de afgelopen twee jaar (bereik van 7% in juli 2004). De Engelstalige Wikipedia heeft in Nederland volgens Multiscope een bereik van 10%.

Het succes van Wikipedia staat echter niet op zichzelf.

De website maakt deel uit van een internationale stroming van websites met ‘user generated content’ zoals Youtube, MySpace en Flickr die ook in Nederland populair zijn. Ik vroeg John Kivit van Multiscope naar het bereik van deze sites in Nederland en daaruit blijkt dat Wikipedia wordt gevolgd door Hyves (17%), Youtube (16%), Google Video (8%) en Flickr (5%).

Let wel, deze ranking is op maat samengesteld, aangezien het geen specifieke categorie is binnen Multiscope Visiscan. Verder zijn weblogs en weblog netwerken niet opgenomen omdat deze bij Multiscope Visiscan een aparte categorie hebben.

Bron: Multiscope

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!