• Mobile
    wordt gesponsord door

iTunes komt met film verhuur?

iTunes komt met film verhuur?

Een interessant gerucht doet zich deze dagen de ronde in technische kringen: “With three weeks until Apple’s Worldwide Developers Conference, Think Secret has learned exclusively that CEO Steve Jobs will use his keynote address to announce the debut of movie rentals through the iTunes Music Store.”
Dit zou betekenen dat de films uitgerust zijn met een speciale tijdscodering die na een periode het afspelen verhindert. Apple probeert al tijden de grote studio’s zo ver te krijgen om digitale downloads mogelijk te maken en het lijkt er op dat digitale verhuur het enige werkbare model is voor de filmgiganten als Warner Bros en Disney. Zij hebben samen met Universal en Paramount een overeenkomst met Apple voor deze extensie op het iTunes platform.
Op 7 augustus weten we of het werkelijk zo is. Dan vindt de jaarlijkse Developers Conference plaats.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het zou achterlijk zijn om verhuren van films via digitale weg beschermd met DRM niet toe te staan. Ik zou namelijk niet weten wat het onderscheid is tussen het huren van een DVD en een film via internet, een DVD moet je fysiek binnen een aantal dagen terug brengen en de digitale kopie zal met behulp van DRM ook een houdbaarheids datum krijgen. Dus feitelijk gaat het hier om het zelfde principe van verhuur.

    Echter lijkt het er wel op of de entertainment industrie fobisch is voor nieuwe ontwikkelingen en continue bezig is om innovatie tegen te houden, terwijl ze juist enorm haar voordeel er mee kan doen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.