Myspace kiest voor zoekdiensten Google

Myspace kiest voor zoekdiensten Google
MySpace, het snelgroeiende sociale netwerk, is een meerjarige samenwerking aangegaan met zoekgigant Google. Het bedrijf uit Mountain View wordt de exclusieve partner van Fox Interactive Media (onderdeel van Newscorp) op het gebied van zoekdiensten, tekstadvertenties en contextuele advertenties (Adsense).

Het netwerk van Fox Interactive Media omvat o.a. de sites MySpace.com, Fox.com, Americanidol.com, AskMen.com en Rotten Tomatoes. Ook het game netwerk IGN wordt voorzien van Google advertenties. Fox Sports, die een aparte overeenkomst heeft met MSN, valt buiten de deal.

Newscorp ontvangt de komende 3 jaar minimaal $900 miljoen dollar via het revenue share model. Het bedrag zal in fases betaald worden tussen 2007 en 2010. (Google Press Release)
Fox Interactive blijft de banner ruimte verkopen aan grote adverteerders. Onverkochte ruimte wordt aangeboden aan Google, die een optie recht verwerft om advertenties te weigeren (right of first refusal).

De deal is een flinke klap voor Yahoo, die tot op heden de tekstadvertenties in de zoekresultaten verzorgde voor MySpace. Vanaf oktober kunnen MySpace gebruikers Google gebruiken om te zoeken naar vrienden of groepen binnen de site.

Ross Levinsohn (directeur van Fox Interactive Media) laat weten dat dagelijks 250.000 mensen zich aanmelden bij MySpace. Het aantal gebruikers van het social network nadert de magische grens van 100 miljoen gebruikers. Volgens Nielsen//Netratings bezochten 45,8 miljoen mensen MySpace in juni, een stijging van 281% in vergelijking met een jaar geleden.

Google trekt met deze deal een grote groep nieuwe adverteerders aan, die zich richten op jongeren marketing. Jongeren zijn steeds moeilijker te bereiken via traditionele media. Met de aanstaande expansie van MySpace naar Europa, waarborgt Google tevens haar absolute leiderschap op het Europese continent. Vorig jaar juni bedroeg Google's aandeel in Europa 81,5%. Overige partijen waren lokale spelers 9%, MSN 3%, Ask Jeeves 3%, Yahoo! Search 2,5% en AOL met 1% (Comscore Media Metrix).


Lees ook andere recente artikelen over MySpace:
- Bedrijven en artiesten ontdekken MySpace
- MySpace verandert het advertentielandschap

Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.