Is Dolce Gabbana geïnspireerd door Puma?

Is Dolce Gabbana geïnspireerd door Puma?
, ING Groep
@evr

In 2003 zorgde een tweetal advertenties voor een behoorlijk hype rondom Puma. Op de afbeeldingen zat een meisje met Puma-schoenen op haar knieën voor een jongen, met op haar bovenbeen iets wits (image1 en image 2).  Puma maakte na enige tijd bekend dat de advertenties nep waren en stelde dat ze ongeautoriseerd, seksueel suggestief en lasterlijk waren. Desondanks leverde het Puma behoorlijk wat aandacht op.

Sinds enkele weken verschijnt een vergelijkbare advertentie van Dolce Gabanna. De suggestie mag duidelijk zijn en is ongetwijfeld bedoeld om opnieuw de nodige aandacht te trekken, zij het dit keer wel door het merk zelf veroorzaakt. Het geheel is ook Gay News niet onopgemerkt gebleven. Of de verkoop er bij gebaat is, weten we (nog) niet maar voldoende aandacht krijgt het wel. Zou dit de grens zijn of gaat een bekend merk binnenkort nog een stap verder?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Gucci zocht in 2003 al de grenzen op, met een daaropvolgende discussie over het wel of niet acceptabel zijn van erotisch en expliciete advertenties. Het zijn allemaal bedrijven die in een bepaalde industrie actief zijn, ik denk dat dit niet zo snel mainstream wordt. Of dit de grens is vraag ik me echter af.

  geplaatst op
 • Wellicht niet zo'n bekend merk, maar Shai / www.sexpacking.com gaat inderdaad een stuk verder. Een soort interactieve video die in het begin nog iets met kleding te maken heeft waarop je kunt klikken en meer informatie over het betreffende kledingstuk kunt krijgen.
  Aangezien echter gaande de film steeds minder kleding aanwezig is....

  geplaatst op
 • Matige reclame, er is niet goed op de details gelet vind ik.
  Dat hij zijn onderbroek nog gewoon aanheeft valt direct op waardoor er niks suggestiefs is in de seksuele trend.

  geplaatst op
 • Matige reclame dit inderdaad. Om echt de aandacht te krijgen die ze zoeken hadden ze toch iets schokkenders moeten verzinnen denk ik.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.